image

OSM actief op internationaal topniveau

2006-01-03: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

OSM actief op internationaal topniveau

Traditioneel wordt tussen Kerst en oudjaar een van de grootste internationale badmintontoernooien in Europa gespeeld in Hoensbroek (zuid-Limburg) en omgeving. Dit jaar waren er maar liefst 650 inschrijvingen uit 16 landen. Voor de rond 1250 partijen in vijf leeftijdscategorieën waren dan ook zes forse sporthallen nodig om dit in goede badmintonbanen te leiden. Organisatorisch gezien een mega-klus.


De eerste twee dagen betroffen een individueel toernooi. Op de tweede dag kon men deelnemen aan een dubbeltoernooi indien de halve finales in het individuele toernooi niet werden bereikt en op de derde dag werd nog een teamtoernooi gespeeld. Van OSM badminton waren Yannic Smeets en Kirsten van der Valk actief op dit top-evenement. Al enkele maanden is er ter voorbereiding door beiden een paar keer per week intensief getraind in het toptalentencentrum (TTC) in Amersfoort. Daarnaast maakt Yannic ook nog deel uit van de nationale selectie waardoor hij wekelijks op Papendal te vinden is.


Yannic Smeets nam deel in de categorie t/m 15 jaar in het heren enkelspel en heren dubbelspel. Hij had helaas zijn dag niet en verloor in beide gevallen in de eerste ronde van zijn Zwitserse respectievelijk Belgische tegenstanders. De tweede dag ging het beter en heeft hij met zijn partner Stefan Jille een partij gewonnen en een op het nippertje verloren.


Kirsten van der Valk nam deel in de categorie t/m 13 jaar. In het gemengddubbelspel wist zij met vaste gemengddubbel partner Vincent de Vries uit Arnhem door te dringen tot de derde ronde waar zij op een wel heel sterk Deens koppel strandden. Het damesenkelspel leverde een mooie overwinning op op een sterke Duitse waarna Kirsten in haar tweede partij teveel tegenstand van wederom een Deense ondervond. In het damesdubbel wist zij met dubbelpartner Donna Hölscher uit Maartensdijk een paar zeer sterke partijen neer te zetten. Na overtuigende winst op een Oostenrijks koppel en een zeer spannende drie-gamer in een Nederlands onderonsje was de kwartfinale bereikt. Deze werd helaas verloren tegen nog een Nederlands duo. De tweede dag namen Kirsten en Donna deel aan het dubbeltoernooi. Hierin eindigden zij glansrijk als eerste na winst op een Oostenrijks, Deens en tweemaal een Nederlands koppel. In alle partijen moest hard worden geknokt en de eerste prijs was dan ook dik verdiend.


De derde dag werd door het TTC-Amersfoort met twee teams deelgenomen aan het teamtoernooi. In de categorie t/m 13 jaar, waarin Kirsten van der Valk meespeelde, werd de eerste wedstrijd gewonnen tegen een Duits team. De tweede wedstrijd tegen een gelegenheidsteam van verschillende nationaliteiten werd verloren. De vermoeidheid na twee slopende dagen sloeg op deze derde dag duidelijk toe bij menig speler. In de categorie t/m 15 jaar, waarin Yannic Smeets meespeelde, werd het TTC-Amersfoort team aangevuld met een Duits meisje. De eerste wedstrijd tegen een Oostenrijks team werd gewonnen. De tweede wedstrijd tegen een Duits team werd helaas wat ongelukkig verloren, na discussies over de puntentelling, het nieuw in te voeren rallypointsysteem, dat wegens tijdsdruk alvast in gebruik genomen was.


Begin februari barsten de Junior Master-toernooien, waar het toernooi in Hoensbroek ook onderdeel van is, weer los. Op deze toernooien kunnen punten worden verdiend voor de nationale ranglijsten. Yannic en Kirsten van OSM badminton zullen veelvuldig op deze toernooien te vinden zijn waarbij zij uiteraard weer vol voor de punten zullen gaan strijden.Kirsten van der Valk (rechts) met dubbelpartner Donna Hölscher met hun eerste prijs in het dubbeltoernooi.

Plaats je reactie onder dit bericht