image

2012-03-26: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugdcompetitie.

De jeugd van OSM scoort vaak goed op het toernooi van Thiela. Ook dit jaar veel prijzen!

Het is weer het jaarlijkse Thiela toernooi. Ook OSM was weer vertegenwoordigd door Alex Sung, Jaron Klerks, Isabel Ramkema, Juliëtte Sijtsma, Deon Ha, Chihao Kuo, Amber Bargerbos en Kim van den Handel, dit keer in een wat kleinere samenstelling, helaas. Maar dat mocht de pret niet drukken. Zou het weer lukken om de wisselbeker te winnen?


De poules waren leuk ingedeeld, zodat iedereen een kans had. Bij de DE 15 waren Amber en Kim ieder in een poule ingedeeld. Amber begon wat stroefjes (het was ook wel vroeg) aan haar eerste partij, maar algauw had ze het heft in handen en liet ze (helaas voor Nienke) haar tegenstandster niet meer in haar spel komen. Uiteindelijk ging de partij in twee sets naar Amber. De partij tegen Celste Greve bracht wat meer spanning. Zeker de eerste set liep ze wat achter de feiten aan, maar uiteindelijk ging deze toch met 21-18 naar OSM. In de tweede set gaf ze dit niet meer uit handen en won ze toch gemakkelijk met 21-9. Dus verdiende winnaar van de poule.


Kim begon haar eerste wedstrijd lekker scherp. Door een goed gevarieerd spel liet ze haar tegenstandster van de ene naar de andere kant rennen. Dat resulteerde in een zeer makkelijke overwinning 21-6 en 21-7. Helaas moest ze daarna erg lang wachten voor haar volgende wedstrijd, die beduidend lastiger was. In een rechtstreeks duel met Isabelle Baumgarten ging ze voor de winst in haar poule. In de eerste set liepen de punten snel op. Kim liet ook hier weer zien dat ze goed gevarieerd kon spelen. Helaas ging het na de break wat minder en was de scherpte even weg. Na een paar shuttles uitgeslagen te hebben, kwam Isabelle knap terug en verloor Kim haar eerste set (21-16). De tweede set was net zo spannend. Het kon weer alle kanten op, maar nu maakte Kim minder foutjes en zo won ze deze tweede set met dezelfde cijfers. De derde zou de beslissing moeten brengen. Lange tijd ging het gelijk op. Helaas voor Kim bleef ze net elke keer een puntje achter. Het was 20-19 voor Isabelle, maar Kim mocht serveren. Zou ze gelijk komen en de partij toch nog om kunnen draaien? De aanhang van beide speelsters zaten naast elkaar op de tribune, waar de spanning behoorlijk was opgelopen. De service was scherp, helaas iets te scherp. Isablle had het goed gezien, hij was uit. Jammer want een OSM-finale had erin gezeten. Nu moest Amber tegen Isabelle.


Ook voor haar was het niet makkelijk. En eigenlijk verliep de wedstrijd een beetje hetzelfde als bij die van Kim. Ook hier won Isabelle de eerste, maar Amber de tweede. In de derde set ging het ook weer gelijk op. Nu stond Amber steeds een puntje voor. Het leek wel alsof ze in trans was. En de druk was voor Isabelle net iets te groot. En zo trok Amber de derde set mooi naar zich toe. En dus een verdiende eerste plaats!


De eerste dubbel voor Kim en Amber verliep bepaald niet vlekkeloos. Hoewel ze de eerste set maar nipt verloren hadden ging het in de tweede niet veel beter. Het lukte gewoon niet om samen het spel te maken. En zo verloren ze ook de tweede set. Bij de tweede dubbel ging het er allemaal een stuk pittiger aan toe. Ook nu was de tegenstander weer Isabelle, met dubbelpartner Sigrid. En daar had vooral Kim nog wat mee goed te maken. Het was dan ook weer lekker spannend, maar deze partij wisten ze wel naar zich toe te trekken. Met als eindresultaat een tweede plaats.


Ook Chihao moest vroeg beginnen. Helaas had hij direct een zware tegenstander. In de eerste set ging er veel mis en uit. In de tweede set kwam Chihao beter in zijn spel. Maar dit was toch niet voldoende om de partij naar zich toe te trekken. Zijn tweede partij was een walk-over, waardoor het ook voor hem lang wachten was.


Deon kwam goed uit de start blokken. Zowel de eerste als de tweede partij was voor hem redelijk makkelijk. Hij liet zijn tegenstanders goed lopen. En zo waren dat aardige warming-up partijen voor de dubbels met Chihao.
Nog nooit eerder hadden ze samen op een toernooi gespeeld. De samenwerking in het begin verliep een beetje stroef, maar al gauw vulde ze elkaar goed aan. En sloegen ze de een na de andere winner. Zo kwamen ze in de halve finale. Dat werd helemaal een makkie. De tegenstanders wisten blijkbaar niet dat ze door waren (of zijn ze zo geschrokken van ons duo?) en zo hadden Chihao en Deon een walk-over. In de finale wisten ze het spel ook in eigen hand te houden. Met soms wat slordige foutjes hier en daar, was het nog wel een beetje spannend. Maar eigenlijk is de winst nooit echt in gevaar geweest. En dat is voor zo’n eerste keer samen, toch best knap! Ook voor hun een dik verdiende eerste plaats dus.


Deon stond ook met zijn enkelspel en met de mix met Kim in de finale.
Eerst werd de mix-finale gespeeld. De tegenstanders waren de als tweede geplaatste Yannick en Kelly. Die al eerder op de dag nipt van Chihao en Amber hadden gewonnen. Het hing er nog om of ook deze finale had een OSM-onderonsje kunnen zijn. Helaas zat dat er niet in. Door een goed samenspel van Kim en Deon, kwamen ze al snel in de eerste set voor. Deze voorsprong werd ook niet meer uit handen gegeven. En werd er met 21-16 gewonnen. De tegenpartij nu toch enigszins geprikkeld, ging er in de tweede set vol in. Na een paar kleine foutjes, werd het ook nog even spannend of er een derde set aan te pas moest komen. Maar precies op tijd wisten Deon en Kim de punten weer te keren en wonnen ze deze finale. Weer een eerste plaats dus voor OSM (en Deon).


Als laatste moest Deon nog zijn finale HE spelen. Dit was de eerste tegenstander van Chihao. Hij was dus gewaarschuwd. In de eerste set kon Deon geen vat krijgen op het goede spel van Guilio. En zo ging deze set niet naar OSM. Maar Deon zou Deon niet zijn, als hij niet een tandje bij kon schakelen. Na wat overleg met de coach ging het in de tweede set snel de goede kant op. Het een na het andere punt ging nu naar Deon, waar de tegenstander zichtbaar moedeloos van werd. Dus een derde set was een feit. Ook in deze derde werd niet afgeweken van de tactiek van de tweede, waardoor Deon na een moeizame start toch de partij goed naar zich toe wist te trekken! En zo had Deon (en ook OSM dus) zijn derde eerste plaats!Een fantastische prestatie van het OSM-team. Aan het eind van de prijsuitreiking bleek dat OSM net, ondanks zulke mooie resultaten, op twee puntjes na, de wisselbeker was misgelopen! Wie weet volgend jaar dan maar weer!


Alle uitslagen op www.badmintonnederland.toernooi.nl.


Reacties

Ronald Koenis reageerde op 26 maart 2012 om 22:36 met:

Knap gedaan!!


Plaats je reactie onder dit bericht