image

Zesde jeugdteam van OSM Badminton kampioen!

2010-01-11: Nieuws van de Redactiecommissie voor jeugdcompetitie.

Omdat de naaste concurrent één puntje heeft laten liggen, is OSM-J6 kampioen in hun poule onder-13 geworden. Proficiat!

In de competitie zijn we gekomen aan de spannende laatste weken ook voor OSM-J6 (Kim van den Handel, Amber Kooiman, Chihao Kuo, Steven Levelt, dit keer zonder de geblesseerde Dylan van Rooijen) is dit extra spannend omdat ze dit weekend kampioen zouden kunnen worden, maar dan moest wel met grote cijfers worden gewonnen én dan nog hing het af van de naaste concurrent. Het team mochten vanwege de slechte weersomstandigheden afzeggen, maar men had er zin in, dus op naar Amersfoort. Kim en Amber zijn al lekker op elkaar ingespeeld en dat was gelijk te zien in de eerste game. Nog amper warm, en het was al twee keer 21-9 en was het eerste punt alweer binnen voor OSM. In de herendubbel hadden Chihao en Steven nog wel een beetje tegenstand, maar ook deze wedstrijd was niet erg in balans en het tweede punt voor OSM werd genoteerd. Chihao kon gelijk door met het herenenkel. Dit was voor hem geen probleem, want echt veel had hij nog niet hoeven lopen. Helaas voor de tegenstander was Chihao een maatje te groot, dus weer een puntje erbij. Ook Kim was een ruim maatje te groot voor haar tegenstander: 4-0 voor OSM-J6!


Toen moest Steven. Deze partij was wel spannend. Steven is de diesel van het team. De eerste set was lastig. De tegenstander liet hem veel lopen en ondanks zijn goede inzet en toch ook heel mooie ballen kon hij de winst in deze set net niet pakken. Maar zoals gezegd komt hij langzaam op stoom. En eenmaal op stoom is Steven nog maar moeizaam te verslaan. Met een tandje erbij geschakeld, mooie drops en lange slagen, wist hij de tegenstander toch makkelijk te verslaan. Goed gespeeld hoor! Amber was in het begin een beetje zenuwachtig. De vorige keer had ze nipt verloren van dit meisje. Gelukkig was daar in het veld niets van te zien. Ze wist door middel van spreiding en mooie drops de eerste set goed binnen te halen. In de tweede set had haar tegenstander het spelletje door en verloor ze het net. Maar Amber laat zich niet zo gauw uit het veld slaan en mede door haar vastberadenheid ging de derde set naar haar.


In de mixen gingen Chihao en Amber gelijk serieus van start. Wat de tegenpartij ook probeerde, Chihao & Amber zaten er bovenop en zo wonnen ze met leuk en sportief spel. Voor Steven en Kim is de mix altijd een uitdaging om serieus te blijven. Plezier in het spel is ook erg belangrijk en gelukkig ging dat nu gepaard met goede resultaten. Met deze 8-0-overwinning heeft OSM-J6 er alles aan gedaan en omdat de directe concurrent één puntje liet liggen, kan het team nu al niet meer worden bijgehaald in hun poule en zijn ze de eerste kampioen van dit seizoen bij OSM Badminton!Chihao Kuo, Amber Kooiman, Dylan van Rooijen, Kim van den Handel en Steven Levelt.


Reacties

Alexander van Leijenhorst reageerde op 4 februari 2010 om 14:21 met:

Toppers, gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!


Alexander van Leijenhorst reageerde op 4 februari 2010 om 14:21 met:

Toppers, gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!


Martin Kooiman reageerde op 21 januari 2010 om 11:52 met:

Een leuk sportief team. Ik heb met plezier naar de wedstrijden zitten kijken!


Ronald Koenis reageerde op 11 januari 2010 om 16:34 met:

Fantastisch gedaan: ongeslagen en met afstand kampioen. Dat belooft wat voor de toekomst!


Plaats je reactie onder dit bericht