Regiokampioenen bij de jeugd

foto

13-02-12: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.
14-02-12: 1 Reactie

Op de Regionale Jeugdkampioenschappen (RJK) zijn Jodi Ko, Amber Bargerbos en Elano Nijkamp regiokampioen geworden. Daarnaast hoge klasseringen voor Charmain Klerks, Deon Ha, Gilles de Kock en Martin van der Zwan.

Op www.badmintonnederland.toernooi.nl vonden we veel spelers van OSM bij de winnaars van het RJK dat op 11 en 12 februari 2012 werd gehouden:

VE-O11: 3e Jodi Ko
VD-O11: 1e Jodi Ko & Meike Versteeg
ME-O13: 2e Gilles de Kock
MD-O13: 3e Gilles de Kock & Ralph Ma
GD-O13: 2e Gilles de Kock & Sarah Mahmoodi
ME-O15: 3e/4e Deon Ha
VE-O15: 3e/4e Charmain Klerks
VD-O15: 3e: Charmain Klerks & Romy van der Linden
GD-O15: 1e: Amber Bargerbos & Daan van Klink
ME-O19: 2e Elano Nijkamp
MD-O19: 1e Elano Nijkamp & Thomas den Dulk
MD-019: 2e Martin van der Zwan & Jim Posthumus

Jodi Ko
Jodi begon deze dag in het vrouwenenkel onder-11 in een poule van vier meiden. Daar had ze met gemak alles gewonnen. Zo stroomde ze door naar de finale-poule, waar ze weer tegen vier meisjes moest spelen. Ze won weliswaar twee partijen in straight sets, maar van de nummer 1 en 2 geplaatste speelsters kon ze niet winnen en zo werd ze derde op dit onderdeel.

In de vrouwendubbel onder-11 dubbelde Jodi met Meike Versteeg. Met gemak hebben zij alles gewonnen en zijn ze eerste geworden: regionaal jeugdkampioen dus! In het gemengd dubbel speelde Jodi een leeftijdscategorie hoger: onder-13 met Beau Remery. Hun eerste wedstrijd wonnen zij met 21-10 en 21-10. Daarna moesten zij tegen spelers van BAN Hoogland. De eerste set verloren zij met 18-21, de tweede set gewonnen met 21-12. De derde set was erg spannend, maar helaas verloren met 17-21.

Gilles de Kock
In de dubbel speelde Gilles met een trainingsmaatje, Ralph Ma. De eerste wedstrijd speelden ze niet goed, terwijl hun tegenstanders er alles aan deden om te winnen. De partij was hierdoor erg spannend, maar waar ze hadden moeten winnen werd nu in drie sets verloren. De tweede poulewedstrijd werd er wel goed gespeeld. In een prima wedstrijd met veel strijd wonnen Gilles en Ralph met 22-20 en 21-18. De derde wedstrijd tegen Sven Maatman en Ronne van Rijn was niet heel goed, maar dankzij een 21-15 en 21-18 en wat geluk mochten zij door naar de halve finale. Daar bleek het jonge duo Bart Hoksbergen en Vincent Braaksma sneller, waardoor de halve finale het eindstation was: 14-21, 19-21.

In het enkelspel was Gilles geplaatst. Hierdoor mocht hij de poulefase overslaan en in de kwartfinale beginnen. Tegen trainingsmaatje Enrique Bretveld ging het een halve set gelijk op. Daarna nam Gilles afstand en won met 21-14 en 21-11. In de halve finale was de tegenstander een onbekende. Deze Jorian Smeets kon ook een halve set mee, maar bleek daarna een slecht verliezer. Hij gooide er met de pet naar waardoor Gilles eenvoudig de partij kon afmaken 21-13, 21-5. In de finale was de als eerste geplaatste Nick van der Heijden de tegenstander. In de eerste set begon Gilles nerveus. Hij wist het Nick niet moeilijk te maken waardoor de set met 13-21 verloren ging. In de tweede set ging Gilles beter spelen. Hij ging Nick meer onder druk te zetten, en wist vooral alles terug te krijgen. De hele set gingen de twee gelijk op. Op 19-20 had Nick een matchpoint, maar Gilles wist met drie punten op rij de set binnen de halen. In de derde set gaven beide spelers alles. Met veel mooie rallies, onmogelijke reddingen en knap plaatsen bleef de wedstrijd zeer spannend. Aan het einde maakte Gilles een paar foutjes wat hem op een achterstand van een paar punten kwam te staan. Dit keer kon hij het matchpoint tegen niet meer wegwerken, met 18-21 verloor hij de set en de partij.

In de mix speelde Gilles met Sarah Mahmoodi. In de poule werden beide partijen eenvoudig gewonnen in twee sets. In de kwartfinale kwamen ze de eerste serieuze tegenstand tegen. De eerste set werd nog eenvoudig gewonnen, maar in de tweede ging de score gelijk op. Uiteindelijk werd met 23-21 toch gewonnen. De halve finale was tegen het als tweede geplaatste koppel Enrique en Melisa. Deze wedstrijd verliep soepel, en mede door veel fouten van die twee was een overwinning en een finaleplaats al snel gehaald (21-13 en 21-17). Nadat zowel Gilles als Sarah hun enkelfinale hadden verloren moesten ze al snel aantreden in de mixfinale, tegen twee topspelers uit de regio, Ella Peters en weer Nick van der Heijden. De eerste set waren Sarah en Gilles niet van hun plaats te krijgen en werden ze met 9-21 weggespeeld. In de tweede set herpakten ze zich en wisten de het nog heel spannend te maken. Toch vielen de laatste paar puntjes net niet hun kant op en werd met 20-22 verloren.

Charmain Klerks
Charmain heeft op zaterdag naar haar omstandigheden (i.v.m. haar ziekte) goed gepresteerd. Zaterdag ging het zeer goed met de damesdubbel.In het enkelspel heeft ze tegen Isabelle alles gegeven. Het was een heel spannende wedstrijd en hij duurde heel lang. Zo lang, dat ze zaterdag als laatste op de baan stonden. Dat was wel raar.

Op zondag om 08:15 weer onderweg en Charmain was nog zeer moe van de vorige dag. Ze konden in de damesdubbel niet tegen de 2 andere dubbels op, het liep niet heel erg soepel. Haar single was fysiek heel erg zwaar, dat brak haar op en ze speelde niet optimaal tegen Deborah.

Het was eigenlijk voor iedereen wel heel erg zwaar. Kim van den Handel was net hersteld na een week ziekte. Amber Bargerbos voelde zich ook niet erg goed en heeft de laatste dubbel met Kim laten varen en Deon Ha had op het laatst zich ook ziek gemeld bij de toernooileiding en liet zijn dubbel ook varen.

Alex Sung en Jaron Klerks hadden niets gewonnen, maar hadden beiden een leuke herinnering aan overgehouden. Het was een leerzame ervaring voor ze. Ze zijn beiden enthousiast voor de komende toernooien.

Elano Nijkamp
Elano deed mee in de leeftijdsgroep onder 19 jaar. Omdat Elano als (tweede) geplaatste speler het toernooi inging, mocht hij de poulewedstrijden van zaterdag vanaf de kant bekijken. Martin van der Zwan en Thomas den Dulk slaagden er in deze zaterdag-poules te winnen en zij streden op zondag in een nieuwe poule om de titel, samen met Elano en Mitchell Lensselink, die eerste was geplaatst. Zowel Elano als Mitchell wonnen van Thomas en Martin. In de laatste wedstrijd van de poule, die daarmee in feite de finale was, moesten beide jongens zelf uitmaken wie de titel Regiokampioen onder 19 jaar op zijn naam zou brengen. Mitchell kwam vandaag als winnaar naar voren en won in 2 sets. Elano werd zoals dat in het badmintonwereldje heet: de Runner-up.

In het gemengd dubbel speelde Elano samen met Daniëlle Salawanbessie. Heel verrassend werd de eerste partij in 2 sets tegen Nelleke Merkens en Thomas den Dulk gewonnen. Een mooie opsteker en twee onverwachte punten in hun poule. In de volgende wedstrijd troffen zij Hilleen Smeets en Mitchell Lensselink. Hoewel Elano en Daniëlle zich flink weerden wisten Hilleen en Mitchell toch te winnen en werden Daniëlle & Elano in de mix uitgeschakeld.

In de jongensdubbel hadden Elano en Thomas als koppel ingeschreven. Zij wonnen alle wedstrijden zonder een set te verliezen en schreven deze titel Regiokampioen Centrum in het jongens dubbelspel onder 19 jaar wel op hun naam. Volgend jaar mag Elano voor de laatste keer deelnemen in de categorie onder de 19 jaar. Hij weet nu al dat hij dan voor alle 3 de titels zal gaan.

De foto's komen van de hand van Jan Nijkamp. Hij heeft van alle OSMers een foto opgestuurd, die staan in dit fotoalbum. Al zijn foto's van het toernooi zullen binnenkort op staaterop.nl verschijnen.

Alle spelers: gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

Ronald Koenis


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   Reacties

André Steen reageerde op 14 februari 2012 om 20:32 met:

Gefeliciteerd allen! We hebben op beide dagen mooie wedstrijden gezien.
Er waren nog meer OSM'ers aanwezig in Amersfoort. Zo speelden Sven Maatman en Selma Steen GD-013 (19 teams) en bereikten de kwartfinale na mooie wedstrijden in de serie.


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.