Toss Toernooi Planner beschikbaar

foto

29-06-11: Nieuws van de Technische commissie voor iedereen.
18-08-22: 8 Reacties

Voor afgelopen slottoernooi is een nieuwe "Toss Toernooi Planner" gemaakt. Deze is beschikbaar voor verder gebruik op de downloadpagina.

Voor het slottoernooi ging ik de uitdaging aan om een schema in elkaar te zetten voor een typisch recreantentoernooi: niet vooraf inschrijven, onderling veel partijen tegen zo veel mogelijk andere spelers in gemengd of ongemengd dubbelspel.

Het resultaat is een Microsoft Excel bestand, waar je ter plekke mensen kan inschrijven, er automatisch een optimale indeling wordt gegenereerd en je ook de stand tijdens het toernooi kan bijhouden.

Deze TossToernooiPlanner is beschikbaar voor verder gebruik (ook buiten OSM Badminton) op de downloadpagina. Als je het gaat gebruiken, wil ik graag weten wat je ervan vindt.

Ronald Koenis


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   Reacties

Ronald Koenis reageerde op 18 augustus 2022 om 16:05 met:

Bas,
De online tosstoernooiplanner zorgt er voor dat er niemand is die 2x met dezelfde spelers speelt en ook dat er niemand is die tegen dezelfde tegenstander speelt (check de online Demo en kies versie 162 ).

De excel-variant kan ik momenteel zelf niet controleren, omdat Microsoft weer eens problemen geeft. Als je in de excel bij 'Toon kwaliteit?' kiest voor Ja, en een paar keer op de planningsknop drukt, bereik je in theorie hetzelfde resultaat.

Dat een speler A die eerst met speler B speelt, later ook een keer tegen die speler B staat, probeert de planner wel, maar dat lukt na 3 rondes niet meer.

Gr. Ronald


Bas Roelands reageerde op 18 augustus 2022 om 00:42 met:

Het heeft me goed op weg geholpen.. Het enige dat ik mis, dat bij 12 spelers en 2 banen en 4 ronden er toch een schema uitkomt dat je met of tegen de zelfde spelers speelt, terwijl logischerwijs dat niet hoeft.
Ben benieuwd naar uw reactie.
Groeten Bas


Patrick Taling reageerde op 29 maart 2018 om 01:58 met:

Beste Ronald Koenis,

Om te beginnen een meesterklus moet dit geweest zijn.

Voor een aankomend jeugdtoernooi ben ik op zoek naar een toernooiplanner die redelijkerwijs automatisch plant op dubbels en gemengde dubbels.

Een beetje speuren op internet levert niet zo een bestand op. Echter mis ik een paar onderdelen die ik bij een andere site wel heb gevonden, maar die werkt niet automatisch met een dubbel/ gemengd dubbel systeem in Excel. http://toernooi-schema.nl/tournament/

Ik mis in uw programma een (automatische) Baanindeling briefje waarin de uitslag op ingevuld kan worden. Zoals te zien in de link na het downloaden van Excel bestand op tabblad "Scheidsrechter briefjes".

Uw bestand kan gebruik maken van een poulesysteem op sterkte of geslacht. Is het in de variant speelsterkte ook mogelijk om de zwakkere spelers te mengen met sterkere spelers?

Wanneer ik dat probeer zie ik alle zwakkere spelers bij elkaar en de sterkere spelers bij elkaar in een poule.

Als parameter geef je nu in uw bestand op hoeveel rondes je wilt spelen. Omdat ik niet weet hoeveel rondes er gespeeld kunnen worden bij x banen, maar wel een begin- en eindtijd weet zou ik juist het aantal rondes automatisch berekend willen hebben. De eerder vermelde link heeft deze optie wel, maar hier zie ik geen achterliggende macro/ code voor.

& Is het mogelijk om scheidsrechters toe te voegen?

Ik zie graag een reactie tegemoet.

Gr,
Patrick


Jeroen Hamerlinck reageerde op 17 mei 2016 om 09:17 met:

Beste Ronald,
Ik heb je sheet gisteren gebruikt voor ons jaarlijkse toernooi op tennispark Walenburg. Dat is altijd een chaos, omdat er op het laatste moment mensen af- en aanhaken en het schema dan dus weer overhoop gaat. Maar met jouw sheet gaat dat allemaal prima! Ben benieuwd hoeveel tijd hier in zit!
Bedankt & vriendelijke groet,
Jeroen Hamerlinck


BC Raak m Grou reageerde op 6 maart 2014 om 20:38 met:

Vraagje: hoe kunnen we speelsterkte per koppel invoeren?


Ronald Koenis reageerde op 18 februari 2014 om 20:03 met:

Elwin, je bent de derde die er in de afgelopen maand om vraagt. Ik heb me voorgenomen in maart/april hieraan te werken.


Elwin reageerde op 18 februari 2014 om 15:56 met:

Top Ronald, werkt goed! Ben benieuwd wanneer je een versie hebt met sterkte toekenning! Groetjes, Elwin


Janke Scharff reageerde op 29 juni 2011 om 10:40 met:

Ronald, als we jou toch niet hadden!!!
Ik weet hoeveel uurtjes erin zitten, dank je.


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.