image

Vette winst in Veenendaal

2010-05-11: Nieuws van de Redactiecommissie voor jeugdcompetitie.

Onze badmintonjeugd sloeg andermaal toe. Ditmaal waren de bekers in Veenendaal het doel van onze talenten.

Zaterdag 8 mei stond het Nationaal Jeugdtoernooi van BC Veenendaal op de toernooikalender. Van 8 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds speelden 100 kinderen in ruim 200 partijen om de bekers.


In de klasse onder 13 deed Kim van den Handel mee in de dubbel & enkel. Haar enkelpartijen in de poule waren buitengewoon eenzijdig: in de drie partijen haalde zij 126 punten en kreeg er slechts 24 tegen. In de halve finale stond ze tegenover Yvette Faas van Castellum. Een leuke pot ontstond: Kim won de eerste & verloor de tweede. In de derde lukte het niet meer. Yvette ging door naar de finale die ze verloor van Romy Millenaar, toevallig de dubbelpartner van Kim. In die dubbel behaalden Kim en Romy een eenvoudige overwinning, alleen tegen Michelle Timmer & (weer) Yvette Faas moest even hard geknokt worden, maar de toernooizege was in twee sets binnen.


Charmain Klerks, normaal goed voor de winst in alle onderdelen onder de 13, was door de badmintonschool in hogere klassen ingeschreven: voor haar enkelspel in de klasse onder-15. Helaas kwam ze in de eerste wedstrijd meteen de sterke Carmen van de Lustgraaf tegen en daarvan kon ze nog niet winnen. De kans op een finaleplaats was daarmee verkeken, ondanks de latere winst op Vera van Maurik (één van de beruchte Vera's, zie verderop). Met Martijn Oskam kwam ze uit in de klasse onder-17. In een spannende driesetter ging haar debuut in deze klasse net verloren en tegen de latere winnaars (zie nog wat verderop) hadden ze weinig in te brengen.


Jadine Smit speelde ook in de damesenkel onder-15. Haar eerste poulewedstrijd begon heel spannend. In de eerste set kon ze haar tegenstander tot 17 punten in evewicht houden, maar de laatste punten moest ze laten gaan en in de tweede set kon ze dat niet herstellen. Jammer, want de andere partijen won ze knap, maar helaas was de finale niet meer te bereiken. Samen met Emma Rademaker speelde ze ook de dubbel onder-15. De eerste wedstrijd was een walk-over, zodat ze na 3 uur wachten eindelijk de baan op mochten. De eerste set hadden de dames geen schijn van kans, maar nadat de ochtendverveling eruit was, kwamen ze heel knap weer terug en wonnen de laatste beslissende set met 21-19. Daarna stonden ze tegen hun Angstgegner: de Vera's uit Tiel. In Arnhem verloren ze in drie sets, dus ze hadden nog wat goed te maken. Net zoals toen wonnen de dames van OSM de eerste, zij het wel erg close: 22-20. Net zo close werd de tweede set verloren, zodat opnieuw een derde set de beslissing moest brengen. Dit keer liep die set geweldig en met een daverende 21-11 verlosten onze meiden zichzelf. Ze moesten alleen nog even de laatste wedstrijd winnen. Op papier de zwakste tegenstander, maar toch keken Emma & Jadine al snel tegen een forse achterstand aan. Halverwege de eerste set kwamen onze dames gelukkig alweer langzij en daarna kwam de eerste plaats niet meer in gevaar.


Emma speelde samen met Tim Koenis in het gemengd dubbel onder-15. De eerste pot leek gemakkelijk te gaan, maar in de tweede lieten ze het een beetje gaan. Toch konden ze net op tijd het 21e punt binnen slaan. Daarna stonden ze tegenover de Rensinkjes die Jadine & Feye nog te goed kennen van Arnhem. Tim & Emma moesten dus aan de bak. Natuurlijk ook nu weer een driesetter, maar dit keer speelden de OSMers een werkelijk foutloze derde set. De coach had in de minibreak (met een voorsprong van 11-3!) niets anders in te brengen dan: "jullie spelen fantastisch, we genieten!" en na de 21-11 winst deden Tim & Emma dat ook: genieten. De laatste poulepartij tegen Koen & Michelle van Castellum bleven ze goed bij de les en kwamen daardoor geen moment in gevaar. In de finale stonden ze tegen Stelle & Sven. Aan de laatste had Tim wat mindere herinneringen door de finale in Tiel. Zijn revanche in deze mix-finale liep uit tot zo'n heerlijke thriller: de eerste set voor OSM, de tweede set voor Estelle & Sven. In de derde set bleef het gelijk tot 11-11. Toen namen de OSMers een voorsprong, maar op 20-20 was die weer verdwenen. Een geplaatste smash van Tim en een uitbal van de tegenstander bezorgden Emma & Tim alsnog de eerste plaats.


Toen had Tim al met Feye Hoekstra het dubbeltoernooi onder-15 achter de kiezen. In hun poulewedstrijden troffen ze geen tegenstand. In de finale was dat wel anders. Tegen de jongens van Deto, die ze al twee keer hadden verslagen, gingen ze op voor een derde keer en tot 20-16 in de derde set zag het er ook zo uit, maar onze jongens misten de scherpte om het laatste punt te maken, dus helaas nu een tweede plek. In de poulewedstrijden herenenkel onder-15 had Feye niet veel problemen. Daarna stond hij in de halve finale tegenover Tim Timmer, nu uitkomend voor Castellum, terwijl hij vroeger nog met Feye samen in het succesvolle OSM-J4 had gespeeld. Feye was op een spannende strijd voorbereid, maar hij kwam nimmer goed in zijn spel. Waar anders de shuttles keihard de hoeken in schoten, ging er nu te veel door het midden en Tim Timmer wist heel goed wat hij daarmee moest doen. Het duel ging dus verloren, maar een volgende keer zal het anders gaan.


In de klasse onder-17 kwam Elano Nijkamp uit in de herenenkel. Er kwam geen enkele tegenstander ook maar in de buurt van Elano en eigenlijk kunnen we datzelfde zeggen van de mix. Zijn partner in het gemengd dubbel: Rosa Hondeman won al de damesenkel en samen waren ze onverslaanbaar. De interessantste partij was tegen Martijn Oskam & Charmain Klerks, omdat daar de OSMers onderling streden. Na deze laatste partij was het erg duidelijk: Elano was de allerbeste van dit toernooi.


Alle uitslagen staan op www.toernooi.nl. Wedstrijdbeelden staan in dit fotoalbum, en de prijsuitreiking aan OSMers staan hier gekiekt (alle foto's van de prijsuitreiking zijn te vinden op www.staaterop.nl).


Reacties

Ronald Koenis reageerde op 11 mei 2010 om 21:48 met:

Ook op het negende toernooi dit seizoen zijn er hoofdprijzen voor OSM.
Ik ben trots op jullie!


Plaats je reactie onder dit bericht