image

OSM 2 op de slotdag van de competitie

2004-02-01: Nieuws van de Technische commissie voor senioren competitie.

OSM 2 op de slotdag van de competitie

Zaterdagmorgen 9:45 uur. Aangezien we in onze poule kampioen waren geworden, moesten we vandaag afreizen naar Arnhem om het daar op te nemen tegen andere poulewinnaars uit de 3e klasse. Iets later dan gepland vertrok het hele team, vergezeld door Martijn’s ouders als enthousiaste supporters, op weg naar Arnhem.

Elke wedstrijd bestond uit 5 partijen die elk uit twee sets bestonden. Er werd dus geen beslissende derde set gespeeld bij een 1 – 1 tussenstand. Elke gewonnen set levert 1 punt op. De 5 partijen waren een herendubbel, damesdubbel, herenenkel, damesenkel en een gemengd dubbel.


In de 3e klasse waren er 3 poules van 3 teams. De 3 poulewinnaars plus de beste nummer 2, gingen door naar de halve finales. De winnaars daarvan gingen weer door naar de finale. Toen we de zaal inliepen werd er al volop gespeeld. Wij hadden als voordeel dat we de eerste speelronde niet hoefden te spelen en dat we zodoende konden kijken wie van de 2 andere teams uit onze poule de sterkste was.


Partij 1: OSM 2 – Meulewiek 2
In onze eerste partij speelden we tegen de verliezer van de onderlinge wedstrijd van de twee andere teams uit onze poule. Aangezien we 3 heren hebben, konden we vele mogelijke opstellingen kiezen. Omdat we tegen de ‘verliezer’ speelden, kozen we deze partij voor een iets minder sterke opstelling. De partij begon met de heren- en damesdubbel. Ronald Kieft en Gill ten Hoor speelden de herendubbel en Sietske Lammers en Emy Eijkelkamp de damesdubbel. De damesdubbel werd 2 – 0 voor osm. Een goed begin aangezien de damesdubbel tijdens de competitie niet vaak in twee sets beslist werd. De herendubbel die juist wel erg vaak in twee sets gewonnen werd, verliep daarentegen een stuk minder goed. Na de eerste set verloren te hebben, ging het de tweede set een stuk beter. Opstartproblemen waarschijnlijk. Hierna volgden de heren- en damesenkel. Deze werden door Martijn van Geelen en Emy gespeeld. Martijn bleek ook last van opstartproblemen te hebben. De eerste set verloor hij dik. De tweede set probeerde hij het gewoon opnieuw en het ging stukken beter en de set werd gewonnen. Ondertussen was Emy ook met haar partij begonnen. Vooraf twijfelde ze nog of het wel lekker zou gaan maar tijdens de partij werd aan al die twijfels een einde gemaakt. Ze haalde gemakkelijk twee sets binnen.


Van de 10 punten die er te verdelen waren, hadden we er nu al 6 binnen en de overwinning was een feit. De resterende partij was het gemengd dubbel. Martijn en Sietske zouden deze gaan spelen. Erg goed werd er aan beide kanten niet gespeeld en beide sets moesten in de verlenging beslist worden. De eerste werd door ons gewonnen, de tweede door het andere team.


De totale uitslag was dus 7 – 3 voor ons. Best een goed begin, alleen hadden we nog een overwinning nodig om poulewinnaar te worden.


Partij 2: OSM 2 – ’t Harde 2
De tweede partij was tegen het ‘sterkere’ team uit onze poule en dus speelden we nu in een sterke opstelling. We hadden van het team van de eerste partij gehoord dat ’t harde 2 sterke dames had maar dat de heren wat minder waren. De damesdubbel zou dus moeilijk worden en bleek dit uiteindelijk ook te zijn. Beide sets werden ruim verloren. Dan zou herendubbel, deze keer gespeeld door Martijn en Gill, maar punten voor ons op moeten leveren. De eerste set was erg spannend en werd helaas nipt verloren. De tweede set was minder spannend maar werd eveneens verloren. Kortom een 4 – 0 achterstand. Dat was best een tegenvaller aangezien we nu alle overige sets zouden moeten winnen toch nog de wedstrijd te winnen.
De wedstrijd ging na de dubbels verder met de enkelpartijen, tevens ons sterke punt. Sietske zou de damesenkel en Ronald de herenenkel spelen. Ronald won vrij gemakkelijk beide sets. Dat was weer een meevaller. Sietske had het een stuk zwaarder. De eerste set werd na een lange strijd helaas verloren. De tweede set was erg spannend en werd uiteindelijk knap door Sietske gewonnen. Het was nu 5 – 3 en we konden dus nog maximaal een gelijkspel behalen. Hiervoor moesten echter wel beide sets van het gemengd dubbel gewonnen worden. Tijdens de competitie was gebleken dat Ronald en Emy de beste mix waren, dus zouden zij nu deze partij spelen.


De eerste set ging redelijk gelijk op en omdat we moesten winnen was hij erg spannend. Gelukkig werd hij ook gewonnen. Een gelijkspel zat er dus nog steeds in. De tweede set was weer spannend maar werd ook gewonnen, kortom het 5 – 5 gelijkspel was binnen.
Omdat ’t harde 2 de andere wedstrijd met 6 – 4 gewonnen had en wij onze andere partij met 7 – 3, dachten we dat we toch nog poulewinnaars geworden waren. Iedereen blij, alleen uit het woordje dachten blijkt al dat dit niet zo was. Zowel wij als ’t harde 2 hadden uit de 2 wedstrijden 3 punten weten te halen (2 punten voor de overwinning en 1 voor het gelijkspel). Bij gelijke stand wordt er naar het onderlinge resultaat gekeken. Dat was een 5 – 5 gelijkspel. Als dat ook gelijk is, wordt er naar het aantal behaalde punten gekeken. Dit pakte helaas voor ’t harde 2 iets beter uit dan voor ons. Wij hadden 101 punten en zij 106. Oftewel ’t harde 2 was poulewinnaar en wij niet.


Na deze nare verassing bleek dat we gelukkig wel beste 2e uit alles poules waren geworden en dat we toch in de halve finales stonden. Ons uitje in Arnhem was dus toch nog niet afgelopen. Pfew.


Partij 3 (halve finale): OSM 2 – BECA 2000 10
Nieuwe partij en dus moest er weer gezamenlijk een opstelling bepaald worden. De damesdubbel lag al vast maar de herendubbel niet. In de vorige partij liep de herendubbel niet echt goed, dus werd er nu voor een andere combinatie gekozen. Dit bleek een goede keuze want Ronald en Martijn wonnen beide sets erg gemakkelijk. Hier moet wel bij vermeldt worden dat de tegenstanders ons minder goed leken dan de herendubbels uit de eerdere partijen. In de damesdubbel liep het niet echt goed. De tegenstanders waren goed op elkaar ingespeeld en het liep bij hen dan ook stukken beter. Beide set gingen verloren. Zo werd het een 2 – 2 tussenstand. Een stuk beter dan de tussenstand in de vorige partij.


Nu volgden weer de enkelpartijen. Deze keer door Sietske en Gill gespeeld. Sietske speelde tijdens de dubbel al niet erg lekker en tijdens deze enkelpartij ging het niet veel beter. De eerste set ging verloren. Ondertussen was het hoofd was haar tegenstandster redelijk rood geworden en we hadden hoop dat Sietske daar tijdens de tweede set van kon profiteren. Dit lukte deels; de set werd wel spannender maar ging toch verloren. Om de stand gelijk te trekken zou Gill beide sets moeten winnen. We dachten dat dit een moeilijke taak zou worden want we gingen er vanuit dat zijn tegenstander erg goed zou zijn. Gill speelde heel sterk en de partij kende vele lange rallies.Ondanks de lange rallies werd de eerste set met erg ruime cijfers gewonnen. Dat zag er dus goed uit. De tweede set ging Gill net zo verder en werd eveneens gewonnen. De stand was weer gelijk; 4 – 4.


Omdat het gemengd dubbel weer de beslissing moest brengen, werd weer voor de sterkste opstelling gekozen. Aangezien we op puntensaldo voor stonden op de tegenstander, was het waarschijnlijk voldoende om maar 1 van de 2 sets te winnen. De eerste set werd redelijk gemakkelijk gewonnen en zo was het dus minstens een gelijkspel. De tweede set begon goed alleen wisten de tegenstanders sterk terug te komen van een achterstand. Emy en Ronald gingen toen slechter spelen en uiteindelijk ging deze set verloren. Hiermee werd het dus weer een 5 – 5 gelijkspel en zouden de behaalde punten bepalen wie er door zou gaan naar de finale. Gelukkig hadden wij deze keer iets meer punten dan de tegenstanders. Kortom een finaleplek, ons uitje in Arnhem was nog steeds niet afgelopen.


Partij 4 (finale): OSM 2 – ’t Harde 2
Best grappig was dat onze poulewinnaar de andere halve finale had gewonnen en dat we het in de finale dus opnieuw tegen hen op zouden moeten nemen. Ze speelden in dezelfde opstelling als de vorige partij en dus konden wij tactisch een betere opstelling dan de vorige keer kiezen. Beide sets van de herendubbel waren in de eerste partij allebei verloren. We kozen daarom voor een sterkere dubbelcombinatie. Aangezien Gill de vorige partij een goede enkelpartij gespeeld had, zou hij deze partij weer gaan enkelen.


De damesdubbel verliep net zoals in de eerste partij; beide sets werden redelijk ruim verloren. Beide sets van de herendubbel waren erg spannend maar werden wel allebei gewonnen. De tussenstand was nu 2 – 2, dat zag er beter uit dan de vorige keer.


Sietske en Gill gingen hierna verder met de enkelpartijen. Sietske kreeg weer een zware partij. Net zoals de vorige keer was hij erg spannend, alleen gingen beide sets wel verloren. Gill was ondertussen weer goed bezig en won de eerste set erg gemakkelijk. De tweede set ging iets minder gemakkelijk maar werd ook gewonnen. Zo stond het 4 – 4 en was het weer het gemengd dubbel dat de doorslag moest geven.


Er werd weer voor de sterkste combinatie gekozen. Dit leek goed uit te pakken aangezien Ronald en Emy halverwege de eerste set aardig wat punten voor stonden. De tegenstanders wisten echter goed terug te komen en kwamen 13 – 8 voor te staan. Om het nog spannender te maken werd het 14 – 14 en moest de verlenging de doorslag geven. Na op matchpoint een shuttle net naast de lijn te hebben zien vallen, werd de set toch door de tegenstanders gewonnen met 17 – 16. De tweede set was een stuk minder spannend en werd ruim door Ronald en Emy gewonnen. Dit maakte het verliezen van de eerste set nog lulliger.
De uitslag kwam hiermee op 5 – 5 en weer waren het de behaalde punten die de doorslag moesten geven. We hadden al het idee dat de tegenstanders er meer zouden hebben maar het verschil bleek heel klein te zijn; 108 tegen 105.
Na vele spannende partijen was het ’t harde 2 dat districtskampioen werd en OSM 2 eindigde op een tweede plek.

Plaats je reactie onder dit bericht