image

2012-02-03: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Leuke dag in Almere op de kwalificatietoernooi voor het NK.


Kirsten van der Valk (met dank aan badmintonfotograaf René Lagerwaard) had een mooie ochtend. Terwijl buiten de sneeuw viel, pakte zij met Joéli Residay de volle winst in het kwalificatietoernooi voor gemengd dubbel en staat morgen in het hoofdtoernooi. Als enkelspelspecialiste toch verrassend. Haar reactie: Lekker gespeeld, vooral de eerste wedstrijd was spannend. Vandaag gewonnen, maar morgen zal het wel anders zijn. [red.: dan staat de Nederlandse top te wachten met Patty Stolzenbach voorop] Áls ik morgen win, is het meteen een sensatie!Een leuke pot was tussen de aanstormende talenten Robin Tabeling & Gayle Mahulette tegen de nog harder aanstormende talenten Jim Middelburg & Soraya de Visch Eijbergen. U herkent ze wel vanuit het blad Badminton.nl Magazine, dat deze week in de zaal werd uitgedeeld.


Yannic Smeets eerste wedstrijd had ik gemist (uitgeschakeld in het gemengd dubbel), maar zijn eerste herenenkelpartij heb ik helemaal meegemaakt. In een spannende partij lag hij voortdurend een puntje voor op zijn tegenstander, maar tegen het eind stond het toch gelijk en keek hij zelfs tegen een setpoint voor zijn tegenstander aan. Die speelde hij op karakter weg en won vervolgens met 22-20. Yannic’s netspel was goed verzorgd, achterin daarentegen viel de shuttle vaak wat te kort. Maar de smashes die daarvan het gevolg waren, ving hij weer prima op. Het verloop van de tweede set was nagenoeg identiek aan de eerste. Klein verschil: het eerste setpoint was nu voor Yannic en die pakte hij meteen en won met een big smile.


De smile verdween toen hij zich realiseerde dat zijn volgende tegenstander Ralph Starren was. Een coole smashkanon, die ik ken van mijn trainerscursus in Almere (ik kon niet van hem winnen ;). In deze partij was Yannic de underdog. Nu werd elke te korte hoge bal ge-na-de-loos afgesmasht. Ik denk dat Yannic er twee in de partij wist te retourneren. Yannic maakte zelf ook genoeg punten om het Ralph moeilijk te maken, maar op het moment dat Ralph er een tandje bij zette, was het bij Yannic op. (toch ging Ralph er de volgende ronde al uit tegen Mark Caljouw).


In de dubbel speelde Yannic met Luc Maessen. In de eerste game liepen ze achter de feiten aan, maar bij 15-19 haalden ze 5 punten op rij. Helaas geen 6. Het werd stuivertje wisselen, maar de laatste klap van Yannic ging in het net. In de tweede waren de rollen meer dan omgedraaid: 21-11 (heb ik dat goed gehoord?). In de derde keerden de rollen weer terug: de achterstand was er snel en werd helaas niet meer ingelopen.


Ik werd verrast door de aanwezigheid van onze eigen Ilse Huijser, die ik op de baan zag verschijnen in een damesenkel. Als vierde-divisiespeelster moest ze behoorlijk aanpoten om het hoge tempo van haar tegenstander die in de eredivisie speelt, bij te houden. Dat was uiteindelijk niet meer vol te houden. In de dubbel met Suzanne Mulkens was de eerste game spannend tot het laatste punt, dat via het net nèt in viel aan de kant van – helaas – Ilse & Suzanne. Ook de tweede ging nek aan nek, maar nu pakten Ilse & Suzanne een welverdiende set. In de derde ging het gelijk op tot 5-5 en daarna raakten onze dames het helemaal kwijt, pas bij 15-5 werden er weer punten gehaald, maar dat was veel te laat. Daarmee verliet Ilse het toernooi.


Uw razende reporter Ronald Koenis


Wedstrijddetails op www.badmintonnederland.toernooi.nl.
Alle foto's in dit fotoalbum.


Reacties

Ronald Koenis reageerde op 4 februari 2012 om 18:55 met:

Update: Kirsten heeft op de eerste dag op het hoofdtoernooi niet voor sensatie kunnen zorgen en is uit het toernooi.


Plaats je reactie onder dit bericht