image

2007-03-01: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugdcompetitie.

Als je mee wilt doen met de jeugdcompetite van volgend seizoen, geef je dan op vóór 23 maart.

Het lijkt wat vroeg, maar half april moeten bij de Badmintonbond de teams voor het seizoen 2007/2008 opgegeven zijn. Wil je volgend jaar competitie spelen, meld je dan aan door het onderstaande formulier uit te printen en in te vullen.


Het beste is om van tevoren met andere spelers van jouw leeftijd af te spreken om een team te vormen. Iedere speler moet zich wel zelf opgeven en het formulier laten ondertekenen door een van de ouders. Je kunt je ook alleen aanmelden, maar dan is het onzeker of er voldoende andere aanmeldingen zijn van spelers van jouw leeftijd om een team te vormen. Kun je niet in een team geplaatst worden, dan kun je eventueel reservespeler worden. Je valt dan in als een speler van een team een keer niet kan meespelen.


De competitie loopt van eind september 2007 tot en met januari 2008. De competitieteams worden ingedeeld naar de leeftijd op 31 december 2007 van de oudste speler van het team. Er zijn vijf groepen:


- onder 11 jaar, geboren in 1997 of later


- onder 13 jaar, geboren in 1995 of later


- onder 15 jaar, geboren in 1993 of later


- onder 17 jaar, geboren in 1991 of later


- onder 19 jaar, geboren in 1989 of later


Behalve in de eerste groep wordt onderscheid gemaakt tussen beginners en gevorderden. Voor het nieuwe seizoen staat precies omschreven wanneer een team bij de beginners mag spelen.


Een badmintonteam bestaat minimaal uit 2 jongens en 2 meisjes. In de 4 oudste groepen zijn ook teams (van minimaal 4 spelers) met alleen jongens of alleen meisjes mogelijk. In de jongste groep wordt gemengd gespeeld, d.w.z. jongens en meisjes willekeurig door elkaar heen. Er wordt gespeeld in poules van ten hoogste 8 teams met maximaal 14 speelweken. In een poule van 8 teams worden 2 x 7 wedstrijden gespeeld, tegen iedere tegenstander één keer thuis en één keer uit. De thuiswedstrijden beginnen op zondagochtend om 10 uur in sporthal Bisonsport en duren tot uiterlijk 14 uur (maar meestal zijn ze al om ongeveer half één afgelopen). De uitwedstrijden zijn meestal op zaterdag of zondag, maar kunnen soms ook op vrijdagavond plaatsvinden. De uitwedstrijden worden gespeeld bij andere verenigingen in de Regio Centrum van de Badmintonbond.


Als je je opgeeft voor de competitie, moet je uiteraard wel volgend seizoen lid blijven van OSM Badminton. Als je je nu opgeeft en je wilt volgend seizoen toch niet meespelen in de competitie, waardoor een competitieteam moet worden teruggetrokken, dan moet OSM Badminton een boete van 110 euro betalen aan de Badmintonbond. Deze boete zal OSM verhalen op het team dat zich terugtrekt.


Voor de begeleiding en het vervoer naar de uitwedstrijden zullen jullie ouders (per toerbeurt) moeten zorg dragen. De Jeugdcommissie kan hier maar heel beperkt bij assisteren.


Het inschrijfgeld is 5 euro per persoon (dit geldt niet voor de reservespelers) en moet meteen bij de inschrijving worden betaald. Als je al competitie hebt gespeeld en volgend jaar weer mee wil doen, moet je ook het inschrijfformulier inleveren en het inschrijfgeld betalen.


Het ingevulde formulier moet uiterlijk 23 maart ingeleverd zijn bij:


Rob Smeets, Boomstede 199


Janke Scharff, Reigerskamp 644


Opgave jeugdcompetitie 2007-2008


Ik geef mij op voor de jeugdcompetitie als speler / reservespeler


Naam: ..............................................................................


Indien je al weet met wie je in een team gaat spelen, vul dan hieronder de namen van je teamgenoten in:


1. ................................................................................................


2. ................................................................................................


3. ................................................................................................


4. ................................................................................................


5. ................................................................................................


Mijn ouders accepteren de voorwaarden die hierboven staan vermeld.


Handtekening:


......................................


Handtekening ouders/voogd:


......................................


Door het ondertekenen van dit briefje verklaren de ouder(s) dat ze akkoord gaan met de voorwaarden.

Plaats je reactie onder dit bericht