image

OSM-J1 regionaal kampioen!

2012-03-03: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

OSM-J1 verpletterde de tegenstand in de hoogste jeugdklasse op het regionaal kampioenschap voor jeugdcompetitieteams.

Op 3 maart 2012 werden in de Jan Massinkhal te Nijmegen de regionale kampioenschappen voor jeugdcompetitieteams van regio Centrum gehouden. OSM-J1 met Emma Rademaker, Jadine Smit, Deon Ha, Feye Hoekstra en Tim Koenis mochten er spelen, omdat ze poulewinnaar zijn geworden (zie OSM-J1 fenomenaal kampioensteam!). Ze hadden er zin in. Dat bleek wel uit het feit dat ze lekker op tijd (en als eerste) in de zaal waren. Voor deze gelegenheid was Kim van den Handel meegekomen. Omdat Emma nog niet blessurevrij is, viel Kim in de mixpartijen voor haar in.


BC Amersfoort-J2
Om 10:00 begon de wedstrijd tegen het eerste jeugdteam van Amersfoort (die om onduidelijke redenen toch J2 heet). Er waren twee banen beschikbaar, dus de dubbels werden tegelijkertijd gespeeld. Amersfoorts eerste heer zat met een gebroken arm op de tribune, het team werd aangevuld met Ruben, klein maar slagvaardig. Bij de herendubbel van Feye en Tim was de strategie om Ruben achterin te krijgen en dan aanvallend te spelen. Het bleek goed te werken. En dezelfde strategie werkte ook erg goed bij de andere Amersfoorter Jasper. De samenwerking bij OSM was top en de overwinning was overtuigend: 21-10, 21-14.


Dezelfde samenwerking zagen we ook bij de damesdubbel van Emma en Jadine. Elkaar goed coachend draaiden de dames perfect om elkaar heen, de baan volledig afdekkend. De eerste game was snel gewonnen: 21-12. In de tweede stonden ze lang op achterstand, maar onze dames stonden daar niet bij stil, gingen er gewoon vol in en met resultaat: bij de 17 kwamen ze langszij en het was erop en erover: 21-19.


Onze eerste heer Tim stond in de herenenkel tegen invaller Ruben. Die speelde leuk, maar kwam in fysiek opzicht veel te kort. Tim had een dipje in de tweede game, maar toch scoorde hij OSM's derde punt met grote cijfers: 2x 21-10.


Jadine speelde in haar enkelspel een heerlijke pot, waarbij ze alles goed deed: de shuttles verdwenen goed in de hoeken, ze liep alle gaatjes dicht en wist de tegenstander goed achterin te houden. Coach Ronald Koenis was meer dan tevreden en de winst kwam als vanzelf: 21-14, 21-16.


Deon stond tegen de lange Jasper. In de eerste game speelde hij vloeiend en liet Jasper geen grip op het spel krijgen: 21-10. In de tweede was Deon's spel iets slordiger en liet hij Jasper aanvallen. De plastic shuttle (Deon speelt graag met veren) werkte niet mee en Deon verloor met 20-22. In de derde ging hij er meteen scherp in, terwijl Jasper nog aan het nagenieten was van zijn overwinning in de vorige game. Deon pakte een voorsprong van vijf punten en wist die tot het eind te behouden: 21-16.


Emma kon het rustig aan doen om zo haar blessure niet te veel te belasten. Toch won Emma de eerste game met 21-18. In de volgende game werd het vechten en in de tweede helft lukte het even niet meer: 17-21. In de derde daalde er een rust bij Emma neer en dat haalde het beste in haar naar boven. Zo sloeg ze relaxed de tegenstander naar huis: 21-12!


Jadine en Feye draaiden als een tierelier: 21-7. In de tweede lieten ze het initiatief bij Amersfoort en verzuimden zelf aan te vallen. Maar evengoed behielden ze een voorsprong en dan win je ook: 21-17.


Kim en Deon speelden samen de mix en het was goed te zien dat ze op elkaar zijn ingespeeld: zodra Kim de shuttle bewust liet gaan, bleek Deon daar altijd keurig op te rekenen en stond steeds precies op de goede plek. Het enige minpuntje waren de twee 'winners' die Kim keihard in het net sloeg. Maar hun overwinning kwam geen moment in het gevaar: 2x 21-15. En daarmee werd Amersfoort, toch ook een poulewinnaar, met 8-0 verslagen.


Apollo-J1
Tijdens een lange wachtperiode, speelde Amersfoort tegen Apollo-J1, de andere poulewinnaar die in de poule OSM-J2 had verslagen. Geheel verrassend won Amersfoort van Apollo met 7-1. OSM kon de beker al ruiken.


Het gaf OSM-J1 wat ruimte voor ontspanning, maar toen om 15:00 de wedstrijd tegen Apollo startte, bleken onze jongens van de herendubbel heel serieus en daarmee was de tegenstander kansloos: 21-12, 21-16. Bij de dames was het in het begin even zoeken, maar daarna begonnen ze beter te communiceren en prompt liep het beter en was ook hier de winst geen verrassing: 21-12, 21-12.


Apollo was zo dom de heren om te draaien. Tim vermorzelde zijn tegenstander: 21-11 (waarin hij nog iets forceerde) en 21-5 (wat de doelstelling was). Jadine nam in haar enkelpartij een enorme voorsprong, maar presteerde het om meer dan tien keer uit te slaan op dezelfde plek rechtsachterin. De frustratie liep wat op en de eerste game ontglipte haar: 20-22. In de tweede ging het gelukkig weer normaal: 21-11 en in de derde liep het gewoon goed: 21-5.


Deon had zijn tegenstander op de individuele regionale kampioenschappen al verslagen. Ook vandaag was Deon beter en dat kwam goed uit, want dit was de beslissende partij. Na een eenvoudige setwinst 21-16 en een weergaloze backhand bezorgde Deon zichzelf 6 matchpoints. Het hele team kwam van de bank voor het laatste punt. Deon voelde de druk en de matchpoints verdwenen één voor één. Maar het laatste matchpoint wist Deon te verzilveren en daarmee werd OSM-J1 de regio-kampioen!


Emma speelde tegen de tweede dame die echt zwakker was, slecht liep en helemaal geen antwoord had op de smashes van Emma. Emma's dropjes lukten in de eerste set niet, daardoor kwam ze uit op: 21-15, 21-8.


De eerste mix was tegen Apollo's beste spelers, maar Jadine en Feye waren veel beter. De concentratie was wat minder en Feye probeerde af en toe een trucje, dat was iets te veel. Toch wonnen ze wel met 21-15, 21-12. Kim en Deon vormde een dijk van een mix tegen de mindere spelers van Apollo. Het echte zwakke punt werd bij de tegenstander niet goed gevonden, zodat de uitslag nog bescheiden bleef: 21-15, 21-14.


Hiermee had OSM-J1 beide andere poulewinnaars met 8-0 verslagen. De beker ging dus meer dan terecht naar de OSMers, die zich nu gaan voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap voor regioteams onder-19, dit keer op 23 en 24 juni in de Hanzehal in Zutphen.Met dank aan alle supporters!
Alle uitslagen op toernooi.nl.


Update mei 2012:
Op de laatste officiële trainingsdag van het seizoen is het team gehuldigd:


Reacties

Ronald Koenis reageerde op 13 mei 2012 om 15:11 met:

Het duurde even ... eeh: erg lang voordat de nabestelde bekers er waren, maar dat lukte net op de laatste trainingsdag, zodat jullie alsnog gehuldigd konden worden. Ik reken op nog een huldiging...


Jan Nijkamp reageerde op 5 maart 2012 om 12:11 met:

Goed gedaan Jadine, Emma, Kim, Tim, Feye en Deon.
En natuurlijk ook de felicitaties aan coach Ronald.
Opnieuw voor de zoveelste keer Regiokampioen en door naar het hoogste niveau voor jeugdspelers "Het Nederlands Kampioenschap voor Regioteams onder 19 jaar".
Ik hoop dan voor jullie op het beste resultaat.
Proviciat voor nu en voor straks in juni heel veel SUC6!!


Shirley Klerks reageerde op 5 maart 2012 om 08:50 met:

Jullie hebben een zeer prachtige prestatie geleverd!
Van harte gefeliciteerd met deze overwinning.


Ingrid Janssen reageerde op 4 maart 2012 om 11:49 met:

Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! En heel veel succes op het nationale kampioenschap.


Janke Scharff reageerde op 4 maart 2012 om 11:32 met:

Wat leuk dat het weer gelukt is! En wat een mooie afsluiting van jullie competitie bij de jeugd.


Plaats je reactie onder dit bericht