image

2007-10-08: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Het zat de thuis spelende teams van OSM niet mee afgelopen weekend.

Van OSM speelde team 1, 2 en 3 allemaal thuis. Bij het eerste team begon het zo goed met een werkelijk schitterende heren dubbel. Dit was echt een spektakel op hoog niveau. Het eerste team kon, na een blessure van de eerste heer, rekenen op de steun van Suhanto en Trisno, twee razendsnelle spelers. Dat BC Amersfoort minder blij waren met deze spelers, kwam omdat zij deze wedstrijd verloren.


Ook op de andere banen was de strijd vel en zagen we veel mooie wedstrijden. Helaas gingen teveel van deze wedstrijden naar de tegenstander. Sinds de invoering van het nieuwe punten systeem, wordt er doorgaans gespeeld tot de 21. Het minimale verschil moet toch 2 punten zijn, echter bij 30 houdt het toch echt op. Ik had nog geen wedstrijd gezien waarbij de 30 gehaald werd,maar vandaag werden we getrakteerd op twee wedstrijden die hierdoor beslist werden. Bij dergelijke wedstrijden is de spanning te snijden, waardoor, naast de inspanning van de wedstrijd, de zenuwen ook nog eens in bedwang gehouden moeten worden. Van OSM won Cherelle Selles haar wedstrijd met 30-29. Niet slecht voor deze 15 jarige dame in de 2e klasse van de senioren.


In het tweede team werd tweede heer Erik getroffen door een shuttle. Een ongelukkige shuttle werd te hoog geretourneerd, waarna de tegenstander snel en hard een smash teruggaf. De ongelukkige Erik stond nog te dicht op het net, had geen tijd meer te reageren en kreeg de shuttle in zijn oog. In het ziekenhuis is een beschadiging aan zijn hoornvlies geconstateerd. Ter vergelijk: Bij topbadminton wedstrijden wordt de snelheid van de shuttle ook wel eens gemeten, hier zijn snelheden van 340 km/u gemeten. Met het niveau in de Bisonhal zullen deze snelheden niet gehaald worden, maar het gaat wel hard. Bij het zien van de wedstrijden ging het allemaal toch redelijk gelijk op, helaas lieten de score borden wat anders zien.


Ook bij de jeugd ging het niet veel beter. Drie jeugdteams speelden thuis en zij lieten toch mooie wedstrijden zien. Neem OSM-J2, een heren team met Davy, Elmar, Patrick, Paul en Gideon. Schitterende wedstrijden, erg spannend, maar op het einde leek het wel of OSM steeds last had van tegenwind. OSM-J2, eigenlijk precies hetzelfde; het zat OSM gewoon niet mee in Bisonsport.


Gelukkig ging het buiten de deur wel veel beter. OSM-J7 schreven alweer een 8-0 overwinning op hun naam. Zij speelden Tiel van de baan. Bij Irene wonnen OSM-J1 en OSM-J5 en in Westervoort was het OSM-J4 die met de winst naar huis ging.


Alle wedstrijden zijn terug te lezen op de website www.osmbadminton.nl. En natuurlijk kun je hier ook alle uitslagen en standen terugvinden. Ook kun je hier vinden hoe je zelf ook aan deze actieve sport kunt meedoen en hoe je als recreant gewoon een keer kunt langskomen.


Reacties

Jan Nijkamp reageerde op 9 oktober 2007 om 08:38 met:

Heel veel sterkte Erik en ik hoop tot gauw


Plaats je reactie onder dit bericht