image

Succes op BVG jeugdtoernooi

2011-04-04: Nieuws van de Redactiecommissie voor jeugd.

Selma Steen, Sven Maatman en Deon Ha scoorden op het jeugdtoernooi van BV Geldermalsen

Nu de jeugdcompetitie bij OSM Badminton is afgelopen, komt het toernooicircuit op gang. Zo gingen ook de spelers van OSM-J5 in die zin ‘voorzichtig’ op onderzoek uit. De eerste krachtmeting met nieuwe tegenstanders was het Regionale Jeugdkampioenschap in Amersfoort en dan nu afgelopen weekend, op 3 april om precies te zijn, deden Selma Steen en Sven Maatman mee aan het 2e BVG Jeugdtoernooi in Geldermalsen. Sven speelde in de jongensenkel onder-13 en samen met Selma de gemengd dubbel onder-13. Ook Deon Ha, die geen competitie bij OSM Badminton speelt, maar wel op toernooien actief is, was aanwezig.


’s Ochtends werden de enkelspelen gespeeld en dat begon goed voor Sven. Zijn eerste tegenstander was van vergelijkbare sterkte en dat leverde een spannende partij op die hij uiteindelijk won met 2x 21-17. Zijn tweede partij ging ook goed en was wat makkelijker dan de eerste partij: 21-14 en 21-7. Nog één wedstrijd en hij was poulewinnaar, maar dan moest hij nog wel winnen van een kleine, maar fanatieke speler en dat ging helaas niet goed: 14-21 en 11-21. Niet door dus, maar wel heerlijk gespeeld!


’s Middags was het de beurt aan de dubbelspelen. Selma en Sven speelden, als geoefende mix, de sterren van de hemel en als dank wonnen zij hun poule! Dat betekende de finale en dat was spannend want het was voor hun de eerst keer in een toernooifinale. Die spanning brak hun wel een beetje op en uiteindelijk verloren ze die. Maar toch een hele goede prestatie met deze tweede plaats. Gefeliciteerd jongens!


Deon Ha had zich ingeschreven voor alle onderdelen onder-15 en speelde de dubbels met voor hem onbekende partners. Deon bereikte de finale van de jongensenkel, maar verloor die in een enorm spannende 3-setter (22-20, 12-21, 14-21) van Jimmie Wieten. Deon deed het met zijn mystery partner in de mix niet zo goed, maar hij won met zijn partner (toevallig dezelfde Jimmie Wieten) wel de jongensdubbel onder-15!


Meer: de prijsuitreiking en alle uitslagen.


Reacties

Jan Nijkamp reageerde op 7 april 2011 om 15:33 met:

Hoi Selma, fijn te horen dat je het zo naar je zin hebt.
En raad eens wat?
Het badminton wordt alleen maar leuker en leuker.
Veel succes op de training en bij je volgende toernooien.


Shirley Klerks reageerde op 7 april 2011 om 12:26 met:

Selma, Sven en Deon. Allen van harte gefeliciteerd met jullie prijzen!


Selma Steen reageerde op 6 april 2011 om 15:33 met:

Het toernooi was erg leuk.
Ik heb er erg van genoten en de 2de prijs te winnen in de finale is ook leuk. Maar waar het vooral om gaat, is dat je plezier in je spel hebt en dat het leuk is om te doen.


Plaats je reactie onder dit bericht