Klinkende medailles in Houten

foto

11-09-11: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugdcompetitie.
12-09-11: 2 Reacties

De jeugd van OSM sleepte flink wat van de medailles weg op het opwarmtoernooi in Houten.

Het jaarlijkse opwarmtoernooi voor de competitiejeugd in Houten, officieel het Remax Junior Warming-Up BV Houten 2011, was ook dit keer goed bezocht door de OSM-jeugd. Op deze (laatste?) warme zomerdag was het afzien in de hal. Niet alleen de spelers, maar ook coaches & publiek moesten menig zweetpareltje laten. Daar waar de deuren opengingen om wat frisse lucht naar binnen te laten, leek het wel of het zweet neersloeg op de baan, waardoor Dancing on Ice binnen de mogelijkheden kwam. Gelukkig was het beperkt tot een paar banen, zodat het toernooi ruim binnen de geplande tijd kon worden afgewerkt.


In de jongste categorieën hadden Jodi Ko en Jaron Klerks last van te moeilijke tegenstanders. Jodi trof het niet in de poule. In haar eerste partij speelde ze heel goed, maar verloor net in drie sets en de tweede pot was tegen een academiespeelster uit Amersfoort, die later in de finale stond. Ook Jaron kwam in zijn poule de nummer-1 geplaatste tegen en kwam zo niet door de poule. Samen met gelegenheidspartner Timo Stoffelen won hij twee partijen, maar net toen het om de medailles ging, verloren ze in een spannende driesetter. Daar moeten nog wat trainingsuurtjes tegenaan (en Jaron, dan bedoel ik niet met darten ;-).


Deon Ha & Kim van den Handel hadden meer last van te makkelijke tegenstanders, dat kan ook! In de mix onder-15 stonden ze in hun eerste partij wat te gemakkelijk op de baan. Daardoor maakten ze het zichzelf nog moeilijk en dreigden even door hun duidelijk mindere tegenstanders te worden ingelopen. Dat gebeurde niet en de waarschuwing hielp bij de andere partijen. De 'finale' in deze poule bleek een walkover, zodat ze hun gouden medaille (geen bekers dit toernooi) niet om hun nek, maar in hun schoot kregen geworpen. Het enkelspel onder-15 van Deon begon op dezelfde manier: eenvoudige overwinningen in de poule (bescheiden als Deon is, was zijn commentaar: Mwah, het ging wel). Omdat er voldoende deelnemers waren, volgde na de poule-fase, een halve en hele finale. Pas in de halve finale mocht hij aan de bak en met succes, want hij belandde in de finale. Daar had hij een echte tegenstander te pakken en speelde een driesetter: de eerst verloren, de tweede gewonnen en de tegenstander zag er wat vermoeid uit. Maar ja, Deon was dat ook en kon - hoe hard hij ook wilde - zijn slagen niet zuiver genoeg plaatsen. De zilveren medaille was voor hem.


Amber Bargerbos kwam ook met meer dan twee vingers in de neus door de poule damesenkel onder-15 heen. Daarna wachtte haar in de kwartfinale de nummer-1 geplaatste Romy van der Linden. Zoals wel vaker bij Amber, speelden de emoties hoog op. Dit keer wist Amber het goed te kanaliseren (chapeau!) en in een prachtige pot pakte zij de winst: 21-14 14-21 21-19, de tranen kwamen achteraf. Daarna was de koek op in de halve finale, waarover later meer. Amber speelde de dubbel onder-15 samen met Kim en ze waren te goed voor hun leeftijd. Misschien is het beter om in volgende editites de competitieklasse te gebruiken i.p.v. op leeftijd. Alleen de damesdubbelfinale was rete-spannend. Het lukte de dames net niet om een derde set af te dwingen (19-21, 21-23). Achteraf vond Kim zichzelf te gretig: snel die shuttle willen pakken en dan keihard in het net slaan, dat werk. Zilver was hun deel.


Nog vóór haar eerste partij al bij het inspelen dacht Jadine Smit dat ze al gewonnen zou hebben, want haar tegenstandster in de damesenkel onder-17 zag er niet zo goed uit. Maar eenmaal in de partij bleek die tegenstandster een Emma-achtige forehand te hebben, waardoor jadine veel van achteruit moest slaan. Koud van start ging zo de eerste game verloren. Knap herstel in de tweede & derde game gaven Jadine alsnog de winst en dat was ook haar spannendste partij in de poule. In de halve finale had ze weinig kans tegen de latere winnares, waardoor ze net naast een medaille tastte. Met Tim Koenis in de gemengddubbel onder-17 was dat wat anders. Hier werd alleen een poule gespeeld en desondanks werden de tegenstanders in elke partij steeds sterker, waardoor het gevoel ontstond dat ze naar een finale toe werkten. Ondanks dat ze al jarenlang in hetzelfde team badmintonnen, was dit de eerste keer dat ze als mix op een toernooi speelden, en de samenwerking was top. Elke wedstrijd liep het steeds beter, maar helaas waren de tegenstanders in de laatste partij, zeg maar de finale, net effe beter. Zilver dus voor dit nieuwe duo. Tim had in het enkelspel onder-17 ook een eenvoudige poule en speelde een fraaie halve finale: 13-21 21-17 17-21 tegen zo'n boom van een knul. In de finale tegen Koen van der Zwan (helaas nog geen lid van OSM :-( verraste Tim iedereen door tegenover de luidruchtig getoonde overmacht van Koen, een koele snel schakelende strateeg neer te zetten die taai alle smashes (nou ja, véél smashes) wist te retourneren. Daarmee werd ook Koen verrast en Tim pakte met glans de eerste game. Helaas hield Tim het niet vol en ging er - met opgeheven hoofd, dat wel - vanaf met 21-14, 11-21 en 15-21. Het bleef dus bij een tweede zilveren medaille.


Charmain Klerks had in haar enkelspel onder-15 ook geen problemen in de poule. Zij was degene die de vermoeide Amber in de halve finale eruit knikkerde en ze speelde een finale waarin ze nét beter was dan de tegenstander, wat tot een prettige 21-16, 21-17 en de daarmee gepaard gaande gouden medaille leidde. In de mix onder-17 zat ze met Koen in dezelfde poule als Jadine & Tim. De oplettende lezer begrijpt dat het Charmain en Koen waren, die in die laatste partij in de poule tegen Jadine & Tim speelden. Ze kwamen geen moment in gevaar: met twee keer 21-13 was het de tweede gouden plak voor Charmain.


Ronald Koenis


Alle uitslagen staan op www.badmintonnederland.toernooi.nl.Op verzoek van Jan: de medailles (voor: Deon, Kim, Charmain, Jadine. Achter: Tim. Amber was al naar huis).
Foto: Shirley Klerks.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   Reacties

Janke Scharff reageerde op 12 september 2011 om 10:33 met:

Leuk zo veel prijzen weer. Gefeliciteerd allemaal.


Jan Nijkamp reageerde op 11 september 2011 om 16:49 met:

Goeie prestaties alweer van de OSM deelnemers.
Gefeliciteerd en veel succes vanaf volgende week in de competitie. En ik wacht nu in spanning af op de foto's van de winnaars met hun medailles.


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.