image

2003-02-01: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugdcompetitie.

De jeugd blijft succesvol: in navolging van voorgaande seizoenen zijn ook dit jaar weer prachtige prestaties neergezet. De teams 3 en 4 zijn zelfs voor de derde keer op rij kampioen geworden in hun poule.

Team 1 heeft het niet gemakkelijk gehad. Waren ze het afgelopen jaar met lof gepromoveerd naar de 1e klasse (onder 19 jaar!), dit jaar moeten ze genoegen nemen met een goede derde plaats, met slechts een klein verschil met de nr. twee. Hun relatief jonge leeftijd laat echter zien dat ze genoeg potentie hebben om de komende jaren hoge ogen te gooien in de 1e en wellicht in de hoofdklasse.


Team 2 speelde dit jaar voor het eerst competitie als team maar ook individueel: geen ervaring dus. Ze zijn geƫindigd als vijfde in hun poule. Niet slecht als je hun ervaring meerekent en constateert dat ze desondanks vier winstpunten op hun naam hebben staan. Ook voor hun geldt dat hun leeftijd nog voldoende mogelijkheden biedt voor de komende jaren.


Team 3 en team 4 hebben beide roemrijk gewonnen. Zowel team 3 als team 4 zijn roemrijk poulewinnaar gewonnen. De individuele partijen hebben vast nog wel spektakel opgeleverd, getuige de tegenpunten want die zijn ongetwijfeld niet weggegeven. Het geheim mag wel verklaard worden: trainen, trainen en nog eens trainen! Vraag maar aan de spelers en Uun.


Team 5 is samengesteld uit ervaren krachten van het vorig seizoen aangevuld met 'verse krachten'. Ze zijn geƫindigd op een zesde plaats, maar wel in de middenmoot, met slechts kleine verschillen met de nummers vier en vijf. Met de vele ervaringen rijker moet dit team volgend jaar in de top van de poule kunnen eindigen.


Team 6 zit vol met toppers. Ook dit team is een samenstelling van ervaring en nieuwe krachten. Ze hebben de tweede plaats weten te bemachtigen in de mix-klasse (< 11 jaar). De komende jaren zullen we van dit team meer gaan horen, let maar op...


Wouter, Michiel, Cherelle, Nadine (team 7) hadden het moeilijk dit jaar, en hun begeleiders en ouders ook. Felicitaties zijn desalniettemin op plaats voor hun doorzettingsvermogen, inzet, volhardendheid, vertrouwen, rotsvastheid etc. Volgend jaar nieuwe rondes en nieuwe kansen...


Stuk voor stuk willen we (de JC) iedereen feliciteren met hun behaalde resultaten en hopen we dat we volgend jaar wederom op hun inzet mogen rekenen.


Team 3 en 4 gaan 8 maart naar Nijmegen voor de slotrondes van de competitie, alwaar ze de winnaars van de ander poules tegenover zich zullen treffen. Beide teams spelen in dezelfde klasse, wordt het dan OSM3 - OSM4 in de finale? We zijn benieuwd...


De eindstanden:


Team  EindpositieWedstrijdpuntenSetpunten
team 13e10-1352-28
team 25e09-0419-53
team 31e14-28101-11
team 41e10-2072-08
team 56e13-1257-47
team 62e13-2278-26
team 78e14-0115-97


Het spreekt voor zich dat de JC met deze resultaten (zowel de eindstanden als een record-aantal competitie-teams), wederom uitermate tevreden is. Het zijn echter niet alleen de resultaten die van belang zijn. Badminton moet bovenal leuk zijn, leuk om te spelen, leuk om te trainen. En dat het leuk is mag iedereen aan alle spelers vragen. Wij hopen dat deze resultaten een aansporing zijn voor iedereen die zich net niet aan de competitie durft te wagen. Volgend jaar is er weer een kans. Hiervoor is elders in het blad een inschrijfformulier opgenomen, pak je kans...


Tot slot Uun Santosa, Sietske Lammers, Erik Pelgrim en alle invallers, ouders, chauffeurs, verzorgers, schouders, masseurs, knechten etc., bedankt voor jullie inzet, want die is (ook volgend jaar weer) kei- en keihard nodig.


Harm Tersteeg, jeugdcompetitieleider.


Klik hier voor foto's van de prijsuitreiking aan de winnaars van de competitie.

Plaats je reactie onder dit bericht