image

2007-01-22: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Lees alles over hoe je zelf een nieuwsbericht kan plaatsen.

Als je een nieuwtje hebt dat je graag op de nieuwspagina van OSM wilt zetten, dan kan je daar zelf voor zorgen in drie stappen:


1. Voorbereiding


Bereid de tekst voor in je eigen tekstprogramma. Zorg dat je een pakkende titel hebt, een korte samenvatting en de tekst zelf.


2. Uploaden


Ga naar de nieuwspagina van de site en druk op Zelf bericht plaatsen in de linkerkolom. Een leeg nieuwsbericht-formulier wordt getoond. Hierin vul je alle velden, dat wijst voor zich. De teksten die je had voorbereid bij stap 1, plak je (met Ctrl-C, Ctrl-V) in de betreffende velden.


Wil je wat fancy dingen, klik dan op de Help voor links & Opmaak.


Ben je klaar, dan druk je op de knop Bericht plaatsen. Het voorbeeld wordt getoond.


3. Controleren


In het voorbeeldscherm zie je hoe jouw bericht er uit zal komen te zien.


Als er iets niet goed is, kan je terug naar stap 2. Helaas is het zo dat dan je tekst is verdwenen, maar omdat je bij stap 1 alles in je eigen tekstprogramma hebt gezet, kan je nu weer opnieuw knippen en plakken.


Als het bericht wel goed is, druk je op de knop Bericht plaatsen. Het bericht staat dan op de site, maar nog niet zichtbaar. De redactiecommissie kijkt regelmatig of er berichten klaar staan, leest even door of er geen fouten in staan en maakt daarna het bericht zichtbaar op de nieuwspagina.


Uitzondering


Plaatjes & foto's en opgemaakte bestanden (.doc, .pfd, .xls) kan je niet uploaden, die moet je mailen naar iemand van de redactiecommissie.

Plaats je reactie onder dit bericht