OSM grossiert in 2de plaatsen

foto

29-01-08: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Het competitieseizoen bij de badmintonners is geëindigd. Hoewel de resultaten bij OSM veel beter zijn dan afgelopen jaar, zijn er toch veel teams die net buiten de prijzen vallen.

Een team dat wel in de prijzen viel was OSM J5, zij waren al voor het slot van de competitie zeker van hun eerste plek. Het team bestaande uit Feye Hoekstra, Tim Koenis, Emma Rademaker en Jadine Smit (zie foto) speelde laatste wedstrijd thuis alsof het een ereronde was. Met twee vingers in de neus haalden zij de eindstreep, zou Mart Smeets gezegd kunnen hebben. Overtuigend versloegen zij Zeewally met 7-1.

Jeugdteam 5 kampioen

Naast het kampioensteam, hadden nog 6 andere teams van OSM een goede kans om eerste te worden. OSM J3 trof een bijzonder zware poule, waarbij de nummers 1, 2, 3 en 4 met een miniem verschil geëindigd zijn. Het team van OSM eindigde op een gedeelde 3de plaats. Het verschil met de nummer 1 was slechts 4 punten. Toch een knappe prestatie. Als het team volgend seizoen bij elkaar blijft, hebben zij zeker goede vooruitzichten.

Maar dan: 5 teams zijn op de tweede plaats geëindigd. Zij hebben gestreden tot het eind. Bijzonder dichtbij kwam het team OSM J1 dat het net op 1 puntje na niet heeft gehaald.

Ook het 4de en 7de jeugdteam van OSM hebben het net niet gehaald. Beide teams hadden de pech dat zij bij een cruciale wedstrijd een vaste speler moesten missen. Wedstrijden hadden dan anders kunnen lopen, maar dat is achteraf.

Bij de senioren is OSM 1 één na laatste geworden en degradatie hangt in de lucht. Ondanks de vele mooie wedstrijden, is het voor dit team toch anders gelopen dan we gehoopt hadden. OSM 2 is met één game verschil 6e geworden en de verwachting is dat ze daarmee in de hoofdklasse blijven.

Zowel OSM 3 als OSM 4 zijn op een verdienstelijke tweede plaats uitgekomen, waarbij OSM 4 slechts één punt verwijderd van het kampioenschap. Thuis was er de winst op de huidige winnaar, maar uit was het voordeel aan de tegenstander. Helaas dat BC Ban in de tweede helft een gelijk spel opleverde; na een eerdere winst van 7-1 kwam dit onverwacht. Laten we het van de positieve kant bekijken: de senioren hebben wel het voordeel dat zij promoveren.

Wil je alle wedstrijden nog eens nalezen, kijk dan op www.osmbadminton.nl. Wil je ook actief gaan badmintonnen, ook dan kun je hier zien hoe je mee kunt doen.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.