image

2012-03-05: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Afgelopen zaterdag won OSM-VJC1 de eerste prijs op hét Landelijk Recreanten Team Toernooi 2012!

We gaan naar Arnhem en nemen broodjes mee!!!
Zou zomaar een goede eerste zin van een songfestivalliedje kunnen zijn, maar daar gaat dit verslag natuurlijk niet over. Badmintonnen, daar ligt de interesse, en ook dit jaar had Gerben van den Bosch weer heel veel mensen weten te strikken voor het recreantentoernooi in Arnhem. Moet Gerben zo genoemd worden? Ja, want zo heet hij nu eenmaal, en ook niet onbelangrijk, hij heeft heel veel werk aan het bellen, vragen en enthousiasmeren van mede-OSM’ers om mee te gaan naar Arnhem. Gezien de inschrijving van VIER teams komt hij in ieder geval overtuigend over. Al weken voor aanvang van het toernooi had hij van de organisatie de speelschema’s thuis gekregen, zodat hij combinerend en inschattend zo veel mogelijk mensen in dubbels en mixen met elkaar kon laten spelen. Avonden heeft hij zitten zwoegen op dit schema en het was perfect geworden.


Zoals elk jaar vergat Gerben, waarschijnlijk geheel per ongeluk, te vermelden dat aan het toernooi een voor de zaterdag belachelijk tijdstip van aanvang zat. Zodat eenieder zich ’s morgens om 8.00 uur, sommigen zelfs zonder eerst een bakje koffie te hebben genuttigd, op de parkeerplaats bij de OVVO-hal mocht melden. Het staat wel in een van de mails die hij had rond gestuurd, maar dan in een heel klein lettertype. Gelukkig zat de stemming er meteen goed in en na wat vrolijke begroetingen werd een aantal auto’s vol met personen en versnaperingen richting Arnhem bestuurd.


Helaas bleek bij aankomst in de hal dat de organisatie het hele schema op de avond voor het toernooi omgegooid had en was de kantine meteen heel wat oud papier rijker. Gelukkig was er toen tijd voor koffie, met de door Monique gebakken overheerlijke kruidkoek. Al bijna een traditie, alhoewel dit pas de tweede keer is dat Monique meegaat. De teams werden opnieuw ingedeeld en helaas dit keer zonder wisselingen, maar wel met een klein probleempje, omdat het 4de team dankzij een blessure van Marida en een late afzegging van Tjok met griep, helaas zonder vrouwen aan het toernooi moest beginnen.


De indeling van de teams:
Team 1: Sabine Bosman, Janke Scharff, Wouter Tengeler en Gerben van den Bosch.
Team 2: Wilma Elsendoorn, Laura Eefting, Willem Bosch en Piet Elsendoorn
Team 3: José van Ek, Monique Fokker, Eric van der Valk en Leen Schipper
Team 4: Peter Sijm, Peter Blaasse en Hans Roberti
Met de organisatie werd snel overlegd hoe het probleem van het team zonder dames op te lossen, maar ook daar was Gerben al improviserend toch weer goed uitgekomen. Her en der zaten wat rondes rust voor de andere teams, zodat de meeste partijen waarin dames moesten spelen, opgevangen konden worden vanuit de andere teams. In het totaal zijn door de OSM-speelsters en -spelers 108 wedstrijden gespeeld en u als trouwe lezer weet dat het voor de verslaggeving al lastig is om twee wedstrijden tegelijk te volgen, dus met gemiddeld drie wedstrijden tegelijk wordt dat niet beter. Zijn er dan helemaal geen indrukken? Jawel, maar eerst een paar cijfers:


Er waren in totaal 66 teams ingeschreven en helaas waren er 2 teams met zo veel uitvallers dat ze helemaal niet konden spelen. Zoals gemeld, heeft OSM in totaal 108 wedstrijden van 12 minuten gespeeld en haalde OSM-1 79 van de maximaal haalbare 81 punten. We kunnen melden wie die 2 punten hebben laten liggen, maar dat doen we niet. Wel willen we u verwijzen naar een paar (33) sfeerimpressies van Peter Sijm.


De overige teams presteerden redelijk tot goed en zijn allemaal ver boven de laatste plaats geëindigd, de aanwezige dames hebben allemaal wedstrijden ingevallen bij het 4de team en daardoor toch behoorlijk veel gespeeld. Janke, Sabine en Laura elk 18 wedstrijden, José 17 en Monique en Wilma elk 15 wedstrijden. Een prestatie van formaat kunnen we wel zeggen. Niet iedere partij was succesvol helaas, maar anders was het eerste team niet samen met Almere eerste geworden, maar samen met de andere drie OSM-teams en dat gaat natuurlijk niet. Dan komen er dopingautoriteiten kijken en dat willen we niet. In theorie had het wel gekund, want er zijn geen wedstrijden geweest waarin OSM’ers tegenover elkaar stonden. In een enkel geval wel op de aangrenzende baan, wat dan ook weer tot hilariteit leidde vanwege shuttles die een heel enkele keer buiten de baan raakten. Ook is het duidelijk geworden dat er al teamleden zijn die vaker meegedaan hebben, gezien het feit dat zij zitkussentjes mee hadden genomen om tijdens de inactieve periodes enig comfort te hebben en dan zijn stakussentjes minder praktisch.


Ondanks het feit dat niet alle uitslagen bekend zijn, hebben we wel het vermoeden dat er in de allerlaatste partij (een mix met Janke) de hoogste score is behaald. Verder is er sportief gespeeld alhoewel er eenmaal toch behoorlijk gemopperd is op een tegenstander, die al wel heel vroeg in de wedstrijd begon met tijdrekken. Ook hebben we nog een opmerking over verkeerd tellen van de tegenstander gehoord, waarop de desbetreffende OSM’ers bedacht hadden dat ze dan ook mochten smashen. Dit resulteerde in vermoedelijk de op één na hoogste uitslag.


Zoals gemeld, het gaat te ver om alle wedstrijden apart te belichten. Misschien dat er, als er volgende keer vanuit de redactie nog meer belangstelling is, dat ligt natuurlijk ook aan de reclame-inkomsten, meer verslaggevers meegestuurd worden. Ten aanzien van het commercieel gaan van het toernooi, zoals vorige keer aangekondigd door de organisatie, kunnen we nog melden dat er zelden een zap-moment is ontstaan door hinderlijke reclame, eigenlijk hebben we er nog niets van meegekregen, behalve dan dat er vlaaien verloot werden gedurende de partijen.


Mocht u, dit verslag lezende, denken: volgend jaar ben ik er bij, dan kan dat, en om een dag veel plezier te hebben met clubgenoten, te lachen en lekker op niveau wedstrijden te spelen, is het zeker een aanrader. Ook volgend jaar zal Gerben wel weer vergeten te melden dat het wat vroeg begint, maar na een mooie dag en een gezellige maaltijd na afloop, in dit geval bij de Symfonie in Maarssen, geregeld door José, is dat allang weer vergeten. En alhoewel bij sommigen na de maaltijd toch langzaam de vermoeidheid toesloeg, heeft een paar mensen nog de energie gehad om met een wijntje een liedje te zingen met de karaokemachine, die op speciaal verzoek van José ontstoft was en voorzien van hedendaagse meezingers.Het team van Janke Scharff, Sabine Bosman, Gerben van den Bosch en Wouter Tengeler op de eerste plaats


Een kort verslag is te lezen in dit artikel van Badminton Nederland.


Reacties

Marida Löwik reageerde op 15 maart 2012 om 12:07 met:

Haha, leuk verslag!
Echt zo jammer dat ik er niet bij kon zijn. Volgend keer beter hoop ik dan maar.
Echt respect voor Gerben dat hij dit allemaal zo super regelt.
En gefeliciteerd natuurlijk met de knappe prestatie!


Janke Scharff reageerde op 11 maart 2012 om 17:39 met:

Dank je Leen, voor je leuke verslag. Dank Monique en José voor al het lekkers.


Ronald Koenis reageerde op 5 maart 2012 om 23:18 met:

Janke, Sabine, Gerben & Wouter: Gefeliciteerd met opnieuw de eerste prijs, de tweede binnen het jaar, knap gedaan!


Plaats je reactie onder dit bericht