Knallende kurken en ouwe taarten

foto

18-01-08: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

Verslag van het toernooi waarin de goede voornemens gecombineerd worden met taart en natuurlijk champagne!

Iedereen kent ze wel, de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vol moed probeert men te minderen met de naar meer smakende versnaperingen en ook het incidentele ‘slaapmutsje’ moet er soms aan geloven. Omdat deze voornemens vaak lastig vol te houden zijn, zijn ze vaak al na een paar weken vervangen door soepelere afspraken (nog eentje dan, om het af te leren). Gelukkig wisten ruim veertig enthousiaste badmintonners één goed voornemen daadwerkelijk waar te maken: de deelname aan het Champagnetoernooi!

Men zou verwachten dat de tientallen genuttigde oliebollen en appelflappen wel enige invloed zouden kunnen hebben op de motoriek en fysieke gesteldheid van de meeste spelers, maar niets was minder waar. Vol energie en enthousiasme gingen de duo’s elkaar met shuttle en racket te lijf, wat leidde tot een aantal spannende partijen. Naast de vaste garde van de maandag en donderdag waren er ook een aantal nieuwe gezichten te spotten op de velden en ook deze enthousiaste nieuwelingen leken het goed naar hun zin te hebben.

Na zes gespeelde rondes werd het tijd om de douches op te zoeken, waarna in de kantine de champagne wachtte. Tijdens het uitrekenen van de eindstanden werd meer dan duidelijk dat er bijzonder spannende partijen waren gespeeld, waarbij soms slechts één of twee punten de winnaar van de verliezer onderscheidde. De poulewinnaars zijn geworden:
- Ingrid Janssen & Willem Bosch
- Jan Nijkamp & Wouter Tengeler
- Giovanni Nijkamp & Martin van Amerongen
- Ton Schut & Sweder von Heyden
- Laura Eefting & Janke Scharff
- Natascha van der Pijl & Ronald Koenis
- Niels Eijkelkamp & Koert Verduin
en de extra prijs was voor Peter Blaasse & Sandor Musto.
De winnende duo’s wonnen ieder een taart ... die ze vervolgens mochten verdelen onder de andere spelers.

Onder het genot van een glas champagne sprak onze voorzitter Alexander nog de beste wensen toe voor het nieuwe jaar aan alle aanwezigen, waarna hij zichzelf een riant stuk taart toeeigende (dit staat geheel los van zijn functie als voorzitter, aldus Alexander). Al met al een geslaagd toernooi en een mooie opening voor het nieuwe jaar!

Heb je het gemist? Gelukkig hebben we de foto's nog! Jan Nijkamp heeft op zijn website www.staaterop.nl een gehele fotoreportage van het toernooi beschikbaar.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.