image

2012-01-29: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugdcompetitie.

Afgelopen weekend sloot de jeugd van OSM Badminton het competitieseizoen af met prachtige wedstrijden.

OSM-J1, met Emma Rademaker, Jadine Smit, Deon Ha, Feye Hoekstra en Tim Koenis, waren vorige week al zeker van het kampioenschap. Desondanks gingen ze er ook deze week voor, wat een mooie 8-0 winst opleverde. Zij gaan zaterdag 3 maart tegen andere poulewinnaars strijden om het regionale kampioenschap in de hoogste leeftijdsklasse. Dat zal zeker spannend worden.


De spelers van OSM-J2 kunnen ook terugkijken op een succesvol seizoen. Amber Bargerbos, Kim van den Handel, Chihao Kuo en Gilles de Kock, wisten 7 van de 12 partijen te winnen. Hun laatste wedstrijd tegen Houten was erg spannend. Met maar liefst vier driesetters ging de winst (5-3) naar OSM. En dat leverde op de valreep nog een welverdiende derde plek op in de poule.


OSM-J3 debuteerde in de competitie. Aanvankelijk bestond het team uit Anne Kaldenbach, Mandeley Mol, Merlijn Elderhuis en Robin Popescu, maar al snel kwamen daar Jenny Fleuren en Dylan van Rooijen bij. Ze speelden elke wedstrijd met veel enthousiasme en we zullen zeker volgend seizoen weer van hen genieten. Hun inzet en sportiviteit leverden een hele knappe derde plek op.


Anouk van Verseveld, Floor Hagenaars, Selma Steen, Jan Rademaker, Stan van Nieuwenhoven en Sven Maatman (OSM-J4) draaien al wat langer mee. Zij lieten het grootste deel van de concurrentie al snel ver achter zich. Alleen het altijd sterke Castellum moesten ze voor laten gaan. Het bleef tot de laatste wedstrijd spannend. Die ging tussen de twee koplopers. OSM moest met 5-3 van Castellum winnen, wat helaas niet lukte, het werd 7-1 voor de tegenpartij. Castellum is kampioen in de poule, maar OSM-J4 mag met recht trots zijn op hun tweede plek.


Ook OSM-J5, bestaande uit Isabel Ramkema, Jodi Ko, Juliëtte Sijtsma, Alex Sung, Jaron Klerks en Jip van der Horst is op de tweede plek geëindigd. Zij speelden vorige week al hun laatste wedstrijd en konden in de laatste speelweek niets anders doen dan afwachten wat de koploper Houten zou doen. En die deed het goed. Houten won met 7-1 van Badso. Jammer voor OSM, maar de kinderen zullen zeker volgend seizoen sterk terugkomen. Ze zijn nog jong en al veelbelovend goed.


Het jongste team van OSM zijn de kinderen onder de 11. Ingeborg Steen, Julie de Kock, Laura van Hattem, Tamara Agterberg, Boris Holleman, Jan-Willem Siero, Jeroen Merlijn en Robin Roestenburg hebben met veel plezier kennisgemaakt met de badmintoncompetitie. Zij speelden hun laatste wedstrijd gelijk en eindigden uiteindelijk op de zesde plek in hun poule. Met niet eens zo veel afstand van de nummers 4 en 5. Heel goed gedaan.


Het was een mooi en sportief seizoen met gelukkig weinig blessures. En we hebben ons doel dat we ons aan het begin van het seizoen gesteld hebben, zeker gehaald: Gaan voor elke wedstrijd. Winnen is natuurlijk leuk, maar plezier maken en samen badmintonnen is veel belangrijker!


Janke Scharff

Plaats je reactie onder dit bericht