A day at the office

foto

15-02-12: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Ná mijn dagelijkse verplichtingen voor mijn werkgever te hebben gedaan: a short day at the office, ging ik 's middags naar het EK voor mannen- en vrouwenteams in Amsterdam.

Ik kwam voor het Schotse herenteam, een tik die ik nog van vorig jaar (zie Scotland wins, Scotland looses) heb overgehouden. Helaas had Schotland dit jaar een slechte loting: tegen Denemarken hadden de Schotten weinig kans. Toch won Kieran Merrilees wel de eerste set en veerde de bank op, maar voor even, want dat bleek de enige game die Schotland wist te pakken. De Denen overtroefden de Schotten in snelheid, slagkracht en slagvastheid. Toch wel speciale complimenten voor de kleine Jamie Neill, die met gelegenheidspartner Paul van Rietvelde (zijn vaste partner was geblesseerd) er bijna een derde set uit wist te halen. Hij toonde ondanks zijn lengte enorme sprongkracht en harde smashes, maar het was net niet genoeg. Het meeste wedstrijdplezier kwam in de laatste partij, toen Calum Menzies aantrad in zijn enkelpartij. Het leek weer een walkover te worden, maar Calum verraste vriend en vijand door zijn prachtige spel. Hij moest wel drie keer het punt maken, voordat hij de Deen echt te pakken had, maar dat lukte steeds beter. In de eerste set kwam Calum te laat op gang, maar in de tweede pakte hij de leiding en hield dat heel lang vol, maar ... niet net lang genoeg. Jammer, wel een erg leuke partij om te zien!

Het Nederlandse damesteam speelde deze middag ook, alleen was dat gelijktijdig in een andere hal, zodat ik niet zo veel die partijen heb gezien. Wel allemaal straight sets winst voor Nederland, hoewel Soraya De Visch Eibergen (19 jaar) wel veel moeite had: 2x 21-19. Maar aan de andere kant: er zat ook een game van 21-1 (!) bij...


In de avondsessie speelde Nederlands mannenteam tegen Slowakije met Eric Pang als eerste heer. Hij begon erg sterk, schijnbaar moeiteloos bewegend over de baan en lekker die shuttle in de hoekjes leggen. Af en toe een mooie schijnbeweging maakte het helemaal af. Dicky Palyama speelde de tweede enkelpartij op routine. Hij maakte veel fouten, maar nog meer punten en dan win je het ook. In de derde enkelpartij bleek dat Nederland een groter badmintonland is dan Slowakije. Nick Fransman, niet de bekendste Nederlander (hoewel hij veelvuldig NK bij de jeugd is), won met ruime cijfers. In de herendubbel overklasten Ruud Bosch en Koen de Ridder hun Slowaakse tegenstander, weer een relaxte overwinning. De laatste dubbelpartij werd gevormd door Jorrit de Ruiter & Dave Khodabux, ook zij hadden geen enkele moeite en daarmee won Nederland met 5-0.

En Ingo Kinderwasser? Mijn eigen favoriet? Hij was er wel, maar kwam alleen in actie als Duitse toeschouwer en dat was hem aan te zien! Meer plaatjes bekijken: check het fotoalbum.


Ronald Koenis


NB: alle uitslagen staan op www.badmintonnederland.toernooi.nl.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.