image

2007-11-07: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Het beloofde al een mooie dag te worden voor de badmintonliefhebbers op de tribune. Bij de senioren speelde team 1, 2 en 3 vandaag thuis. Van de jeugd speelden team 2, 3 en 6 thuis.

Uiteraard is het altijd raak als OSM-1 thuis speelt, maar ook de overige teams speelden veel aantrekkelijke wedstrijden, met vandaag relatief veel 3-setters. Bij een 3-setter zijn de verschillen normaal erg klein, wat altijd een spannend spel oplevert. De hoogste score kwam voor in de derde set van de dames dubbel van OSM-3; Maaike Beukers en Cherelle Selles. Na een enerverende eerste en tweede set, volgde nog een uitputtende 3e set. Vanaf de tribune was goed te zien hoe goed de beide dames samenwerkten; hoe zij de druk opvoerden en hoe snel zij weer in de verdediging terug konden vallen. Schitterend om te zien hoe Cherelle soms wel 5 smashes achter elkaar nodig had om een puntje binnen te slepen. Mooi hoe zij clear, smash en drop met elkaar konden afwisselen. Uiteraard is een dergelijk schouwspel alleen mogelijk als ook de tegenstander goed speelt, want ook zij konden smashen. En dan de finale, waarbij ieder foutje fataal kan zijn. Bij een stand van 24-23 viel het fatale foutje bij de club uit Amersfoort. Winst voor OSM.


OSM-1 had wat last van blessures en kreeg bovendien de koploper op bezoek. Alhoewel invaller Tjardy zijn wedstrijd in 3 sets verloor, konden we op de tribune toch genieten van het mooie spel. Helaas kreeg Tjardy bij 19-19 een net-balletje tegen; de smash in het puntje hierna ging ook net uit, waardoor de wedstrijd, tegen verwachting in, toch erg plotseling was afgelopen. Ook de mix met Jeroen en Cindy werd in de derde set plots in het nadeel van OSM beslecht. Een voorsprong van 18-15 werd omgezet naar een achterstand van 20-18 toen OSM de service weer naar zich toe trok. Een slechte service belemmerde een nog spannender finale.


OSM-J3 speelde eenvoudig naar de volle winst; zij moeten volgende week weer aan de bak tegen de nummer 2. Een mooie wedstrijd leverde ook Gideon van OSM-J2. Hij speelde op het middenveld ook een mooie 3-setter. In de derde set leek het even alsof de pijp leeg was. Met 11-5 werd gewisseld van speelhelft en zes punten achter is niet makkelijk meer goed te maken. Wel ging het redelijk gelijk op en ongemerkt kwam Gideon steeds dichterbij. Net op tijd had hij zijn inhaal race ingezet; met 21-18 won hij eindelijk zijn enkel.
Een samenvatting van alle wedstrijden, dus ook de uitwedstrijden, staat op de website www.osmbadminton.nl. Ook kun je hier vinden hoe je zelf actief kunt gaan badmintonnen.


Volgende week, op 11 november, spelen wederom dezelfde teams thuis. Heb je ook zin om eens te kijken, kom dan gerust op zondag vanaf 10.00u op de tribune van Bisonsport. Kijken is vrij en bovendien erg leuk.

Plaats je reactie onder dit bericht