OSM Open gaat zaterdag van start

foto

01-04-24: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Het OSM Open is met 100 deelnemers en 190 partijen vol. Zaterdag 6 april gaat het om 10:00 van start.

Het OSM Open Jeugdtoernooi is weer volgepland. Dit betekent dat we alle banen continu nodig hebben voor de wedstrijden. We vragen ieders medewerking om ervoor te zorgen dat we de 9 banen optimaal kunnen benutten.

Is je eerste wedstrijd voor 10:00? Meld je dan 20 minuten voor aanvang bij de wedstrijdtafel. De organisatie weet dan dat je er bent en als je tegenstander er ook is, kan je worden opgeroepen voor de 1e wedstrijd. Start je 1e wedstrijd na 10:00uur zorg dan dat je er uiterlijk 30 minuten voor aanvang bent (later op de dag liefst nog eerder).

De wedstrijdtafel is opgesteld in het materiaalhok. Dit betekent dat je door de hal en dus tussen de banen door moet lopen om daar te komen. Er is niet veel ruimte tussen de banen. Dus let goed op als er een wedstrijd wordt gespeeld. Hinder de spelers niet!

Bij de volgende wedstrijden word je zo’n 10-15 minuten voor je wedstrijd omgeroepen om je te melden bij de wedstrijdtafel. Zorg dat je klaar bent (o.a. veters gestrikt, naar de wc geweest en bidon gevuld) om de wedstrijd te spelen. Op deze manier kunnen we, zodra een baan vrij is, snel nieuwe spelers naar de baan sturen.

Komt er een baan vrij en is jouw wedstrijd aan de beurt? Dan krijg je het wedstrijdbriefje en een shuttle mee en ga je samen met je tegenstander naar de baan. Houd de voorbereiding op de baan kort. Dit i.v.m. de eindtijd rond 19:00 van het gehele toernooi.

Telling:
We spelen grotendeels volgens het systeem van de bond met de categorieën Zilver, Goud, D, C, B en A.
De telling is als volgt:
Zilver: 2 games t/m 11 punten en 2 punten verschil tot 15. Er wordt gespeeld om een verkort veld (achterlijn is de achter servicelijn van het dubbelspel).
Goud: 3 games t/m 15 en 2 punten verschil tot 21.
C en D: 3 games t/m 21 punten en 2 punten verschil tot 30.
B en A: 2 games t/m 21 punten en 2 punten verschil tot 30. (dit wijkt af van de bond).
Wedstrijden met 2 games kunnen eindigen in 1-1. Het aantal winst en verliespunten bepaalt dan wie de beste speler is. Dus: iedere punt telt!

Je regelt zelf een teller voor de wedstrijd. De finalewedstrijden worden geteld door iemand van de organisatie. Het ingevulde wedstrijdbriefje en de shuttle lever je in bij de wedstrijdtafel.

Wat huishoudelijke mededelingen:

  • Eten en drinken doe je niet in de zaal (een bidon tijdens de wedstrijd is wel toegestaan)
  • Is er gemorst? Ruim het op e/o vraag hulp om het op te ruimen
  • Geen buitenschoenen in de hal. Draag eventueel overschoentjes. Deze zijn te koop bij de wedstrijdtafel.


Bereikbaarheid:
er is een parkeergarage en station op 5 minuten loopafstand. https://bisonspoor.nl/Bereikbaarheid/ Naast de sporthal is ook een parkeerplaats, deze is op zaterdag vaak vol.

De toernooicommissie wenst je sportieve en uitdagende wedstrijden toe.

Met vriendelijke groeten,
De toernooicommissie (Vragen? stuur een mail)
Andrea Grim (Toernooileider)
Jenny Fleuren
Monique Fokker


De organisatie dankt de groenteboer Van de Merkt van de zaterdagmarkt in Maarssenbroek voor het leveren van gezonde snacks gedurende de toernooidag. Bij de wedstrijdtafel kunnen appels, peren, bananen, snoeptomaatjes, komkommer en dergelijk worden gepakt.


Tijdens het toernooi is een stand van Chespsport aanwezig met kleding, schoenen, rackets en badmintongadgets.

OSM Badminton heeft een samenwerking met de Badmintonschool Utrecht (BSU). BSU is er voor iedere jeugdspeler die gemotiveerd is om beter te worden in badminton. Trainers van BSU zijn aanwezig op het toernooi om hun deelnemers te coachen. Wil je weten of BSU wat voor jou is? Vraag het ze in de zaal.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.