Badmintonners op stap

foto

22-10-07: Nieuws van de Redactiecommissie voor jeugd.

Vanwege de vakantie was er geen competitie. Ook voor de jeugd was er geen badminton, maar er was wel een leuke activiteit voor de jeugd georganiseerd.

In Almere werd afgelopen week de Dutch Open georganiseerd. De kinderen die zin hadden kregen de mogelijkheid om tegen een zeer gereduceerd tarief op zaterdag mee te gaan naar Almere om hier te kijken hoe top badminton eruit ziet. Uiteraard willen we straks allemaal zo kunnen spelen.

De splinternieuwe sporthal speciaal voor Top Sport evenementen in Nederland ziet er schitterend uit, maar ligt momenteel nog wel een beetje in de middle of nowhere. Het duurde dan ook even voordat iedereen dan ook daadwerkelijk naar binnen kon. Eenmaal binnen kon iedereen zijn gang gaan. Uiteraard hebben we veel mooie wedstrijden gezien. Helaas waren de meeste Nederlanders al niet meer in het toernooi door, óf door een uitschakeling, óf een blessure (Yao Jie, de hoogst geplaatste Nederlandse speelster had zich net teruggetrokken vanwege een knieblessure). Alleen Judith Meulendijks zat nog in het toernooi. Het eerste probleem voor de kinderen was dan ook de favoriet. Blijkbaar moeten zij toch ‘voor iemand zijn’. Bij binnenkomst werd de eerste halve finale dames gespeeld: Wenyan Li tegen Li Li. Tja, en als je dan iemand moet kiezen, word het toch snel de underdog; in dit geval Li Li uit Singapore. Ook in de mix was het moeilijk kiezen. De jeugd van OSM koos voor Rusland; dit maal was de reden meer valide, want zij speelden mooier. Een goed teken, want hier is het ook een beetje om te doen. Hoe bewegen de spelers over het veld; hoe kijken ze en waarom kunnen zij wel net bij een shuttle, terwijl die voor ons onbereikbaar lijkt. Elano gaf aan dat een paar oefeningen die de toppers tijdens de warming-up deden, zij ook moesten doen en Geovanni stond er versteld van de horizontale rug van de spelers op het moment dat zij nog maar net bij een shuttle konden; dat hoefde hij nog niet te proberen.

Gelukkig liep ook Uun, ex nederlands kampioen en hoofd trainer bij OSM, rond en kon hij aangeven wie waarom favoriet was. Zo wisten we dat Wu YunYong uit China, ook trainer was van Almere. Wij zagen hem een werkelijk schitterende halve finale spelen tegen een pool. Wu startte slecht en lag al snel teveel punten achter. Eigenlijk had hij zo aan het begin van de wedstrijd enorm veel pech, maar verderop liep hij toch een beetje in. De tweede set ging goed gelijk op. Wu stond steeds 1 of 2 puntjes achter, maar hij had een goed eindspel. Bij 18-18 was het d’r op en d’r over. Hij nam een voorsprong en stond deze niet meer af. Ook de derde set had eenzelfde verloop, echter voordat het 18-18 kon worden liep de pool uit. Wat deze wedstrijd ons leerde waren de vele mogelijkheden die een speler heeft om tussen de vaak lange rally’s even wat tijd te rekken om op adem te komen. Van de halve finale van Judith hebben we alleen de eerst set gezien. De rest konden we thuis op TV bekijken. Al met al een geslaagde middag voor de badmintonliefhebbers.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.