image

Drie kansen, twee kampioenen!!

2010-01-25: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Op de laatste dag van de competitie wisten nog twee competitieteams kampioen te worden en we hebben een promotie-kandidaat.

In de Bisonhal traden drie teams aan voor het kampioenschap: OSM-2 moest met 8-0 winnen van de directe concurrent Culemborg-4; OSM-J3 moest ook met 8-0 winnen van Hoevelaken om hun concurrent Eemnes-J1 die een voorsprong van 7 punten heeft, nog in te halen. OSM-J7 moest 1 punt halen uit hun wedstrijd tegen Houten.


Om met het laatste en meest kansrijke team te beginnen: OSM-J7 was er met een volledige bezetting: Anouk van Verseveld, Selma Steen, Jan Rademaker, Stan van Nieuwenhoven, Jaron Klerks en Sven Maatman stonden er helemaal klaar voor. De tegenstander kwam helaas met drie spelers opdagen. Dat betekende dat OSM-J7 meteen al wedstrijdpunten kado kreeg en het kampioenschap was veiliggesteld. Toch maakten de jongens & meiden er nog een lekkere pot van. De herendubbel van Jan en Stan was erg spannend: 22-20 en 21-13. Selma en Anouk wonnen hun dubbel eenvoudig. In de enkels kon Jaron niet opboksen tegen een snelle & foutloze tegenstander. Ook Jan kreeg het niet kado: 13-21, 25-23 en 13-21, helaas, verliezen hoort er ook bij. Sven verpletterde zijn tegenstander die het met 7 punten moest doen. De mix-partij van Anouk & Stan was ook voor OSM-J7 die daarmee won met 6-2 en zich KAMPIOEN mag noemen!


OSM-J3 stond voor de zware opgave alle hun partijen te moeten winnen. De tegenstander was zo aardig om met een invaller als tweede heer te komen. Daar maakten onze heren Feye Hoekstra & Tim Koenis handig gebruik van: ze wonnen eenvoudig dubbel & enkel. Emma Rademaker & Jadine Smit moesten opboksen tegen de 'gewone' speelsters. In de dubbel geen probleem. Het werd pas spannend in de single van Emma. Na de eerste set te gemakkelijk gewonnen te hebben, beleefden we een gelijk opgaande partij: 10-10, 11-11, 14-14, 19-19 en ze kwam zelfs 19-20 achter. Toch bleef het geloof & vertrouwen en daarmee ook de punten: 22-20 voor Emma. Jadine versloeg in haar enkelpartij haar tegenstander genadeloos. En dus ging het om de mixen: Emma & Tim startten vreselijk slecht en stonden 4-7 achter. Maar met de steun van heel veel publiek móesten ze wel beter gaan spelen en zo geschiedde: ze wonnen. Feye & Jadine speelden hun mix zeer goed totdat het 20-14 in de tweede set stond. Nog nooit zo veel smashes tegen de netrand of net uit gezien, maar gelukkig sloeg Feye die ene toch een keer goed: 8-0 en KAMPIOEN!


OSM-2 stond voor een onmogelijke opgave om 8 punten weg te halen bij de nr. 1. In de herendubbel vochten Erik Pelgrim & Martijn van Geelen als leeuwen en wonnen in drie sets. In de damesdubbel konden Cherelle Selles en Fineke Selles, die inviel voor de geblesseerde Esmee de Graaf, dat niet nadoen. Hiermee werd Culemborg kampioen en moest OSM-2 genoegen nemen met een tweede plaats. Desondanks wist OSM-2 nog twee andere partijen te winnen, waardoor ze met opgeheven hoofd de baan konden verlaten.
Redactionele noot: nadat alle uitslagen van het weekend zijn verwerkt, blijkt dat OSM-2 de BESTE TWEEDE van de 4 poules in 1e klasse is geworden en daardoor staan ze bovenaan op de reservelijst voor promotie naar de Hoofdklasse. Een niet geringe prestatie!


Met 3 kampioenen in de zaal, waarvan 2 van OSM én de kandidaat-promovendi, was het een succesvolle middag in de Bisonhal.


Reacties

Alexander van Leijenhorst reageerde op 4 februari 2010 om 14:24 met:

Weer fantastische prestaties van twee superteams.
Hartelijk gefeliciteerd!Winfred van Tienen reageerde op 31 januari 2010 om 18:39 met:

Natuurlijk feliciteer ik alle teams met hun prestaties!
Toch wil ik nog even apart noemen het team J4 dat op een mooie 2e plaats is geeindigd. In een geheel nieuwe samenstelling speelden zij dit seizoen af en toe de sterren van de hemel. Slechts 8 punten achter op de nummer 1. Met slechts 1 verloren wedstrijd en 2 gelijke spelen hebben ze een prima prestatie neergezet.
Proficiat !!


Ronald Koenis reageerde op 25 januari 2010 om 21:56 met:

Nadat alle wedstrijden in de andere poules van de 1e klasse zijn gespeeld, blijkt dat OSM-2 de beste tweede is geworden en daarmee promotie-kandidaat: alsnog mijn felicitaties!


Janke Scharff reageerde op 25 januari 2010 om 16:36 met:

Geweldig, nog twee kampioenen erbij. Tim, Feye, Emma en Jadine: jullie hebben ons (ouders) laten zweten, maar de winst is voor jullie, gefeliciteerd.
Anouk, Selma, Jaron, Jan, Sven en Stan: wat een mooie lijst van overwinningen. Jullie zijn superkampioenen!
We maken er met z'n allen een gezellige dag van in Nijmegen.


Fineke Selles reageerde op 24 januari 2010 om 17:14 met:

van harte gefeliciteerd allemaal, er was trouwens nog een kampioen in de zaal, nl de tegenstander van osm 3. Leusden vierde nl ook hun kampioenschap. terecht opgemerkt dat 8-0 niet haalbaar zou zijn voor osm 2. maar allicht moeten we een start doel hebben.


Jan Nijkamp reageerde op 24 januari 2010 om 16:20 met:

Emma, Jadine, Feye en Tim wat een geweldig seizoen voor jullie team. Gefeliciteerd!


Ook het team van Anouk, Selma, Jan, Jaron en Sven gefeliciteerd.


Veel succes bij de slotwedstrijden later dit jaar.
Helaas zal OSM Jeugdteam 1 op dat toneel ontbreken, maar we wensen jullie heel veel succes in Nijmegen toe.


Ronald Koenis reageerde op 24 januari 2010 om 14:08 met:

OSM-J7 was vanaf het begin al een fantastisch goed team, niets verloren en nu eindelijk echt kampioen. Gefeliciteerd!


OSM-J3 is al vijf jaar goed bezig: kampioen onder-11, kampioen onder-13, kampioen onder-15 en nu kampioen onder 17. Gefeliciteerd!


Plaats je reactie onder dit bericht