Clubkampioenen!

foto

22-04-08: Nieuws van de Technische commissie voor iedereen.
13-05-08: 1 Reactie

Afgelopen zondag 20 april zijn alle finalepartijen van de clubkampioenschappen gespeeld.

Traditioneel worden de finalewedstrijden van de senioren en de jeugd gezamenlijk gespeeld in de Bisonhal. Aan de kampioenschappen deden ruim 80 spelers van OSM mee. Veel incidenten zijn er niet voorgekomen. Even leek het erop dat LH een knieblessure had opgelopen, maar na een korte behandeling kon hij zijn finale tegen Jeroen Ellerman toch voortzetten. Het werd een spannende 3-setter, maar de winst ging naar Jeroen.

Uiteraard hebben we veel mooie wedstrijden gezien. Zowel bij de senioren alsook bij de junioren. Spannende 3-setters op niet verwachte momenten, zoals de finale tussen Carmen Popescu en Debbie Lancee. De uitslag was niet te voorspellen. Dan weer stond Debbie voor, dan weer Carmen. Tja, en dan staat de familie erbij. Langs de kant. En ze mogen alleen maar toekijken en ze kunnen niks doen. Dan mis je de kinetische energie om die shuttle net dat stukje hoger of net dat stukje minder ver te laten komen. Maar ook hier geldt weer dat er maar één kan winnen. In deze finale was dat Carmen.

Natuurlijk gaat het uiteindelijk om de kampioenen. De senioren speelden in 5 categorieën en de jeugd in maar liefst 17 categorieën (enkels, dubbels en mixen in verschillende leeftijdsklassen). Door de verschillende klassen heeft OSM erg veel kampioen­en (zie foto onderaan), maar alleen de winnaars van de hoogste klasse van de enkels mogen zich clubkampioen noemen.

Clubkampioenen
Bij de dames senioren ging de strijd tussen dochter Linda en moeder Wilma Elsendoorn. Linda Elsendoorn won eenvoudig in 2 sets. Bij de junioren stond een spektakel te wachten voor de strijd om de titel. Lotte Bargerbos en Emma Rademaker zijn flink aan elkaar gewaagd. In de poule kwamen ze elkaar al tegen en pas na 50 minuten en drie afmattende sets wist Lotte te winnen. Emma won echter van Lotte in de damesdubbel-finale, dus we maakten ons op voor een spannende finale damesenkel. Helaas kreeg Emma te maken met veel pech. Waren het de zenuwen of had ze te veel gespeeld? We weten het niet, maar Lotte Bargerbos won onverwacht eenvoudig in 2 sets.

Bij de heren ging het anders. Bij de senioren trof Geovanni Nijkamp, twee jaar geleden nog tweede bij de junioren, de allrounder Ton Schut. Ton heeft altijd wat moeite om op gang te komen, wat voor de eerste set nadelig is. Deze ging redelijk vlot naar Geovanni. De tweede set verliep veel beter voor Ton, maar niet goed genoeg. Met deze overwinning kreeg Geovanni Nijkamp de titel van clubkampioen. Bij de junioren was het zijn jongere broer Elano Nijkamp die het op moest nemen tegen de jeugdkampioen van 2006: Martijn Koenis. Dit leverde een spannende strijd op het centre-court van de Bisonhal op. De eerste set duurde lang. Het werd 25-23 voor Elano. In de tweede set gingen zij onverstoorbaar verder. Na een spannende strijd won Elano Nijkamp wederom en ging er met de titel vandoor.

Voor de overige kampioenen en uitslagen verwijzen we u naar:
Uitslag Jeugd
Uitslag Volwassenen - gevorderden en competitie
Uitslag Volwassenen - beginners

Twee korte impressies:

Daarnaast heeft Jan Nijkamp (inderdaad, de vader van) weer prachtige platen geschoten die te zien zijn op www.staaterop.nl.



Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   



Reacties

Marjolein Hoekstra-Nijkamp reageerde op 13 mei 2008 om 17:22 met:

Geovanni en Elano van harte gefeliciteerd met
jullie overwinning en de titel clubkampioen!
Helemaal toppie!!!
Namens jullie tante uit Eemnes


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.