image

24-uurstoernooi van BV Breukelen

2004-09-19: Nieuws van de Technische commissie voor senioren competitie.

OSM tijdens het 24-uurstoernooi van BV Breukelen


In het weekend van 18 en 19 september vond in Breukelen het 24-uurs lustrumtoernooi van Badmintonvereniging Breukelen plaats. Zoals waarschijnlijk al duidelijk is duurde dit toernooi 24 uur lang en ging het ‘s nachts dus ook gewoon door. Het leek mij wel leuk om een keer ‘s nachts te badmintonnen. Bij het zoeken van andere enthousiastelingen bleek al snel dat ik niet de enige was die dit leuk vond. Uiteindelijk schreven heel team 1 (met Mirjam Limbeek-Biezepol vervangen door Marian van Huussen) en team 2 zich in voor het toernooi.


Tijdens het toernooi speelde je in teamverband een normale competitiewedstrijd. Omdat het toernooi een week voor de start van de competitie was, was het dus ook nog eens een goede oefening voor de weken erna.


Team 1 moest zaterdagavond om 23.00 uur spelen tegen een gelegenheidsteam bestaande uit leden van BV Breukelen en van andere badmintonverenigingen. Team 2 speelde ook op zaterdagavond maar dan om 22.00 uur tegen een team van Culemborg. Beide teams gingen er gelijktijdig heen, zodat ze elkaar vast aan konden moedigen.


Eenmaal aangekomen in de hal was het toernooi (dat eerder die middag begonnen was) al in volle gang. Er hing een feestelijke sfeer en er was muziek te horen. Rond 22.00 uur begon team 2 aan de partij tegen het team van Culemborg. Het bleek toevallig hetzelfde team te zijn waarmee ze met competitie in de poule zaten. Een leuke kennismaking dus. De enkelpartijen werden bijna allemaal door team 2 gewonnen, alleen Sietske verloor haar partij maar de reden daarvoor was, bleek later, dat ze voor de ‘gezelligheid’ kwam en niet om te winnen.


Ondertussen was team 1 ook met hun partij begonnen. Het team bestond uit sterke en zwakkere spelers en de partijen waren daarom erg verschillend. Niels speelde tegen een heer van BV Breukelen die eerder die avond al met glaasjes champagne was gesignaleerd. Desondanks de champagne werd het een spannende partij die door Niels Eijkelkamp werd gewonnen.


Tijdens de wedstrijden hierna, sloeg de klok 0.00 uur en werden alle partijen voor een moment stilgelegd. De reden: tijd voor champagne! Het lijkt geen goede combinatie maar zelf vond ik een glaasje champagne tussen de wedstrijden door best lekker en er waren er meer die er zo over dachten. Toen de champagne op was werden de partijen afgemaakt. Team 2 won hun partij uiteindelijk met 5 – 3, dus dat was een mooi vooruitzicht voor de competitie.


Team 1 was ondertussen nog steeds aan het spelen. Tijdens de laatste partij, de mix van Cindy Galesloot en Ton Schut, was het inmiddels 1.30 uur geworden. De nog aanwezig supporters waren vrij gemakkelijk te verdelen in twee kampen; aanhangers van Breukelen en aanhangers van OSM. Breukelen was flink in de meerderheid, maar gelukkig had Niels hier enkele oplossingen op, te weten; een stadiontoeter en twee ratels. Zowel de strijd binnen als buiten het veld werd steeds heftiger en dit leidde tot vele melige situaties; “klik, klik, hee de toeter doet het niet meer, shit, TOOOEEETTT!!, ooh hij doet het toch nog wel!”. Uiteindelijk werd de partij door Cindy en Ton gewonnen, alhoewel ik dat niet eens meer zeker weet (hoezo melig?).


Na een lekkere douche midden in de nacht werd er nog een tijdje nagepraat in de bar. Er waren te weinig inschrijvingen om de hele nacht door te spelen en OSM speelde de laatste partijen van deze avond. De eerstvolgende partij zou pas weer om 9.00 uur ’s ochtends de volgende dag beginnen en enkele leden van BV Breukelen moest tot die tijd de zaal beheren. Ja, we hadden best medelijden.


Bij het verlaten van de sporthal werd er ter plekke besloten tot een afterparty bij mij thuis. Net zoals het toernooi was ook dit heel gezellig en duurde tot in de vroege uurtjes.


Ronald Kieft

Plaats je reactie onder dit bericht