image

2007-12-02: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Op zaterdag 1 december vond weer het jaarlijkse Sinterklaas-dubbel-toernooi bij de jeugd plaats, met twee vreemde gastspelers...

We speelden in 7 poules van diverse sterktes. In iedere poule werden 9 dubbels gespeeld, in verschillende combinaties. Dankzij de goede voorbereidingen en strakke organisatie van Janke, Mieke en Sietske verliep het toernooi gesmeerd.


In sommige poules werd er fel gestreden. In poule 7, met Eric, Jeroen, Antoine, Carmen, Rosanna en Ellis werd nagenoeg iedere combinatie met gejuich ontvangen. Met 3 heren en 3 dames waren er ook leuke partijen te zien, die veelal gelijk op gingen. Uiteraard wilden de heren laten zien dat ze hard konden slaan en zelfs smashes gingen regelmatig goed. Maar ook de dames lieten zich niet kennen. Lang leek het erop dat Eric of Jeroen als eerste zou eindigen, maar uiteindelijk bleek dat Carmen het slimst had gespeeld en als nummer 1 eindigde in deze poule.


Nog een poule die uitblonk in fanatisme, was de poule met Cyril, Amber, Anique, Charmain, Debby en Daphne. Ook hier kwamen na de wedstrijd steeds twee kinderen juichend het veld af en bleef de rest van de poule in zwaar overleg achter; hoe moesten zij dat nu weer goed maken, of konden ze wel een puntje lijden? Na veel rekenwerk kon hier pas de winnaar bekend worden. Het was Debby die net voor de anderen eindigde.


Zo halverwege het toernooi kwamen er nog twee mensen binnen. Hier had de organisatie geen rekening mee gehouden. Maar in plaats van een trainingspak hadden ze heel andere kleren aan; ze hadden zelfs een baret met een veer op. Ook aan hun huidskleur kon je zien dat ze niet uit Nederland kwamen. Ze vertelden ons dat ze een paar weken geleden met de boot aangekomen waren, maar hun Nederlands was perfect. Wij dachten dat ze een spoed-inburgeringscursus hadden gehad, maar het bleek dat ze op de zwartepietenschool onze taal hadden geleerd.


Omdat ze te laat waren, hebben we gezegd dat ze maar bij een baan moesten gaan tellen, maar voor we het wisten speelden ze gewoon met de kinderen mee. Was dit volgens de regeltjes? De Pieten zeiden dat dit van Sinterklaas altijd mocht, tja, dan kunnen wij daar natuurlijk niets van zeggen. Tenminste 1 van de Pieten kwam mij bekend voor. Ik denk dat deze een paar jaar geleden ook al aanwezig was. Duidelijk was wel dat hij in de tussentijd goed geoefend had.


Toen alle wedstrijden uiteindelijk gespeeld waren, hadden de Pieten nog wat in te halen. Zij mochten, in hun uppie, tegen de eerste en tegen de laatste poule spelen. Hier bleek dat ze toch aardig wat shuttles terug konden slaan. Gelukkig waren de Pieten niet met lege handen gekomen. Voor alle winnaars hadden ze een grote speculaaspop meegenomen. Zo gingen Carmen, Lara, Charmain, Kim, Sven en Jillian met een speculaaspop naar huis. Nu was er nog 1 pop over. Deze ging naar de winnaar van poule 7 en het viel mij op dat de pop ruim half zo groot was als de winnaar Lars zelf. Voor alle spelers die net niet gewonnen hadden, hadden de Pieten nog een zak snoepgoed meegenomen, zodat niemand met lege handen naar huis ging.


Al met al een geslaagd toernooi, met een welkome verrassing halverwege. Dit toernooi is afgelopen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Kijk hiervoor op www.staaterop.nl (wel 150). Wij van de JC gaan ons opmaken voor het volgende toernooi: het oliebollentoernooi, waaraan niet alleen de kinderen meedoen, maar ook een ouder, oom of ander familielid.
Zwarte Pieten

Plaats je reactie onder dit bericht