image

2004-10-01: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Op zatedag 9 oktober werd het eerste toernooi van het seizoen gespeeld: the triplex-toernooi.

Voordat de wedstrijd konden beginnen, moest iedereen zich eerst bij de wedstrijdtafel aanmelden. Bij het triplextoernooi is het de bedoeling dat er 3 poules gemaakt worden waarin kinderen van zowel groep 1 als groep 2 met elkaar samen spelen. Iedere wedstrijd is dus anders, omdat je zowel met als tegen verschillende kinderen speelt. Per groep waren er twee begeleiders die hielpen met het bijhouden en noteren van de scores. Na de groepsindeling kon er eindelijk begonnen worden met de wedstrijden.


In poule A werden een hoop spannende wedstrijden gespeeld. De dubbels waren aan elkaar gewaagd, waardoor er vaak aan het einde pas duidelijk werd, wie de partij winnend zou gaan afsluiten. Toch waren er drie kinderen die net wat meer punten gehaald hadden. Jadine Smit, Elmar de Bos en Michiel Lantinga waren de gelukkige die er met een prijs vandoor gingen.


Net als in poule A, waren de koppels uit poule B aan elkaar gewaagd. Nergens werd er zo veel gelijk gespeeld. Tot de laaltste speelronde was het nog niet duidelijk wie de drie winnaars zouden worden. Toch wisten Florian Groenendijk, Jos de Boer en Lars de Graaf net iets meer punten te maken in de wedstrijden, waardoor ze als winnaars uit de bus kwamen.


Poule C werd gedomineerd door drie kinderen die al hun wedstrijden wisten te winnen. Een hele goede prestatie werd geleverd door Arthur van Aarssen die in twee wedstrijden 21 en 25 punten wist te maken! Maar ook Lotte Bargerbos en Sophia van der Tol wonnen al hun partijen ruim en mogen zich ook winnaar van poule C noemen.


Al met al een geslaagde dag waar goed en fanatiek badminton werd gespeeld. Hopelijk wordt het Sinterklaastoernooi net zo gezellig!


De JC

Plaats je reactie onder dit bericht