image

Verslag van het Oliebollentoenooi

2004-01-03: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar werd het oliebollentoernooi gespeeld.

De zaalbeheerder bleek nog niet wakker waardoor alle vroege sportievelingen even moesten wachten maar tegen negenen kon iedereen naar binnen.


Bij de aanmeldingen bleken er veel vaders, moeders, ooms, tantes en broertjes of zusjes te zijn waardoor het weer een gezellig gebeuren beloofde te worden. De poules werden zo snel mogelijk ingedeeld waarna rond kwart over negen gestart werd met een aantal stevige partijtjes badminton. Op veel banen bleken de koppels behoorlijk aan elkaar gewaagd wat veel gelijk opgaande standen gaf te zien. Daarnaast waren er ook wel grotere verschillen maar dat werd vaak gevolgd door de een of andere revanche.


Op baan 1 waren Arthur van Aarssen en zijn vader te sterk al zaten Tim Timmer met zijn moeder hen wat punten betreft stevig op de hielen. De koppels op baan 2 lagen helemaal dicht bij elkaar waardoor het tot het laatste toe zeer spannend was. Selwyn van Harn en Dominique de Vet kwamen daar als winnaars uit de bus. Baan 3 gaf een zelfde beeld al maakten Lotte Bargerbos met haar vader een eindsprintje in de laatste partij waardoor zij ineens ruim eerste werden. De poule op baan 4 liet aantrekkelijke wedstrijdjes zien. Thijs Jaeger die samen speelde met Melvin Klarenbeek verlieten daar de baan met een eerste plek. Op baan 5 deden zich zeer verhitte wedstrijden voor en ook daar lag het continu dicht bij elkaar. Hier wisten Eveline Jansen met haar moeder de winst te behalen. Op baan 6 was sprake van grote verschillen en Jorik de Jong wist daar met zijn vader de winst in de wacht te slepen met een zeer ruime voorsprong. Op baan 7 deed een koppel mee die erg ruim zou hebben gewonnen ware het niet dat zij gediskwalificeerd werden ivm een te groot krachtsverschil. Uiteindelijk streken Marten Velthuijsen en zijn moeder daar met de eer.


In de bar werden de prijswinnaars gehuldigd en traditiegetrouw mochten zij als eerste een oliebol nemen waarna zij de rest vervolgens uit mochten delen. Dit was het slot van dit toernooi wat een zeer gezellig en sportief begin van het nieuwe jaar is geworden. Een evenement welke dankzij veel hulp weer tot een geslaagd geheel kon worden gemaakt.


Vanaf nu kan er stevig getraind worden voor het belangrijkste toernooi van het jaar: de clubkampioenschappen in april.


André van der Valk
JC

Plaats je reactie onder dit bericht