"Eerste beton" van MFA Bisonspoor gestort

foto

14-09-11: Nieuws van het Bestuur voor iedereen.
16-09-11: 2 Reacties

Wethouder Jaap Verkroost mocht dinsdag het eerste beton storten voor de nieuwe sporthal in Bisonspoor. Geplande opleverdatum: 12-12-12.

Klik voor vergrotingEr waren zo"n 100 gasten in en rond de partytenten bij de bouwput van de voormalige Bisonsporthal. Niet alleen sportverenigingen, maar ook omwonenden, gemeente-ambtenare, bouwers en de pers waren aanwezig.

De wethouder Jaap Verkroost maakte zijn excuses voor de overlast en de tijdelijke voorzieningen en nam natuurlijk de gelegenheid om de highlights van de Multi Functionele Accomodatie (MFA) voor het voetlicht te brengen. Horeca, sport, zwemmen, wonen, bibliotheek en jongerenwerk in één pand. Centraal staat "ontmoeten" en dat was de belangrijkste reden om de hal op dezelfde locatie, midden in Maarssenbroek te houden.

De bouwer Jan Boer meldde dat alles nog op schema loopt. Hij herhaalde niet de datum van 12-12-12, die de wethouder zo graag aanhoudt. Misschien dat het gebouw dan wel kan worden opgeleverd, maar dan zonder de inrichting. Jan overhandigde een cheque voor het goede doel en een houtsnijwerk afkostig uit Malawi.

Vervolgens werd het Eerste Beton (uit de eerste van 600 betonwagens) gestort. Dat "eerste" is wat relatief. Gevraagd naar het gerucht dat er al eerder her en der wat beton was gestort, kwam het antwoord: Dat kan niet, want dit is officieel het eerste beton., waarna wat er wat zachter de toevoeging kwam dat het net zoals de eerste steen was, begrijp je wel?.

Klik voor vergroting

En fin, het was een mooie gelegenheid voor een hapje en een drankje. Helaas weinig andere sportverenigingen gezien, alleen het bestuur van de voetbalvereniging DWSM. Ook maakte ik kennis met "de" Jan van Dijk van de VAR, al 45 jaar in het vak en bijna altijd present op de voorpagina van deze krant. Ook zijn collega Ed Kamans, ex-OSM en thans politiek verslaggever bij de VAR, was aanwezig en zal zich vast een oordeel vormen over het verspilde geld aan dit feestje rond het "eerste beton" en dat in deze tijd van bezuinigingen. Nou, ik heb mijn steentje bij gedragen door te voorkomen dat veel van het overigens uitstekende eten werd weggegooid ;)

Onze belangen als badmintonvereniging heb ik aangekaard bij de projectleider en die had afgelopen vrijdag nog contact gehad met onze voorzitter Alexander van Leijenhorst, dat moet goed komen.

Ronald Koenis

Klik voor vergroting


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   



Reacties

Ronald Koenis reageerde op 16 september 2011 om 22:16 met:

Dat is precies waar ik het met de projectleider over heb gehad. Ik denk dat de boodschap is overgekomen.


Ton Schut reageerde op 16 september 2011 om 21:31 met:

Ziet er goed uit.
Als ze de badmintonvelden maar beter in de zaal leggen (niet zo dicht bij de muur) als in de tijdelijke sporthal.


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.