image

OSM op Iduna toernooi

2006-04-10: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

OSM op Iduna toernooi

Een aardig aantal OSM Badmintonners speelde vandaag op het BTTS Open Iduna Toernooi (BCD) in Utrecht in sporthal de Galgenwaard. Niels Eijkelkamp en Sietske Lammers speelden in de B-klasse, Erik Pelgrim en Yannic Smeets in de C-klasse, en Fineke Selles, Cherelle Selles, Nadine Hagenbeek, Jeffrey Schijven en Ton Schut in de D-klasse. Het herendubbel en dames dubbel was in klasse C en D gecombineerd. Niels, Sietske, Fineke, Cherelle, Nadine, Yannic, Jeffrey (en Bart Lammers) speelden voor het begin van het toernooi om 9 uur in Odijk ook nog als stagegroep op het examen van de Trainer-Coach 1 cursus van Rob Smeets. Deze spelers waren voor het toernooi dus al flink warm gespeeld.


Niels en Sietske hadden zware tegenstand in de B-klasse, Niels strandde in het heren enkel in de kwartfinale tegen de latere winnaar en Sietske verloor eveneens in de kwartfinale van het dames enkel. In het gemengd dubbel verloren ze helaas in de eerste ronde.


Erik en Yannic bereikten beide de finale in het heren enkel C die in een mooie strijd met veel lange rallies nipt door Erik werd gewonnen met 21-19 in de derde set. Jeffrey en Erik haalden met prima spel de finale in het heren dubbel C/D maar wisten deze helaas niet te winnen. Nadine en Fineke kwamen knap in de finale dames dubbel C, wisten er een derde set uit te slepen maar verloren die jammer genoeg. Wel goed samen gespeeld.


In D-klasse waren 3 OSM dames aktief en ze haalden alledrie een halve finale. Nadine en Cherelle speelden tegen elkaar en de kracht van Nadine won het tegenover het tactisch iets betere spel van Cherelle. In de finale speelde Nadine tegen de ervaren rot Fineke. Ondanks de enorme vermoeidheid na een zware dag won de ervaring van Fineke het van de jeugdige Nadine, al kon ze daarna geen stap meer zetten. Ton Schut had twee 3-setters nodig om de finale heren enkel D te bereiken maar wist die vervolgens gewoon in 2 sets te winnen.


Een fraai resultaat van onze OSM-ers op het Iduna toernooi.


Foto's van de prijsuitreiking:(Dames enkel D: tweede prijs Nadine, eerste prijs Fineke)(Eerste prijs heren enkel D: Ton)(Heren dubbel C/D: tweede prijs Jeffrey en Erik)(Heren enkel C: tweede prijs Yannic, eerste prijs Erik)

Plaats je reactie onder dit bericht