image

2007-10-15: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Na regen komt zonneschijn wordt er wel gezegd. Zagen we vorige week veel verliespartijen in Bisonsport, dit keer won OSM alle thuiswedstrijden.

Vijf teams gaven acte de presence en vijf maal winst voor OSM. Alhoewel het eerste team uit verloor, was de sfeer thuis er niet minder door. OSM-5, het heren team van OSM, staat eerste in hun poule. Zij speelden tegen de nummer twee; Culemborg; hét moment om zich te bewijzen. Het team van Jesper, Bart, Geert-Jan en Winfred is weer helemaal terug. Jesper heeft nog geen single verloren, en ook dit keer versloeg hij zijn tegenstander in 2 sets. In de eerste set kreeg hij het nog even moeilijk, maar won uiteindelijk met 22-20. De tweede werd met ruime cijfers gewonnen. Bart kwam wat moeilijker onder stoom en verloor zijn eerste set, maar won vervolgens de tweede en derde set. Ook Geert-Jan droogde zijn tegenstander af in twee sets. Weliswaar kon hij zichzelf hierna ook afdrogen, maar hij had dan ook veel werk moeten verzetten. Helaas wist Winfred zijn partij in twee sets te verliezen. De punten in de dubbels werden gelijkelijk verdeeld over Culemborg en OSM, waardoor OSM met 5-3 winst de wedstrijd afsloot. Hiermee verstevigt OSM-5 zijn koppositie en is er een nieuwe nummer twee; Breukelen. Eind november komen zij hun krachten meten in de Bisonhal.


Ook OSM-4 speelde een mooie wedstrijd en sloot met een schitterende mix af. De eerste set werd verloren. Noemenswaardig was de actie van Ton, die bij een achterstand van 20-21 Sandra op de achterlijn weerhield de shuttle terug te slaan, waarna de shuttle rakelings achter Sandra slechts een paar centimeter uit ging. OSM won de set met 23-21.


OSM-J4 speelde ook een zware wedstrijd. Zij staan tweede en moesten vandaag tegen de nummer 1; Castellum uit Vleuten. Met name de dames uit Vleuten speelden erg sterk, maar toch wist onze Lotte haar wedstrijd knap winnend af te sluiten. Bij de wedstrijd van Eva, de jongste uit het team van OSM, was het krachtsverschil duidelijk te merken. Voor haar was het verschil te groot. Bij Elano en Martijn was het verschil minder groot, echter de gedrevenheid van deze OSM-ers is enorm, daar is geen kruid tegen gewassen. Eva en Martijn lieten in hun mix nog even zien dat het spel pas is afgelopen bij het laatste punt. In beide sets keek OSM tegen het einde van het spel tegen een grote achterstand aan, waarbij de tegenstander al op 19 stond. In de eerste set stond het even 14-19 en in de tweede was het 15-19. Toch wisten de pitbulls van OSM zich vast te bijten in het spel en wonnen zij beide sets met 22-20. En met deze knappe overwinning werd de eindstand gelijkgetrokken naar 4-4. In de poule blijft het net zo spannend met Castellum en OSM beide aan de leiding met 7 punten uit 4 wedstrijden.


Iedereen had de partijen zelf kunnen aanschouwen, want er was nog plaats op de tribunes. Op zondag 4 november (vanaf 10.00 uur) zijn weer de volgende thuiswedstrijden, met OSM-1, OSM-2 en OSM-3. Tot die tijd kunnen, op www.osmbadminton.nl, alle wedstrijdverslagen nagelezen worden. Ook kun je hier zien hoe je zelf kunt gaan badmintonnen.


Reacties

Ronald Kieft reageerde op 16 oktober 2007 om 15:09 met:

Oeps...
Maar goed dat de stukjes op de website zo goed nagelezen en gecorrigeerd worden :-)


Maus reageerde op 16 oktober 2007 om 10:17 met:

Helaas is het niet zo dat het 4e jeugdteam de koppositie overneemt. Ze hebben namelijk niet gewonnen van Castellum, maar gelijk gespeeld. Maar goed, ook knap.


Plaats je reactie onder dit bericht