image

Kirsten Nederlands Kampioen !!

2010-05-23: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Vandaag is Kirsten van der Valk kampioen van Nederland in het damesenkel onder-17 geworden.

Maar eerst over onze OSMers:
Kim van den Handel kende een slechte start in het gemengd dubbel U13, maar in de vrouwenenkel U13 kwam het tot een aardige partij, waarin ze bijna (20-22) een set wist te pakken. Samen met Charmain Klerks ging de eerste wedstrijd niet door. Na deze walkover strandden onze meiden in de tweede ronde: 13-21, 10-21. Charmain kwam in haar enkelspel niet door de eerste ronde. In het gemengd dubbel kwam ze dichtbij, maar net niet genoeg: 19-21, 15-21.
Elano Nijkamp kon zich onttrekken van zijn examen-verplichtingen, maar helaas ook voor hem geen overwinning, hoewel hij van de OSM-ers het dichtste bij een setoverwinning kwam: 21-23.


Dan onze ex-OSMers: Yannic Smeets kwam in het enkelspel U19 wel door de eerste ronden en strandde pas in de kwartfinale tegen nr. 4 geplaatst Ben Maes, in een driesetter, dat wel: 12-21, 21-12, 8-21. In de mannendubbel werd eerst een poule afgewerkt, en daar kwam hij net te kort om de finale te halen, maar een gedeelde plek 3/4 is niet verkeerd. Nog net iets beter ging het samen met Lieke Maes in het gemengd dubbel U19. In één poule werden alle wedstrijden afgewerkt en daar behaalden ze na een lastige driesetter (maar wel gewonnen: 18-21, 21-18, 21-14) een mooie derde plek.


En dan Kirsten van der Valk. In de damesdubbel met Manon Sibbald bereikte ze relatief eenvoudig de halve finale, die ze net zo relatief eenvoudig verloren (van de latere winnaars, dat wel). In het damesenkel U17 stapte Kirsten (als vierde geplaatst) eenvoudig door de eerste ronde. Daarna stond ze tegen de nr. 5 geplaatste Judith Campman, die ze toch indrukwekkend versloeg: 21-13, 21-14. Daarna stond de favoriete Soraya de Visch Eijbergen in het schema, maar die viel dit weekend uit, waardoor ze nu tegenover haar dubbelmaatje Manon Sibbald stond. Het onderonsje/halve finale ging naar Kirsten in 21-14, 21-11. En toen de finale tegenover die andere grote rivale: Gayle Mahulette. De dames kennen elkaar, want Gayle heeft onder meer het international toernooi in Heerlen gewonnen, en precies een jaar geleden stonden ook in een finale tegenover elkaar. Maar tot vandaag wist Kirsten nog nooit van haar te winnen (correct me if I'm wrong). En dus moest Kirsten volle bak. De setstanden spreken voor zich: 24-22, 14-21, 21-17. Een fantastische prestatie. Vorig jaar eerst bij de U15 en nu bij de U17!


Jan Nijkamp heeft op www.staaterop.nl weer veel toernooifoto's staan (Badminton Toernooien en dan Nationale Jeugd Kampioenschappen 2010 te Almere). Van hem is de deze fantastische plaat.


De uitslagen staan op www.toernooi.nl.Reacties

Irene Gelissen reageerde op 25 mei 2010 om 17:13 met:

He Kirsten
Proficiat,goed gedaan hoor .
Ook heel mooie foto's die ik heb ontvangen.
Groetjes Irene


Janke Scharff reageerde op 24 mei 2010 om 19:22 met:

Kirsten, gefeliciteerd.


Andre van der Valk reageerde op 24 mei 2010 om 15:41 met:

Wederom leuk verhaal geworden op de OSM-site, het was weer een prachtig toernooi. Heb ook leuke wedstrijden van de OSM-ers gezien. Overigens heeft Kirsten in 2007 al wel eens gewonnen van Gayle Mahulette, dat was in de finale van het Regio Senioren Kampioenschap, toen ook in drie games.


Jan Nijkamp reageerde op 24 mei 2010 om 09:32 met:

Het was ook heeeeel lang geleden dat Kirsten en Gayle elkaar in een officiële wedstrijd troffen. Vaak moest er iemand voortijdig afhaken. Maar nu was dat niet zo.
Spannend tot diep in de 3e set. Ik heb van jullie beide spel genoten en ben blij dat jij als de kampioene naar voren bent gekomen. Helemaal vanwege die moeilijke periode van de van de laatste maanden met Badminton Nederland.
Het heeft je duidelijk gesterkt en dat werpt nu haar vruchten af.
Van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat.
You've kick them hard honey


Ronald Koenis reageerde op 23 mei 2010 om 23:09 met:

Leuk dat onze OSMers er ook waren. Yannic: proficiat met je derde plek. Kirsten: Na de verloren finale van vorige week, zal deze overwinning extra goed smaken. Het is je gegund en van harte gefeliciteerd!


Plaats je reactie onder dit bericht