image

Mooi debuut Kirsten van der Valk op NK

2010-01-30: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Het kon niet meer stuk voor Kirsten van der Valk: na een zwaarbevochten kwalificatie voor het NK-hoofdtoernooi speelde ze tegen de beste speelster van Nederland...

De 15-jarige oud-OSM-ster Kirsten van der Valk speelde mee in het kwalificatietoernooi voor deelname aan het hoofdtoernooi van het NK Badminton 2010. In de damesdubbel met Esther Engelman was ze snel uitgespeeld tegen de nr. 3 geplaatste duo: 10-21; 14-21.


In haar enkel ging het een stuk beter: zowel tegen Annelyn de Gooijer, als tegen Kimberly Gardien kwam ze niet in gevaar. In de laatste partij tegen de nr. 3 geplaatste Rachel Geertsen was het een ander verhaal: in een bloedstollende partij was het twee keer heel close, maar ze was wel nét de betere: 21-18; 21-19.


Hiermee kwalificeerde ze zich voor het hoofdtoernooi en de loting wees uit dat ze tegenover de huidige (6-voudig) Nederlands kampioene mocht staan: een partij waar de vereniging trots op is:
Kirsten van der Valk tegen Yao Jie.


Zaterdag 30 januari om 16:15 in de Topsportcentrum Almere was het zover. Beide dames kennen elkaar van BC Amersfoort, maar dit was de eerste keer dat ze tegenover elkaar stonden. Onder het toeziend oog van lijnrechter (en OSMer) John van Rooijen kende Kirsten een goede start, maar tegen het verzorgde spel van Yao Jie kon ze weinig inbrengen. Te vaak kwam haar inzet net te hard door en Yao Jie heeft hele scherpe ogen... Toch kon Kirsten een paar goede punten maken en kon je zien dat Yao Jie ook wel genoot van dit jonge talent. Na 5-21 en 8-21 was het gedaan. Kirsten had er meer uit willen halen, maar het was mooi genoeg voor haar debuut op het hoogste Nederlandse badmintonniveau.


Details op toernooi.nl


Reacties

Ronald Koenis reageerde op 29 januari 2010 om 23:23 met:

Hi Kirsten,
Wat een fantastische prestatie! Ik heb genoten van en meegeleefd met je partij tegen Yao Jie. Een wedstrijd op lang op terug te kijken.


Plaats je reactie onder dit bericht