image

OSM op Utregs toernooi

2006-03-13: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

OSM op Utregs toernooi

De spelers van OSM 3 wilde zich afgelopen zondag naast de districtscompetitie ook op het Utregs toernooi bewijzen. De dames Ellen Lemmens en Mariska Tersteeg namen deel aan de dames dubbel in de categorie D en Mariska nam ook nog deel aan het dames enkelspel, tevens in de categorie D. Helaas werd in beide categorie├źn groot jeugdtalent getroffen. Door deze pech en met de vraag waarom die tegenstanders niet in een hogere categorie deelnamen, werd er net geen finale bereikt.


Waar wel de finale werd bereikt was in de gemengd dubbel categorie C. Ellen Lemmens en Erik Pelgrim hadden drie goede poulewedstrijden gespeeld waardoor ze poulewinnaar werden en tegen de winnaar van de andere poule om de eerste plaats mochten strijden. Na een spannende eerste game die ze met 19-21 verloren, volgde een teleurstellende tweede en moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats.


Mark Eijgenstein nam deel aan het heren enkelspel in de categorie C en presteerde daar goed, maar haalde het jammer genoeg niet tot de finale doordat hij tijdens zijn eerste partij niet goed in de wedstrijd zat. De grote afsluiter voor OSM 3 was de finale heren dubbel C. Mark en Erik waren betrekkelijk eenvoudig poule winnaar geworden en nu stond hun een lastigere partij te wachten. Dit duo presteert goed onder druk en met het machtsvertoon van hun aanvallende spel wonnen zij hun eerste toernooi!


Naast OSM 3 deed ook OSM 1 mee (waar Ronald Kieft in plaats van Jeroen Bouma meespeelde). Bij badminton is er niet lang geleden een nieuwe telling ingevoerd. In deze nieuwe telling worden alle partijen volgens het rally-point systeem gespeeld en gaan de partijen om 2 gewonnen games van 21 punten. Volgend jaar zal er tijdens de competitie met dit nieuwe puntensysteem gespeeld worden en op het Utregs toernooi werd hier vast een voorproefje van genomen.


De koppels Mirjam Limbeek-Biezepol & Niels Eijkelkamp en Cindy Galesloot & Ronald Kieft moesten het toernooi al vroeg beginnen. De vroegte en het niet bekend zijn met de nieuwe telling zorgde ervoor dat beide mixpartijen categorie B niet soepel liepen. Cindy & Ronald hadden nog de kans op een derde set maar de partij ging uiteindelijk verloren, net als die van Mirjam & Niels. De andere mixpartij wisten beiden koppels wel te winnen, maar dit was helaas niet genoeg voor poulewinst en de daaraan verbonden finaleplek. In het damesdubbel C wisten Cindy & Mirjam een van de twee partijen te winnen. Wederom net niet goed genoeg voor een finaleplek. Niels & Ronald waren in de herenenkel B beiden meer succesvol. Na spannende poulewedstrijden wisten ze allebei poulewinnaar te worden en wachtte er een onderling duel. De door het lange wachten weinig spannende partij werd nipt door Ronald gewonnen.


Met totaal 2 eerste en 2 tweede prijzen blijkt OSM Badminton goed zijn mannetje te staan tussen de Utrechtse badmintonverenigingen.

Plaats je reactie onder dit bericht