image

2011-05-27: Nieuws van de Redactiecommissie voor senioren recreanten.

Het geheim van Gerben ontrafeld...

De voorjaarcompetitie zit er weer op wat ons de gelegenheid geeft voordat er over het laatste toernooi geschreven wordt een aantal mensen te bedanken. Het is te simpel om te zeggen “iedereen bedankt” zodat we niemand overslaan. Eerst Piet maar eens bedanken voor de begeleiding van de teams in de competitie, de geweldige thuisindeling waardoor alles steeds goed is verlopen en alle andere dingen die hij ongemerkt er even bij doet voor de club. Dan Gerben voor zijn inzet om ook de nieuwe competitiespelers mee te nemen naar toernooien en de organisatie van de zaken daaromheen zoals het steeds aangeven waar de mensen op welke tijd moesten zijn bijvoorbeeld. De sfeer onderling tussen de teams is overigens zeer goed. De reserves Wilma, Piet, Hans, Martin, Ron, Marijke, Laura, Annejet en Sandor voor hun inzet op momenten dat een van de teams moeite had om een volledige bezetting te leveren, het blijft een zware sport dat badminton en er zijn jammer genoeg toch wat blessures geweest in het afgelopen seizoen. Verder de spelers en speelsters bedankt voor hun geduld op de avonden dat er thuis werd gespeeld en er twee banen bezet werden voor de competitie en natuurlijk ook voor de enthousiaste ondersteuning tijdens de thuiswedstrijden. De teams hebben er zeker steun aan gehad alhoewel er wel tegenstanders zijn geweest die wat mopperden op de steeds weer langskomende waves. Monique en José bedankt voor hun geweldige spel maar ook voor de fantastische hapjes die ook op dit toernooi weer bijzonder in de smaak zijn gevallen. Nu zijn er nog wel mensen die zich misschien vergeten voelen, dat is niet zo, u bent alleen niet genoemd.


Komen we langzaam toch bij het toernooi. Dit keer was het in Bilthoven en Gerben had dus al ver van te voren durven zeggen hoe laat daar iedereen verwacht werd. Leen had aangeboden om team 2 dit keer te rijden en met name voor Eric was dit toch wel een probleem. Het gezien worden in een wat minder sportieve auto met naar zijn mening veel te veel accu’s. Gelukkig was daar een oplossing voor gevonden door middel van een mooie zwarte balk die precies voor zijn ogen hem onherkenbaar maakte. U begrijpt de stemming zat er om 9.00 uur al goed in. Om 9.30 was iedereen kompleet in Bilthoven waar er bij een kopje koffie alvast de eerste kruidcake van Monique tot een paar kruimeltjes werd gereduceerd. Er was nog wat onzekerheid over het aantal OSM deelnemers, waren het er 10 of 12. Er was wat verwarring over nog 2 spelers waarmee Gerben kwam ene Ciao en mevrouw Greetz, heeft u zich trouwens wel eens afgevraagd waarom Gerben zo goed kan badmintonnen? Navraag op de redactie heeft geleerd dat met name de heer Ciao bij Omnio Sportivo Milano een bijzonder bekende speler is en ook van mevrouw Greetz komen we behoorlijk wat tegen op het internet. Gerben dacht zich er nog uit te redden door te melden dat deze mensen hem helpen bij het afsluiten van zijn mails maar we vermoeden dat hij op momenten dat hij niet in de zaal is ook gewoon nog traint met hun, wordt misschien vervolgd.


Piet had iedereen aangemeld en de organisatie die overigens zeer goed verliep had iedereen in een mooi schema ingedeeld. Het eindtoernooi is een mixed toernooi met vaste koppels zoals ook in de competitie gespeeld wordt. En ieder koppel speelde op deze dag 7 wedstrijden tegen tegenstanders die aan de hand van de competitie of op een andere manier gelijkwaardig worden geacht.
De vijf koppels hebben in totaal 35 wedstrijden gespeeld het hadden er 36 kunnen zijn. Waarvan er 14 gewonnen zijn en 1 gelijkgespeeld en dus 20 verloren. Gerben en Janke (koppel 1) haalden een onwaarschijnlijk hoog aantal van 298, u leest het goed, 298 punten in hun 7 wedstrijden, het hoogste van alle deelnemers. Nu gaan er internetfora geruchten dat Janke er 295 gemaakt heeft en Gerben 3 maar dat is afgunst van jaloerse tegenstanders. Ze zijn gewoon erg sterk. Tijdens de wedstrijden viel overigens op dat Linda een lange partner nodig heeft om boven haar uit te stijgen. Nu was Martin dat, normaal Wouter, uw verslaggever moet toch omhoog kijken om contact te maken met beide heren. Linda speelt goed, normaal gesproken is er bij de wedstrijden van het eerste team een andere verslaggever en die is er misschien aan gewend maar mij viel het op. Gedurende de wedstrijden druppelden de supporters van OSM binnen. Eerst Laura, daarna een mooi gevulde kinderwagen en daarachter Peter. Het is toch mooi hoe iedereen meeleeft met de competitiespelers. José en Eric speelden als koppel 3 redelijk. Eric had wat last van een spiegel en daardoor moeite om zich goed te focussen op de wedstrijden. Monique en Leen hadden ondanks de mindere uitslagen toch weer veel plezier en hebben zich voorgenomen om in de volgende competitie meer te winnen. Wilma en Piet lieten zien dat ervaring telt en ze dreven dan ook met gemak en een glimlach tegenstanders tot wanhoop.
Tijdens de prijsuitreiking werden de kampioenen van de afgelopen competitie nog even in het zonnetje gezet, dus ook team 1, met een handdoek voor de teamleden. Deze bleek toch weer iets smaller dan vorig jaar, sommigen kunnen dat controleren, anderen kijken uit naar volgend seizoen om ook een handdoek te winnen.
Uiteindelijk wonnen Janke en Gerben een vlaai voor het behaalde puntenaantal die we daarna in de kantine met smaak hebben opgegeten. Er waren nog 2 stukken over maar die zijn met Gerben meegegaan naar huis(voor Ciao en Greetz?). Er moest natuurlijk nog wat ruimte overblijven voor het aansluitend chinees buffet wat ook nog geregeld was.
Aangekomen in Maarssen bleek daar Nel al op ons te wachten die na een vervelende tijd weer op de weg terug is, gelukkig maar. Waardoor we met 13 mensen, ook Laura en Peter waren aangeschoven, een smakelijk diner konden nuttigen. Martin had na het nuttigen van de vlaai duidelijk de meeste ruimte want hij gaf de aftrap voor het buffet nadat we met z’n allen van een smakelijke soep vooraf hadden genoten. Er werden nog wat nare opmerkingen over de haaievinnensoep gemaakt maar sommigen vinden dat lekker. De sfeer was geweldig en na de maaltijd was er nog een verrassing voor Leen die tot ongenoegen van een deel van zijn team niet had gezegd dat hij jarig was maar anderen hadden toch geregeld dat er een zeer smakelijke ijscoupe voor zijn neus werd geschoven. Nu is hij normaal gesproken niet gauw onder de indruk maar hierna hebben we hem even niet gehoord. Hij was duidelijk aangedaan door het gebaar.
Na afscheid van Nel te hebben genomen zijn we met het hele gezelschap naar de Bisonbowling gegaan om daar nog even gezellig een balletje te gooien. Wouter was zover genezen van zijn blessure dat hij op ons stond te wachten waardoor we toch weer met 13 verdeeld over 2 banen aan een spannend slot konden werken. Dat bowlen ligt de een beter dan de ander en over de gehele tijd haalde Janke (wat een sportvrouw) 13,03 punten per beurt waarmee ze als dat gezelschap een beetje door had gegooid op een avondtotaal van 391 had kunnen komen(ze haalde er 339). Nu haalde Peter 354 de meeste punten maar dus met iets meer beurten. Leen heeft duidelijk niets met bowlen en sloot de avond als laatste af. Je kunt niet alles winnen maar een beetje zou wel leuk zijn.
Na nog wat financiën over een weer geschoven te hebben ging een ieder tevreden naar huis.


VJC slottoernooi
VJC slottoernooi


Reacties

Ciao en Greetz reageerde op 12 juni 2011 om 12:00 met:

Erg vermakelijk verslag :-)
Groetjes Gerben
PS. Ben net terug van een hoogtestage met trainingsmaatjes A. Ju en A. Dios.


Piet Elsendoorn reageerde op 28 mei 2011 om 12:28 met:

Heel leuk verslag van een geweldige slotdag.


PS: nog een geheim van Gerben: leert nu al zijn dochter van twee jaar een racket goed vasthouden :)


Eric van der Valk reageerde op 28 mei 2011 om 09:42 met:

Leuk verslag van een mooie dag! :)


Plaats je reactie onder dit bericht