image

2007-01-18: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

Verslag van het Champagnetoernooi van 8 januari 2007.

Langzaam komen de mensen de zaal binnen en schrijven zich in. Na lang puzzelen over de indeling van poules en hoeveel wedstrijden iedereen moest spelen, konden we beginnen. Er waren 20 koppels in drie poules. Elk koppel speelde vier wedstrijden van 15 minuten. Iedereen speelde met een partner waarmee hij of zij nog nooit gespeeld had. Zo werd het een gezellig toernooi met leuk en soms zeer spannend badminton. Het werd afgesloten met de champagnetoost door onze voorzitter Alexander van Leijenhorst op het nieuwe badmintonjaar.


Uit de drie poules zijn drie winnende koppels gekomen, die gelauwerd werden met eeuwige roem en traditiegetrouw een heerlijke vlaai, die - al even traditiegetrouw - terstond door de winnaars werd gedeeld met de overige spelers.


En de winnaars waren:


Poule 1: Janke Scharff en Ineke Spall! Ik had nogal wat moeite met de naam Janke maar aan het einde van de avond had ik het dan toch onder de knie. Zij staken met kop en schouders boven de nummers twee uit, een terechte overwinning dus.


Poule 2: Karel Bueno de Mesquita en Ronald Koenis! Deze twee spelers hadden in hun poule wat meer moeite met het binnenhalen van de eerste prijs. De concurrentie was groot, maar er werd ook in die poule leuk gespeeld.


Poule 3: In deze poule lagen de uitslagen het dichts bij elkaar. Er zaten maar drie punten verschil tussen de nummers 1 en 2 en 11 punten tussen de nummers 2 en 3. De uiteindelijke winnaars zijn geworden: Niels Eijkelkamp en Ellen Grevelink!


Ik hoop dat jullie het leuk hebben gevonden en volgend jaar weer van de partij zijn. Tevens mijn dank aan Sietske voor haar hulp bij het organiseren van het toernooi.


Rowin Niewerth (TC)


De champagne-toastende winnaars: Karel, Ronald, Janke, Ineke, Niels en de bevallige standin voor Ellen:

Plaats je reactie onder dit bericht