image

2011-11-12: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

Maandag 7 november was er een beginnerstoernooi, een toernooi voor beginnende senioren. Met 12 deelnemers werd het een gezellige avond met een spannend slot.

Er was een grotere opkomst dan verwacht, wel 12 van de 20 beginners meldden zich aan. Hierdoor kon er vier ronden lang op drie banen dubbelpartijtjes worden gespeeld van 12 minuten per partijtje. Daarna was er een halve finale en afsluitende finale.


In de eerste ronde wonnen Judith van Amerongen en Nick Koers ruim van Jarno Tensen en Janny Weijburg. Maar de andere twee wedstrijden waren spannender. Sander Koster en Karin Meijer wonnen net met 26-23 van Gabriël van Berkum en Jaap Beintema. En Lenette Rietveld en Edwin Roestenburg wonnen bijna, maar verloren uiteindelijk net met 24-28 van Elwin van Gorkom en Monica Stellaard.


In de tweede ronde waren alle partijen aan elkaar gewaagd. Zo wonnen Nick en Monica nog maar nipt, met 25-24, van Elwin en Jaap. Net als Gabriël en Jarno, die ook met 25-24 van Janny en Edwin wonnen. Sander en Lenette, verloren met 21-24 van Karin en Judith.


In de derde ronde ging het er iets minder spannend aan toe, op één wedstrijd na. Jarno en Monica wonnen op het nippertje, met 22-21, van Edwin en Karin. Nick en Sander wonnen ruim, met 41-10, van Lenette en Janny. En Jaap en Judith wonnen ook ruim, met 30-18, van Gabriël en Elwin.


In de vierde en laatste ronde voor de halve finales, was er een gelijkspel, 22-22, tussen Janny en Jaap tegen Edwin en Gabriël. Voor de rest wonnen Elwin en Sander makkelijk van Jarno en Judith, 36-16. En wonnen Karin en Nick ook ruim, met 28-18 van Monica en Lenette.


Na een korte pauze, en wat rekenwerk, konden de beste vier door naar de halve finales van twee keer 5 minuten, Hierbij kozen de halvefinalisten een persoonlijke coach en traden de anderen als scheidsrechter/teller op. Nick was als eerste uit de voorrondes gekomen en mocht dus tegen de vierde, dat was Elwin. En Judith was derde geworden en mocht dus tegen de tweede, Sander. De halve finale won Nick ruim met 32-16 van Elwin. De andere halve finale won Sander met 30-19.


Bij de finale tussen Nick en Sander, ook een partij van 2x 5 minuten, waarbij zelfs de andere recreanten uit de zaal kwamen kijken. De eerste helft van de finale liep Nick en beetje uit, maar niet veel. Na vijf minuten stond het 16-9 voor Nick, en konden de coaches aan de slag. Aan het begin van de tweede helft liep Sander weer in op Nick. Na een paar mooie ballen van Sander stond het al bijna gelijk: 16-13. Maar uiteindelijk liet Sander toch de finale uit zijn handen glippen en werd Nick de overtuigende winnaar met 29-16. Bij de prijsuitreiking kreeg Sander een doos Merci voor de 2de plek en Nick een fles wijn voor de 1ste plek.Al met al was het een gezellige avond, met fanatieke spelers en spannende wedstrijden. Foto's zijn hier te bewonderen.


Tim Koenis


Met dank aan:
Geert-Jan Fluitman
Martin van Gorkom
Ronald Koenis

Plaats je reactie onder dit bericht