image

2007-11-16: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Grote successen bij de uitspelende teams, aantrekkelijke wedstrijden thuis.

OSM badminton heeft een uitstekend weekend achter de rug. Van de 12 teams die OSM in de strijd heeft, speelden er 6 thuis. OSM-2 trof een zondagsvereniging en was zondag dus niet te vinden in de zaal. Jammer voor de toeschouwers, maar leuk voor de recreanten van OSM. Het team had twee banen gereserveerd tijdens de normale recreantenavond. Het blijkt toch dat veel recreanten nog nooit badminton op dit niveau hadden gezien. Afgezien van wat klagende spelers die het met wat banen minder moesten doen, was er toch veel lof voor de aantrekkelijke wedstrijden die werden gespeeld; veel waardering van deze zijde.


De uit spelende teams behaalden grote successen; twee overwinningen met 8-0 en een keer 7-1. OSM-J1 speelde tegen koploper Amersfoort een gelijk spel.


Thuis kregen we weer aantrekkelijke wedstrijden te zien. Het eerste team speelde tegen Houten en de teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. De heren dubbel liep op rolletjes. Jeroen benutte ieder gaatje in het veld van de tegenstander. In twee sets was het eerste punt binnen. De dames hadden het moeilijk; Sietske en Mirjam stonden tegenover twee sterk spelende dames uit Houten. De verdediging bij OSM werd dan ook zwaar op de proef gesteld, echter tot aanvallen kwam het eigenlijk nauwelijks. Beide de heren weet Niels zijn wedstrijd in een zeer spannende 2 sets te winnen. Jeroen daarentegen had het moeilijk tegen een zeer scherp spelende tegenstander. Hierdoor liep het niet optimaal bij de OSMer. Een terechte overwinning van de man uit Houten en Jeroen was het daarmee eens. Houten ging met een 5-3 overwinning naar huis.


Van de jeugd speelde OSM-J3 tegen het hoger geplaatste Eemnes, maar OSM was op dreef. De altijd sterk spelende Edwin was lekker op dreef. Hier was het OSM dat in de heren dubbel het geluk afdwong. Ook zagen we dat Roald steeds beter gaat spelen. En hoewel Mandy en Linda nog geen winst behaalden in hun dubbel, kwamen zij toch goed mee bij hun sterke tegenstanders. Het niveau van deze dames wordt ook met de week hoger.


OSM-J2 tenslotte begint er ook zin in te krijgen. Dit herenteam met Davy, Patrick, Paul, Elmar en Gideon had een zwakke start, met 3 nieuwe spelers. Het begon als een bij elkaar geraapt zooitje, maar met de wedstrijd van vandaag laten ze zien dat het toch een echt team is. Zij begonnen als laatste geplaatst in hun poule, maar zijn nu al met een knappe opmars bezig. Vandaag was het hoger geplaatste Irene aan de beurt. Davy en Elmar speelden als vanouds weer prima wedstrijden. Maar vandaag zagen we dat ook de rest de sterren van de hemel kon spelen. Het verschil met de wedstrijden van nog geen twee maanden geleden is enorm. Nagenoeg iedere zondag straalt het plezier in badminton van de spelers af.


Vanaf 10 uur is de tribune open. Kijk op www.osmbadminton.nl om te zien wanneer er gespeeld wordt, of kom zelf badmintonnen; dat kan altijd.

Plaats je reactie onder dit bericht