image

2011-03-15: Nieuws van de Redactiecommissie voor senioren recreanten.

OSM-VJC1 en OSM-VJC2 in actie op het Senioren Recreatietoernooi in Arnhem op 12 maart.

OSM 2 op uitnodiging naar Arnhem


Op een sombere januariavond had Gerben van den Bosch al een vlaag van inzicht of van verstandsverbijstering toen hij aan het OSM 2 team vroeg of ze interesse hadden om mee te doen op het senioren recreatietoernooi in Arnhem. Vanzelfsprekend was het team bereid gevolg te geven aan deze uitnodiging, iedere gelegenheid tot het spelen van wedstrijden moet natuurlijk aangegrepen worden.


Gedurende de afgelopen periode werd langzaam duidelijk waar ze eigenlijk ja op hadden gezegd. Steeds kwam er iets meer informatie vrij, waaronder de starttijd om 9.00 moest iedereen in Arnhem aanwezig zijn. Dat dit wat wenkbrauwen deed fronsen moge duidelijk zijn.


Dus op zaterdag 12 maart was het hele team op een belachelijk tijdstip op weg naar Arnhem. Eric van der Valk had aangeboden om te rijden en José van Ek, Monique Fokker en Leen Schipper op te halen. Gerben reed voorop samen met Janke Scharff waardoor het tweede team toch nog redelijk op sterkte was. Gedurende de rit werd de geluidsinstallatie getest op een nivo vergelijkbaar met de kantine van Helios waar iedereen gelukkig net van hersteld was.


Eenmaal aangekomen in Arnhem en aangemeld was er tijd voor een kopje koffie en werd het schema ingedeeld. Voor bij de koffie had Monique een meer dan overheerlijke kruidcake gebakken waardoor de stemming opperbest was. Gerben had iedereen in no time ingedeeld en er kon worden begonnen. In de hal was het met 108 inspelende fanatieke badmintonners al een gezellige drukte en voor de nieuwkomers was er toch een moment van bezinning. Dit zou wel eens een lastige dag kunnen worden.


Er waren professioneel ogende teams bezig met rek en strek oefeningen, er waren ook mensen waarvan bij voorbaat gedacht werd dat die als tegenstander wel te verslaan zouden zijn, men kan zich vergissen! De sfeer en de organisatie van dit toernooi zijn een aanrader indien er OSM badmintonners zijn die een keer een toernooi willen spelen, dit is the place to be.


José en Monique mochten het spits afbijten met een wat ongelukkige nederlaag waarna Janke en Gerben zich wel naar een winst wisten te strijden. Gelukkig was hierna even pauze. Steeds werden er drie wedstrijden gespeeld in wisselende samenstellingen en dan mochten de strijders een ronde overslaan. Gespeeld werd er tegen bijzonder irritant goede jonge spelers, tegen gelegenheidsteams en er was zelfs een rolstoelteam. Het ritme van de eerste twee wedstrijden werd door de hele dag voortgezet. In totaal werden er 14 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 11 verloren. Waarbij Gerben en Monique uiteindelijk de beste uitslag 38-18 voor het team op het bord zetten.


Gezien het scoreverloop was een uitslag in het midden van het deelnemersveld te verwachten en die is ook behaald. Op het moment van schrijven was nog niet helemaal duidelijk wat de einduitslag zou zijn maar deze zal ongetwijfeld op een later tijdstip nog ergens op de digitale snelweg te vinden zijn. Omdat er gespeeld werd met steeds wisselende samenstellingen had iedereen aan het eind van de dag 9 wedstrijden gespeeld, mede mogelijk gemaakt door het organisatietalent van Gerben.


Al met al bijzonder leuke wedstrijddag die beëindigd werd met een prijsuitreiking en de mededeling van de organisatie dat ze volgend jaar wel hopen dat iedereen weer komt maar dat ze het toernooi gaan organiseren zonder de badmintonbond. Ze gaan commercieel als het ware of dit ook inhoud dat we dan iedere 15 minuten reclame krijgen is nog even onduidelijk.


Afgesloten werd de dag met een smakelijke maaltijd in Maarssen waar nog vrolijk nagepraat en gelachen is. Gerben liet zien dat niet iedere mannelijke boekhouder een saaie man is en ook de conclusie dat een ieder nog steeds wakker en alert bleek was terecht. Het blijft toch een lange dag.


Al met al en het is reeds eerder gemeld een aanrader om een toernooi te spelen op een leuke en ontspannen manier. Het doel is toch om volgend jaar met of zonder reclames met misschien 2 team in te kunnen schrijven.


Plaats je reactie onder dit bericht