Uun op WK Veteranen: Zilveren Uun gehuldigd

foto

03-09-11: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.
31-08-11: 15 Reacties

Uun Santosa, onze hoofdtrainer, kwam voor Nederland uit op het WK voor veteranen in Vancouver. We volgden zijn prestaties die uiteindelijk leidde tot een huldiging op de badmintonbaan.

Uun Santosa vertegenwoordigde Nederland op het 2011 BWF World Senior Championships, dat van 21 t/m 27 augustus werd gehouden in Vancouver. Het evenement werd gehouden in de Richmond Olympic Oval, waar vorig jaar de schaatsafstanden van de Olympische Spelen werden gehouden.


Uun kwam uit in de Herenenkel 55+ en in de herendubbel 55+ met Rob Ridder (de Nederlands recordhouder in NK-titels en tot afgelopen juni voorzitter van Badminton Nederland). We volgden Uun op toernooi.nl, daar konden we de partijen live volgen.


Update 2/9: Zilveren Uun gehuldigd
Op vrijdag 2 september gaf Uun zijn eerste training in de TDS-hal. Velen namen de gelegenheid te baat om de Runner Up Wereldkampioen persoonlijk te feliciteren. Bij het wisselen van de groepen, zo rond 19:30 werd Uun door OSM Badminton officieel gehuldigd voor het behalen van de twee zilveren medailles. Namens het bestuur nam Ronald Koenis de geleverde prestaties door en overhandigde Uun een nogal groot uitgevallen kaart met foto's, dit artikel & reacties en heel veel geschreven felicitaties van leden van OSM Badminton. Jacqueline van den Handel overhandigde een boeket. Uun vertelde dat hij al eerder in Vancouver was geweest, zodat hij zich nu volledig kon focussen op het badminton. Hij had veel last van spierpijn en moest tussen de partijen door veel koelen met ijs en veel rust nemen. Het blijft knap dat hij ondanks de fysieke tegenslag zo ver gekomen is. Ingrid Janssen & Shirley Klerks legden de huldiging vast in dit fotoalbum.


Update 1/9: Uun hartelijk ontvangen bij terugkomst in Nederland
Uun genoot na het toernooi nog van een paar dagen vakantie in Canada, zodat hij pas op donderdag 1 september aankwam op Schiphol. Na heel lang wachten kon een kleine ontvangstcommitte met onder meer zijn dochter Melissa Santosa hem eindelijk persoonlijk feliciteren en in de bloemen zetten. Lees er meer over in: Vice-wereldkampioen Uun Santosa terug in Nederland.


Het blijkt dat de prestaties van de Nederlanders heel wat los hebben gemaakt, zie Veteranen badminton gebeuren leeft! en "Seniors" stelen de show in Olympic Oval. Ook op onze site zijn er ruim 200 unieke bezoekers gekomen, terwijl de vereniging nou ook weer niet zo groot is. Ze hebben deze pagina zo vaak bekeken, dat het de popupairste pagina van de maand is geworden.


Update 27/8: En het werd dubbel zilver
In de finale herenenkel 55+ kwam Uun uit tegen de Rus Vladimir Koloskoc (nr. 2 geplaatst). Op deze belangrijke dag had Uun last van zware benen en kramp. Toch startte hij goed in de eerste game, kwam zelfs op een 8-2 voorsprong, maar toen kwam de Rus goed terug en naderde Uun op één punt (8-7) en bleef daar tot 13-12. Uun nam een iets ruimere voorspong (18-14), maar met 5 achtereenvolgende punten kwam de Rus langzij en er overheen. Bij de 19 was het weer gelijk, maar Vladimir pakte de laatste twee punten: 19-21. In de tweede game stond Uun voor het eerst in het toernooi tegen een achterstand van 5 punten aan te kijken. Bij 9-11 was daar veel van weg. Helaas bouwde de Rus zijn voorsprong na de break meteen weer uit. Uun bleek te veel last van zijn benen te hebben om terug te kunnen strijden. Halverwege de game kon hij geen punt meer maken: Zilver op het WK, Vice-kampioen 55+, daar kan je mee thuiskomen, Uun!


In de finale Herendubbel 55 stonden Uun & Rob tegen het duo Jiamsak Panitchaikul & Taveesup Waranusast uit Thailand, nr. 1 geplaatst. In het begin namen onze jongens (nou ja, 55-plussers;) de leiding en tot de 15-11 zag het er goed uit, maar toen kwamen de Thai met een rush, haalden in en toen werd het te spannend. Pas na de 20-20 moesten de Nederlanders toegeven: 20-22. In de tweede set bleef het gelijkop tot de break. Daarna waren de Thai even de weg kwijt, maar Uun & Rob niet: 21-9. We gingen er voor de derde set eens goed voor zitten en opnieuw startten de Nederlanders goed. Maar helaas schoot er op dit totaal verkeerde moment kramp in Uun's arm: met het eind in zicht, wisten hierdoor de Thai alsnog de meeste punten te maken. En zo visten onze jongens net, maar dan ook nét, achter het net: 19-21. Het werd dus zilver, maar zoals Jacqueline hieronder schreef: met een gouden randje.


Lees het verslag van Rob: Ik had Uun de titel toebedacht omdat hij gewoon de beste speler in deze leeftijdscategorie is. Marjan Ridder haalde goud in de damesdubbel én samen met haar echtgenoot Rob ook het goud in de mix. Tjitte Weistra, een Nederlander die uitkwam voor Nieuw Zeeland, won het goud in de category 35+. Zo nam Oranje revanche rond "de bocht" van Sven.


Update 26/8: Uun zeker van zilver, morgen strijdt hij om het goud.
Na een onzeker begin tegen Surapong Suharitdumrong uit Thailand stond Uun tegen een achterstand aan te kijken: 2-3. 5 minuten later waren de rollen omgedraaid: 11-5. Die voorsprong gaf Uun niet meer weg: 21-16. De tweede set gaf een identiek beeld, nu eindigend in 21-12. Uun staat in de finale! Hij komt uit tegen de nr. 2 geplaatste Rus Vladimir Koloskoc. Wat zal het worden: zilver of GOUD?
In de halve finale dubbel stonden Uun en Rob tegenover het Deense duo Henrik Fahrenholz & Jeppe Jepsen, nr.2 geplaatst. Toch begonnen onze jongens met een enorme spurt: 8-0. Daarna bleven de Denen aardig meedoen, maar kwamen niet dichterbij. In de 2e set konden Uun & Rob opnieuw een voorsprong opbouwen, maar nu bleef het spannender. Op 18-16 kon het nog misgaan, maar toen pakte "we" drie punten en dus de finaleplaats. Daar wacht de nr. 1 geplaatste dubbel Jiamsak Panitchaikul & Taveesup Waranusast uit Thailand.
NB: Ook Rob en Marjan zijn in de mix door naar de finale en Marjan staat met haar Deense partner Suzanne Berg in de finale damesdubbel. Lees Robs berichtjes: Het is goed om te zien dat de websites in Nederland sneller zijn dan dat wij kunnen acteren! en Uun en Rob ook naar de finale.


Update 25/8: Eenvoudig naar de halve finale
Vooraf hadden we op basis van de plaatsingslijst verwacht dat Uun in de kwartfinale zijn lastigste partij zou krijgen. Want dan zou hij tegenover de winnaar van de tak met de nr. 1 geplaatste Tomoji Matsui staan. Maar het ging toch anders: Christer Forgren uit Zweden versloeg Tomoji en mocht het opnemen tegen onze Uun. Tot veler verbazing had de Zweed in de eerste set werkelijk niets in te brengen tegen de op dreef zijn Nederlander: 21-5(!). In de tweede set kwam de Zweed tot 6-6, maar toen vond Uun het genoeg: via 11-6 werd het 21-11. Daarmee staat hij in de halve finale, nog twee partijen ...
In de kwartfinale herendubbel met Rob wared de tegenstanders Dennis Cleary & Peter Preston uit Engeland, die na een spannende driesetter de kwartfinale haalden. Onze jongens maakten het niet zo spannend, maar wonnen overtuigend. Dus ook hier een halve finaleplaats.
NB: ook Rob en Marjan Ridder staan in de halve finale bij de mix-55. Lees Rob's verslagen: Uun is in topvorm & Morgen afhaalchinees.


Update 24/8: Ook naar de kwartfinale in de dubbel
In hun eerste partij lieten Rob en Uun hun tegenstanders uit Rusland twee punten denken dat ze iets konden bereiken. Daarna walsten ze over de Russen heen. Via 11-2 naar 21-11. De tweede set gaf een soortgelijk beeld: De Russen pakten het eerste punt, maar stonden toch al snel naar een 9-2 achterstand te kijken. Ze kwamen nog wel goed terug tot 15-13, maar toen stelden Rob & Uun orde op zaken en pakten de partij met 21-13. Lees meer in het verslag van Rob over WK dag 3. Door deze winst staat Uun ook op dit onderdeel in de kwartfinale.


Update 23/8: naar kwartfinale
In de derde ronde stond Uun tegenover de Canadees Gary Helmkay, die het grote voordeel van de thuiswedstrijd had. Dat had hij ook hard nodig, want Uun versloeg hem met grote overmacht: 21-6 en 21-8. Daarmee staat Uun in de kwartfinale. Lees hier het verslag van Rob.


Update 22/8: eerste winst
Als geplaatste speler had Uun een bye in de eerste ronde herenenkel. In de tweede ronde (= zijn eerste partij) heeft Uun de Indier Khadak Bahadur Singh in 17 minuten van de baan gepoetst met 21-12 en 21-7. Rob Ridder, zijn dubbelpartner én coach, heeft er een mooi verslag over geschreven: Geslepen vos wint zijn eerste partij en hij is de maker van deze foto van Uun.


Update 21/8: WK geopend
Lees de impressies van Rob Ridder: Vancouver en Alles is awesome (op de site van zijn broer: www.PietRidder.nl).


Update 16/8: Uun is meteen door eerste ronde
Uun staat bij de Herenenkel 55+ als 5e geplaatst en in de herendubbel 55+ als 4e. Door deze plaatsingen heeft Uun een bye in de eerste ronde bij zowel de herenenkel als de herendubbel.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   Reacties

Uun Santosa reageerde op 31 augustus 2011 om 20:47 met:

Hallo allemaal,
Bedankt voor jullie aanmoediging, felicitaties en succes wensen.
Ik ben nu in Vancouver airport op weg terug naar Nederland.
Ik zie jullie aanstaande vrijdag op de training!
Groeten, Uun


Maurits van Tubergen Lotgering reageerde op 29 augustus 2011 om 15:06 met:

Ook buiten Maarssen en OSM hebben we flink genoten van jullie prestaties. Van harte gefeliciteerd!


Jan Nijkamp reageerde op 27 augustus 2011 om 23:02 met:

Ronald bedankt voor het opzetten van dit Fan-Forum.
Je stukjes en updates waren bijzonder geslaagd.
Op deze manier zijn we als OSM-leden meer en meer betrokken geraakt met ons cluppie.


Ronald Koenis reageerde op 27 augustus 2011 om 22:09 met:

Tjonge wat een spannende partijen. Uun, vandaag lukte het niet, maar wat een fantastische week! En die zilveren medailles willen we volgende week graag bewonderen. Proficiat!


Jacqueline van den Handel reageerde op 27 augustus 2011 om 22:06 met:

Op het puntje van onze stoel gezeten! Dat een groen stukje beeldscherm zo spannend kan zijn. Zilver, maar met een Gouden randje! VAN HARTE GEFELICITEERD! :)


Jan Nijkamp reageerde op 27 augustus 2011 om 20:49 met:

Uun, we hebben genoten van je prestaties op het WK-Badminton en vinden het helemaal top dat je de zilveren medaille hebt gewonnen. Van harte gefeliciteerd.
We luisteren straks graag naar de verhalen.


Lara Hoekstra reageerde op 27 augustus 2011 om 20:03 met:

Uun, Gefeliciteerd met zilver! echt super gedaan
Succes zo meteen met de dubbel!


Jacqueline van den Handel reageerde op 27 augustus 2011 om 07:33 met:

Wat een geweldige prestatie. En het is erg leuk (en ook best wel spannend :) om het hier via Live Score te volgen. Heel veel succes in beide finales!


Ingrid Janssen reageerde op 26 augustus 2011 om 23:35 met:

Geweldig Uun, twee finales! Heel veel succes morgen!


Shirley Klerks reageerde op 26 augustus 2011 om 22:42 met:

Wat een prestatie! We volgen je via de Live Scores.
Heel veel succes morgen.


Geovanni Nijkamp reageerde op 26 augustus 2011 om 20:34 met:

Uun gefeliciteerd met je overwinning:)
En succes morgen in de finale


Geovanni Nijkamp reageerde op 26 augustus 2011 om 20:23 met:

Update 26-08: Uun wint 1e game in single!!


Jan Nijkamp reageerde op 26 augustus 2011 om 00:04 met:

Realiseer me dat Uun met deze prestatie al een BRONZE plak te pakken heeft. Bij winst in de volgende partij kan de kleur van die plak wijzigen in ZILVER of GOUD.
Het moet niet gekker worden.
Succes Uun!


Ronald Koenis reageerde op 24 augustus 2011 om 20:42 met:

Net de partij gevolgd via Live Scores. Merkwaardig hoe je toch iets mee beleeft zo achter je PC. Mijn aanmoedigingen zijn vast doorgekomen daar in Canada!


Janke Scharff reageerde op 22 augustus 2011 om 18:49 met:

Veel succes Uun.


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.