image

2003-11-29: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Op 29 november 2003 werd het Sinterklaastoernooi voor de zaterdagochtendjeugd gespeeld in de Bisonhal.

Met een grote opkomst om half negen beloofde het weer een fijne ochtend te worden. Na de aanmelding werd er op iedere baan een poule gemaakt van 7 of 8 kinderen waarbij rekening werd gehouden met de leeftijd en speelsterkte. Op elke baan was er een scheidsrechter aanwezig om de puntentelling en alles wat daar bijhoorde te begeleiden. Er werden dubbels in steeds verschillende samenstellingen gespeeld waarna de gescoorde punten, in ieder partijtje per speler, individueel werden opgeteld zodat er per baan één winnaar uit kwam. Rode wangen van de inspanning toonden aan dat er flink werd gestreden.


Plotseling stonden er 2 Zwarte Pieten in de zaal die tussen alle voorbereidingen voor pakjesavond door nog even tijd hadden gevonden ee shuttletje mee te slaan. Soms hielpen ze de kinderen ook op het veld waardoor er soms 5 spelers op een baan stonden. Bij de eindresultaten op baand 7 leek even een van de Pieten zelfs als winnaar uit de bus te komen, maar al snel bleek daar iets niet te kloppen. Het was toch echt Marten Veldhuijsen die daar met de winst naar huis ging.


Op baan 6 was Jorik de Jong de sterkste al lagen de punten van alle spelers in die poule wel erg dicht bij elkaar, wat betekent dat het er op die baand erg spannend aan toe is gegaan. Op baan 5 bleek Dominique de Vet, die het Triplextoernooi ook won, wederom als winnares te eindigen. Baan 4 was ook bijzonder spannend, tot op het laatst bleef onduidelijk wie er zou winnen. Justin Voorneveld, dit seizoen nog maar net begonnen met badminton, kwam als winnaar uit de bus; een mooi resultaat.


Voor baan 3 bleef het ook lang onduidelijk wie er zou gaan winnen maar Kristel van der Blom vergaarde daar de meeste punten. Op baan 2 waren af en toe verbeten gezichten te zien in een vaak verhitte strijd. Lisa van Beek wist die poule te winnen. Op baan 1, de allerjongsten, vlogen de vonken er ook behoorlijk van af en daar bleek Rima Ori de sterkste.


Na de prijsuitreiking wilden de Pieten niet weg als er niet gezongen werd, uiteraard. Het afscheidslied en de zakjes snoep van de Pieten waren de afsluiting van een gezellig Sinterklaartoernooi.


André van der Valk
JC


(foto's staan hier

Plaats je reactie onder dit bericht