image

Ford Utrecht Castellum Open geslaagd evenement

2012-03-18: Nieuws van de Technische commissie voor senioren competitie.

Onze buurvereniging BC Castellum organiseerde op 17 maart het Castellum Open, een geslaagd toernooi.

Dat BC Castellum het organiseren van toernooien goed onder de knie heeft, bleek al bij het entree: de deelnemerslijst en een gratis appeltje lagen al klaar. Zitjes in de hal gaven een terrasachtige sfeer, een kraampje van www.badminton-service.com met bespanservice maakte het compleet. Het toernooi liep op rolletjes, tot en met de gesponsorde prijsuitreiking op het eveneens gesponsorde ereschavot aan toe.

De deelname van OSM was beperkt: Charmain Klerks had zich ingeschreven op de dubbel en mix in de categorie 6. Beoogd partner in de mix: Tim Timmer viel geblesseerd uit en op het laatste moment viel Martijn Koenis voor hem in. Hun gezamenlijk optreden op het toernooi was van korte duur, want het gemengd dubbel was een afvalschema en hun eerste wedstrijd ging verloren in een driesetter.

Charmain speelde de damesdubbel met Marsha de Coo van de badmintonschool Utrecht. In de poule wonnen ze alle wedstrijden in straight sets en stonden met dat resultaat meteen in de finale. Daar bleken hun tegenstanders in de eerste set te sterk. De meiden draaiden een goede eerste helft van de tweede set en leken een derde set af te dwingen, maar dat hielden ze niet vol: het bleef bij een eervolle tweede plek. BTW: Marsha pakte de titel wel in het damesenkel categorie 8.


Martijn nam, nu hij er toch was, ook meteen de plek van Tim in op de andere onderdelen: enkel en dubbel. In de enkel verraste hij door in de eerste ronde Sjoerd van Velzen met twee keer 21-15 uit het toernooi te slaan. In de tweede ronde speelde hij tegen Joey Straube. Martijn plukte de vruchten van het trainen met veren shuttles, hoewel het fijne netgevoel soms ontbrak. Zijn gebrek aan toernooi-ervaring bleek hem in deze partij parten te spelen. De eerste set ging verloren met minimale cijfers: 19-21, maar wel nadat een telfout in zijn nadeel in de puntentelling was geslopen. Niets ten nadele van Joey, een uiterst sympathieke badmintonner. In de tweede set werd het nog spannender: geen telfouten dit keer, en (dus;-) kwamen de heren uit op 19-19, 20-20, etc. Gamepoints over en weer, maar Martijn wist de zijne niet te verzilveren en Joey dus wel: op 21-23. Later bleek Joey de winnaar van herendubbel categorie 4, niet de eerste de beste dus.

In de herendubbel categorie 6 speelde Martijn samen met Koen van der Zwan (de broer van Martin van der Zwan). Twee tegengestelde naturen die op de baan elkaar goed aanvulden: de snelheid en gretigheid van Koen bleek samen met de rust, precisie en smashkracht van Martijn te veel voor hun tegenstanders in het eerste pouleduel. In de tweede partij verloor het duo echter van Arjan Spijkerboer & Richard van Winkoop. Toch sprokkelden ze genoeg punten bij elkaar om als beste tweede door te gaan naar de kruisfinales. Daar leken ze kansloos tegen Matthijs Jore & Mike Osnabrugge: 15-21. Maar een goede tweede game (21-10!) gaf kansen op de finale. Na een spannende derde set (21-19) wisten ze die finale inderdaad te bereiken. In die finale wachtten opnieuw Arjan & Richard, die de andere kruisfinale hadden gewonnen. Onze jongens stevenden af op een herhaling van de halve finale: de eerste game verloren (dankzij vele toverslagen van de tegenstander), de tweede game knap gewonnen. Ook nu spanning tot het einde van de derde game, maar helaas kwam er geen beloning: met 18-21 moesten ze genoegen nemen met de tweede plek. Wel een dikverdiende tweede plek, het was de beste invalbeurt van Martijn ooit!


De foto's, gemaakt door Martin Heus, komen van dit fotoalbum van BC Castellum.
Alle uitslagen op toernooi.nl.


Reacties

Irene van der Zwan reageerde op 20 maart 2012 om 15:01 met:

Wat een ontzettend leuk artikel is dit geworden.
Overigens is op zaterdag 21 april het jeugdtoernooi: het Ford Utrecht Castellum Open jeugd met voor het eerst een onder 9 jaar categorie, waarin alleen dubbels worden gespeeld. Inschrijven kan via toernooi.nl


Plaats je reactie onder dit bericht