image

2004-12-04: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Zaterdag 4 december was het zo ver, het jaarlijks terugkerende Sinterklaastoernooi werd weer gehouden! Voor veel kinderen een spannend gebeuren, omdat het altijd afwachten is of er onverwachts bezoek langskomt…

Voordat er daadwerkelijk begonnen kon worden met het spelen van de partijen, werden er eerst 7 poules samengesteld op basis van speelsterkte. Er werden gedurende de hele ochtend dubbelpartijen gespeeld, waarbij je steeds van partner wisselde. Dat een dubbel niet altijd uit twee mensen hoeft te bestaan, hebben we deze ochtend ook gezien. Twee pieten hadden nog even tijd vrij kunnen maken tussen al hun drukke bezigheden, om ons Sinterklaastoernooi te kunnen bezoeken. En was is er nou leuker dan een lekker potje badminton moeten ze gedacht hebben. Met groot enthousiasme van zowel de pieten als van de spelers, werden er soms drie tegen twee partijen gespeeld. Om toch nog op een eerlijke manier een winnaar te kunnen vaststellen, wisselde de pieten om de zoveel tijd van baan zodat iedereen het geluk of de pech had om met of tegen een piet te spelen.


Door het kleine verschil qua niveau in de verschillende poules, waren er die dag een hoop spannende partijen te zien. Zo was in poule 1, geheel gevuld met heren, de strijd erg fel. Iedereen ging er voor de volle honderd procent voor. Thomas van Aarsen en Bas Nieraeth waren de koplopers, maar met een ruime overwinning in de laatste partij, werd Bas toch kampioen. In poule 2 was er een iemand die vanaf het begin alles gewoon goed wist te winnen. Het maakte niet uit met of tegen wie ze speelde, ze gewoon alles. Kristel van der Blom werd daarom ook overtuigend eerste. In poule 3 werd een knappe prestatie geleverd door Arthur van Aarssen. Nog maar net overgestapt van de eerste naar de tweede groep, maar toch gewoon doorgaan met winnen. Alex Koeleman kwam aan het einde nog akelig dichtbij, maar Arthur had al genoeg punten verzameld in vorige partijen. Poule 4 werd gewonnen door een dame die ook al bij het triplextoernooi in de prijzen was gevallen. Met slechts een verloren partij, werd Lotte Bargerbos winnaar van poule 4. Rima Ori wist in poule 5 haar stempel op veel partijen te drukken. Samen met Kim Dietz wist ze een partij zelfs met 21-1 te winnen, een knappe prestatie dus! Niet verwonderlijk dat zij dan ook als eerste wist te eindigen. Poule 6 was een groep met minimale verschillen. Door de vele lange rally’s was het voor het publiek aantrekkelijk om naar de deze partijen te kijken. Emy van Dijk wist steeds per partij een paar puntjes meer te verzamelen, waardoor het gat tussen haar en de overige spelers niet meer te dichten was. Poule 7 was gevuld met de jongste kinderen. Nergens was het zo spannend als in deze poule. Extreme scores waren hier dan ook niet te zien. Uiteindelijk is Loes Nouta met slechts een puntje verschil op de nummer twee, Debby Valkenburg, eerste geworden.


Voordat er overgegaan kon worden tot de prijsuitreiking, kwam een piet met het fantastische idee om de toeschouwers een sinterklaasliedje te laten zingen. Ouderen leren hun kinderen wel om netjes te bedanken, maar doen ze het zelf eigenlijk wel? Nadat er door de meeste toeschouwers uit volle borst was meegezongen, waren de prijswinnaars aan de beurt. Met z’n zevenen werden ze naar voren geroepen en pas nadat er was gezongen, mocht de prijs in ontvangst genomen worden. Lichtelijk angstige gezichten waren het gevolg, maar toen de overige deelnemers ook mee begonnen te zingen, viel het uiteindelijk toch wel mee.


Voordat iedereen de zaal kon verlaten, deelden de pieten eerst nog zakjes snoep uit. Zo ging iedereen met iets lekkers naar huis en konden de pieten weer verder gaan met hun voorbereidingen voor pakjesavond.


Sietske Lammers
JC

Plaats je reactie onder dit bericht