image

Jeugdtoernooien na de vakantie

2011-06-28: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Bericht van Everlien Salawan Bessie over de jeugdtoernooien komend seizoen.

Hallo Jeugdbadmintonners, Jeugd begeleiders e.a.,


Komend seizoen ben ik betrokken bij een aantal (Jeugd)toernooien, te weten:
- 10 september 2011: 6e Remax Houten Junior Warmin Up
- 11 en 12 februari 2012: Regio Junioren Kampioenschappen
- 31 maart 2012: 2e (Opstap) Competitie Jeugdtoernooi
En tevens voor de oudere jeugd:
- 12 en 13 november : Regio Senioren Kampioenschappen


Hieronder volgt informatie over bovenstaande toernooien,


Informatie Houten Jeugd Toernooi
Voor de meeste spelers en hun verenigingen loopt dit badmintonseizoen al weer naar het einde toe, maar langzaamaan moeten we ook al weer aan het nieuwe seizoen gaan denken. Want aan het begin van ieder nieuw seizoen organiseert BV Houten namelijk al sinds 2006 hun Remax Junior Warmin Up toernooi, als voorbereiding voor de competitie, die een week later van start gaat. Dit jaar zal het toernooi worden gehouden op zaterdag 10 september a.s. in Sporthal de Molenwiek in Houten.


De organisatie van dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door hun 2 sponsors, namelijk Remax Makelaardij uit Houten (www.remax.nl) en Ironlin Sport uit Leerdam (www.irolinsport.nl) Voorgaande jaren was het toernooi overvol aan inschrijvingen en moesten zelfs kinderen teleurgesteld worden omdat ze niet meer mee konden doen, dat we wel iedereen adviseren: Wil je graag meedoen, wacht dan niet tot de uiterste inschrijfdatum met inschrijven. Dus voor nu ook: Wees er tijdig bij, want vol is vol!! De inschrijving is al een tijdje geopend en er zijn inmiddels al 23 deelnemers.


Er wordt gespeeld in de volgende leeftijdsklassen:
O-19: geboren in 1993 of later,
O-17: geboren in 1995 of later,
O-15: geboren in 1997 of later,
O-13: geboren in 1999 of later,
O-11: geboren in 2001 of later.
Jeugdspelers die het afgelopen seizoen als vast spelers/speelsters in de seniorencompetitie zijn uitgekomen, moeten minimaal 1 leeftijdsklasse hoger inschrijven, m.u.v. de onder 19 leeftijdsklasse. Jeugdspelers die het afgelopen seizoen als vast spelers/speelsters zijn uitgekomen in de 1e klasse regiocompetitie of hoger zijn uitgesloten voor deelname van het toernooi. Voor Onder-19 tot en met Onder-11 worden alle spelonderdelen georganiseerd. Alle onderdelen zullen gespeeld worden in poulesysteem. D.w.z. je speelt minimaal 2 partijen per onderdeel. Op negen banen gaat van 9.00 tot 21.00 het toernooi gespeeld worden.


De inschrijving sluit op zondag 28 augustus of eerder als het maximale aantal partijen (235) is behaald. De loting zal plaats vinden op vrijdag 2 september. Inschrijven kan via badmintonnederland.toernooi.nl.


Regio Jeugd Kampioenschappen
Dit toernooi wordt gehouden in het weekend van 11 en 12 februari 2012 in Amersfoort. Inschrijving voor dit toernooi is mogelijk voor alle jeugdleden van Badminton Nederland, mits ze uitkomen in de competitie van Regio Centrum of wonen in Regio Centrum en geen competitie spelen in een andere regio. De inschrijfmogelijkheid op badmintonnederland.toernooi.nl volgt medio november.


2e (Opstap) Competitie Jeugdtoernooi
Dit toernooi is afgelopen seizoen voor de 1e keer georganiseerd en was een groot succes. Maar liefst 155 kinderen hebben er aan meegedaan. Ook komend seizoen staat het in de toernooiplanning, en wel op zaterdag 31 maart 2012 in Arnhem-Zuid. Dit toernooi is bestemd voor zowel Competitie spelende jeugd (klasse 1) alsmede voor de beginnende jeugd met weinig tot geen competitie ervaring (klasse 3). De inschrijfmogelijkheid op badmintonnederland.toernooi.nl volgt begin december.


Regio Senioren Kampioenschappen
Veel jeugdspelers, spelen al in de senioren competitie, daarom ook hierover wat informatie. Deze worden komend seizoen gehouden op zaterdag 12 en 13 november in Amersfoort. De inschrijfmogelijkheid op badmintonnederland.toernooi.nl voor dit toernooi, volgt medio september.


Mochten jullie graag mee willen doen aan 1 of aan al deze toernooien, dan kunnen jullie de data al vast noteren in jullie agenda. En voor al deze toernooien geldt: VOL = VOL , kortom als je graag mee wilt doen wacht dan niet tot de uiterste datum van inschrijven!


Een hele fijne zomer vakantie voor jullie allemaal en hopelijk tot ziens op bovenstaande toernooien!


Met sportieve groet,


Everlien Salawan Bessie
Toernooisecretariaat

Plaats je reactie onder dit bericht