image

2007-11-26: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Zoals bij zoveel sporten, zijn er bij badminton ook families waarbij meerdere mensen badmintonnen. En als die dan ook nog eens met de jeugd competitie meedoen, dan gaat de leeftijd een rol spelen.

De kinderen komen vaak niet in dezelfde teams, waardoor zij elkaar alleen zien spelen als ze toevallig beiden thuis spelen. Verdeeld over de 4 thuisspelende jeugdteams, speelde er maar liefst 10 broertjes en zusjes thuis. Toch redelijk uniek.


We zitten nu halverwege de competitie en dus kunnen we toch al een beetje de tussenstanden gaan bekijken. Omdat we nog alleen naar de eigen uitslagen kunnen kijken, is een volledige analyse nog niet mogelijk. OSM 4 speelde rap naar een 8-0 overwinning en dat hebben ze nodig ook. Het team staat tweede, net achter Zeewally. Op 16-12 komt Zeewolde naar het Maarssense. OSM 4 heeft dus nog een paar weken om zich op deze match voor te bereiden.


OSM 5 stond eerste, maar speelde op deze valreep tegen het zeer sterke Breukelen, waardoor zij alsnog naar de tweede plaats afdalen. Breukelen, dat nagenoeg alle wedstrijden met 8-0 won, liet tegen Culemborg een puntje liggen. Het moet voor OSM dus mogelijk zijn het verlies van vandaag goed te maken.


OSM-J1 trof vandaag BCA-J4. In deze poule gaat BCA-J1 aan de leiding en wederom OSM op de tweede plaats. Het verschil is een wedstrijdsaldo van 4 puntjes. Dus ieder puntje telt. Het was mooi om te zien hoe de maarssenaren knokten om iedere punt. Thomas verliet het slagveld na een magnifieke 3-setter. Uitgeput, maar voldaan. Cynthia, die in haar derde set tegen een achterstand aankeek van 19-15, leek verloren, maar Cynthia geeft nooit op; ze wint met 22-20. OSM sleepte er hun eerste 8-0 overwinning uit. Mooie prestatie. OSM-J4 staat ook tweede in de poule, net achter Castellum uit Vleuten. Ook hier een onderling verschil van 4 wedstrijdpunten. Vandaag, tegen Ellaar uit Arnhem, liet Eva haar stijgende lijn in prestaties weer zien. Een spannende 3-setter, die ze maar nipt verloor. Hopelijk is het team op 6 januari sterk genoeg om definitief met Vleuten af te rekenen. OSM-J5 is een team dat wél duidelijk op de eerste plaats staat. Ondanks een gelijkspel tegen Tiel (de nummer 2). Een overtuigende winst vandaag op Gendt verstevigde hun positie. Toch is de strijd nog niet gestreden. Slechts één misser kan hen naar de tweede plaats zetten.


OSM-J7 tenslotte speelt in een mix poule, waarbij jongens en meisjes gelijk zijn. Zij stonden op een tweede plaats, maar door verlies van de nummer drie, wordt dit waarschijnlijk een derde plaats. Ster speelster Charmain was vandaag vervangen door Hema; ook een sterretje, maar met minder ervaring. Helaas heeft de bond de overzichten voor deze mix niet op orde, waardoor alle poulestanden een verkeerd beeld op kunnen leveren.


Volg op www.osmbadminton.nl het verloop van de competitie of kijk hoe je zelf mee kunt doen als recreant of competitiespeler. Nagenoeg iedere zondag kunnen de thuiswedstrijden vanaf de tribune van Bisonsport bekeken worden. Het belooft een zeer spannende tweede helft van de competitie te worden.

Plaats je reactie onder dit bericht