image

Successen op Castellum Open

2011-04-17: Nieuws van de Redactiecommissie voor jeugd.

De jeugd van OSM was weer met een grote delegatie aangetreden op het Castellum Open, op 16 april gespeeld in de Paperclip in Vleuterweide. Veel bekenden van Castellum en de badmintonschool, dus ook veel onderlinge competitie.

Klik voor vergrotingJaron Klerks had een off day (of te goede tegenstanders), volgende keer beter. Gilles de Kock draaide een druk programma. In de herendubbel speelde hij met Timo Vreeken in een poule van drie. Ze wonnen alles en werden dus eerste. In de mix met Amber was hij snel uitgeschakeld. In de herenenkel haalde hij de finale, maar die verloor hij van zijn dubbelpartner Timo. Wel goed voor een tweede plek.


Klik voor vergrotingAmber Bargerbos begon meteen met een héél spannende pot tegen Yvette Faas. De dames spelen wel vaker tegen elkaar en het is altijd gelijkwaardig, dus ook deze keer. De eerste set ging naar Yvette, maar in de tweede set ging Yvette fouten maken en werd boos en daar maakte Amber dankbaar gebruik van. In de derde blijf het gelijk tot de 16. Toen kwam opnieuw de frustratie terug bij Yvette en zo liet ze Amber de winst oppakken. De wedstrijd was zo intens dat Amber ondanks haar winst, moest huilen en Yvette boos wegliep. Later op de dag waren de rollen omgedraaid en won Yvette de derde set bij het gemengd dubbel. Helaas verloor Amber verderop de dag haar laatste poulewedstrijd in het enkelspel (ook een spannende driesetter), zodat ze niet door kon voor de bekers.


Klik voor vergrotingKim van den Handel speelde weer voor het eerst na haar blessure. Het was spannend of het wedstrijdgevoel er nog zou zijn. Ze won de eerst partij makkelijk, ondanks dat haar tegenstander goed door bleef spelen. Ook de tweede partij was een eenvoudige overwinning. Zo kon ze er lekker inkomen. Toch was het niet genoeg, want in de derde enkelpartij werd ze uitgeschakeld. Samen met Amber begonnen ze goed in de damesdubbel: drie partijen werden gewonnen en in de finale waren er drie sets nodig ... om onze OSMers uit te schakelen. Toch een verdienstelijke tweede plek.


Charmain Klerks is goed hersteld van haar enkelblessure en ze had mazzel met haar tegenstanders die niet voorbij de 10 punten kwamen. Pas in de halve finale moest ze echt aan de bak, en dat lukte wonderwel: een souplesse alsof ze nooit een blessure had gehad. En ondanks een taaie tegenstander, won ze wel. In de finale tegen Michelle Timmer bleek dat ze een klasse beter was. Zo won ze de eerste plaats. Ook in de mix liep het op rolletjes en bereikte ze met Koen van der Zwan de finale. Daar stonde ze tegenover Deon die met Nienke Groen van Wettum speelde. Charmain & Koen wonnen de eerste set met gemak, maar in de tweede kwamen Deon en Nienke goed terug, maar net niet genoeg: Charmain pakte haar tweede titel.


Deon Ha had ál zijn enkelpartijen eenvoudig gewonnen. Zelfs in de halve finale en de finale kwamen zijn tegenstanders niet voorbij de 10 punten. Dat was dus een daverende overwinning voor Deon. In de dubbel speelde hij met Ruben Hoksbergen. Er was maar één ander herendubbel en die hadden ze (ook al) van de baan geveegd, zodat ze op een eenvoudige manier de eerste plek voor zich konden opeisen. In de mix liep het ook op rolletjes tot de finale, waarin Charmain en Koen er voor zorgden dat hij met de tweede plaats genoegen moest nemen.

Klik voor vergrotingEmma Rademaker en Jadine Smit hadden de pech dat de vrouwendubbel uitviel wegens te weinig inschrijvingen. In Jadines eerste singel had ze geen kans en daarna moest ze tegen Emma. De meiden hielden elkaar aardig in evenwicht. Emma won de eerste, Jadine de tweede en ook in de derde set zagen we veel gelijke standen. Toch wist Emma in de tweede helft van de set de partij naar haar toe te trekken en won uiteindelijk ruim. In de laatste enkelspel – meteen de finale – speelde Emma een prachtige eerste set. Klik voor vergroting Helaas kon ze het niet volhouden en ging de partij toch naar de tegenstandster. Toch een tweede plek voor Emma. Jadine speelde samen met Tim Timmer de gemengd dubbel. Na een eenvoudige partij stonden ze meteen in de finale. Daar troffen ze de favoriet, maar ze pakten brutaalweg de eerst set. Toch konden ze het niet bolwerken en moesten genoegen nemen met de tweede plek.


Klik voor vergrotingTim Koenis nam in zijn eerste enkelpartij een voorsprong van 8 punten, maar was die bij de 16 alweer kwijt geraakt. Hij had veel last van zijn racket: zijn normale racket was in de reparatie en zijn reserveracket van zelfde merk & type bleek 1 cm korter (ja, dat kan ook nog) en inderdaad sloeg hij onder menig shuttle door. Hij verloor de eerste set net. In de tweede set was hij extra scherp en nam en hield steeds een kleine voorsprong. In de derde set ging het erom spannen. Tim maakte mooie punten, maar was niet nauwkeurig in de afwerking. Het bleef gelijk tot 19-19. Het eerste matchpoint was voor de tegenstander, maar die verprutste het en daarna kon Tim twee punten op rij maken: 22-20 en pakte daarmee de partij. In de tweede enkel wist hij zijn tegenstander in de eerste set aardig te verrassen: hij had fraaie returns op de vele smashes en pakte verrassend de eerste set. Daarna bleek de tegenstander te goed. In z’n derde enkelspel was tegen de favoriet. Tim verweerde zich kranig, maar kon er niet langs. Met Emma kwamen ze niet langs dezelfde favoriet, waardoor ze daar ook de finale misliepen.


Alle uitslagen op www.badmintonnederland.toernooi.nl.


Reacties

Jan Nijkamp reageerde op 18 april 2011 om 16:37 met:

Mooi zo dames, dan wens ik jullie veel succes op de training van de week, zowel bij de club als bij de school.
Ga er dan maar weer vol tegenaan.
Immers de OSM clubkampioenschappen staan zo voor de deur.


Irene van der Zwan BC Castellum reageerde op 18 april 2011 om 10:54 met:

Even complimenten voor de geweldige verslaggeving van ons toernooi. We hopen volgend jaar weer veel OSM spelers op het Castellum Open te begroeten.


Jacqueline van den Handel reageerde op 17 april 2011 om 12:44 met:

Ik wil vooral Ronald bedanken voor al die leuke stukjes die hij iedere keer weer weet te schrijven. Hij doet het toch maar, en daar kunnen wij dan weer van genieten. Het was weer gezellig, als vanouds.


Kim van den Handel reageerde op 17 april 2011 om 12:40 met:

Hoi Jan,


Ook ik ben nog steeds zonder pijn. Ik vond het erg leuk om weer te beginnen.


Charmain Klerks reageerde op 17 april 2011 om 10:54 met:

Hoi Jan,


Bedankt en gelukkig ben ik vandaag nog steeds hetzelfde als gisteren!


Jan Nijkamp reageerde op 16 april 2011 om 20:41 met:

Spannende verslagen van leuke wedstrijden van onze OSM-jeugd. Wat ook fijn is om te horen dat Kim en Charmain weer zo goed zijn hersteld. Ik hoop wel dat het morgen nog steeds zo zal zijn.


Plaats je reactie onder dit bericht