Tweede BGZ open jeugd toernooi in Arnhem

foto

02-04-12: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.
03-04-12: 2 Reacties

Ook op dit toernooi was OSM weer met meerdere kinderen succesvol aanwezig.

Vandaag werd er gespeeld door: Julie de Kock, Gilles de Kock, Alex Sung, Jaron Klerks, Amber Bargerbos en Kim van den Handel.

(MD-O13-2)
Alex en Jaron hadden zich ingeschreven voor de enkel en de dubbel, klasse 2. Klasse 2 betekent in dit toernooi het niveau van spelers met weinig competitie-ervaring. Jaron heeft 2 jaar en Alex heeft 1 jaar competitie-ervaring. Alex en Jaron zaten in één poule met in totaal 6 spelers. De puntentelling gaat tot en met 15 punten, in tegenstelling tot de normale telling. Degene die als eerste 15 punten behaalt heeft de set gewonnen. Per gewonnen set is 1 punt en degene die de meeste punten heeft gescoord is de winnaar.
Alex en Jaron begonnen met de herendubbel die ze ruim wonnen. Hun tweede dubbel was niet zo florissant, maar dit was genoeg voor de tweede plaats.

Jaron mocht zijn eerste single opnemen tegen Alex. Alex en Jaron zijn speelmaatjes van elkaar bij OSM en bij de breedtetraining en hierdoor maakt dat deze wedstrijd nog spannender wordt. Beiden waren gebrand om te winnen en wilden voor elkaar niet onderdoen.
Jaron maakte het Alex heel erg moeilijk door gevarieerd en tactisch te spelen. Jaron plaatste de shuttles heel goed en Alex probeerde op zijn beurt deze zo goed mogelijk te retourneren. Dit lukte niet altijd en daardoor maakte hij onnodige fouten. De wedstrijd eindigde met 15-11 en 15-6. Dit is een mooie start voor Jaron. Jaron won de overige 4 wedstrijden met gemak en mocht zich uiteindelijk winnaar noemen. Alex heeft de rest van zijn wedstrijden ook heel erg goed gespeeld. Zoals gewoonlijk vloog hij over de baan en maakte hij mooie punten. Hij heeft de overige 3 wedstrijden gewonnen en 1 gelijkgespeeld. Dit resulteerde in een mooie 2e plaats.
Alex en Jaron bereiden zich alweer op voor het volgende toernooi. ‘De Castellum Open Jeugd 2012’.

(VD-15-1)
Amber was als eerste geplaatst. In haar poule had ze geen moeite met haar tegenstandsters en ging met redelijk gemak naar de halve finale. Deze partij was iets lastiger. Haar tegenstandster hield goed stand en in een partij tot de 15 kan je nog alle kanten op. Maar Amber hield haar hoofd koel en was twee keer als eerste bij de 15. Dus finale.
Ook Kim had het in de poule niet echt lastig. En ook zij ging naar de halve finale. Daar kwam Kim, Nienke tegen. Tja, dan is alles mogelijk. Duidelijk een partij die niet te vergelijken viel met de poulewedstrijden. De punten gingen gelijk op. Met 13-13 was het spannend tot het laatste punt. Helaas voor Kim vielen de laatste punten aan de kant van Nienke. Kim kon de wedstrijd nog keren, maar dan moest ze de tweede set met 15-12 winnen. Dat wist Nienke natuurlijk ook. Kim probeerde wel, maar het lukte haar niet om vat te krijgen op het spel. En zo ging de winst naar haar tegenstandster.
Dus mocht Amber tegen Nienke. Ook nu was Amber weer gewaarschuwd. Haar tegenstandster goed bestudeerd, begon zij aan haar wedstrijd. Als snel liep Amber iets uit in punten en dat gaf zij niet meer uit handen. En zo ging de eerste set naar OSM. Ook in de tweede set wist Amber haar voorsprong goed te behouden en haar tegenstandster ging steeds meer foutjes maken. Met als resultaat weer een eerste plaats voor Amber!

Amber en Kim gingen in de dubbel weer voor de winst. De voorrondes waren niet echt spannend voor onze dames. Maar omdat er maar twee sets en tot de 15 wordt gespeeld, is het toch oppassen geblazen.
De poulewedstrijden liepen dan ook zoals gehoopt en stonden de beide dames in de finale tegen Nienke en Lynn. Dit was de laatste partij van de avond en een wedstrijd die wat spannender zou verlopen. De eerste set ging gelijk op. Tijd om te kijken wat de zwakke punten van de tegenstander waren, was er niet. In een goed samenspel wisten ze, punt na punt, als eerste de 15 te bereiken. In de tweede set was het voor Amber en Kim duidelijk hoe ze moesten spelen. Ze hielden Nienke en Lynn goed onder druk. En door wat minder foutjes te maken dan in de eerste set, ging de winst naar OSM. Een dik verdiende eerste plaats!

Julie de Kock deed voor de tweede keer mee aan dit toernooi. Door de opzet ervan is het heel geschikt voor beginnende spelers! Verdeeld over de dag mocht ze 7 partijen spelen, 3 enkelspelen onder 9 jaar en 4 dubbelspelen onder 11. In de eerste dubbel wist ze samen met gelegenheidspartner Rosanne 1 set te winnen: gelijkspel! De overige partijen werden verloren. Maar toch vond Julie het weer ontzettend leuk om mee te doen, en wil ze volgend jaar weer.
Gilles deed samen met een aantal trainingsmaatjes uit Amersfoort mee. Hij was als eerste geplaatst in de enkel U13-1 en samen met Enrique Bretveld in de dubbel U13-1, dat schept verwachtingen. De poule in de enkel werd eenvoudig door Gilles gewonnen net als de halve finale. In de finale kwam hij trainingsmaat Bart Hoksbergen tegen. Bart is altijd goed voor veel beweging en spektakel op de baan, en dat was dit keer niet anders. Door veel te duiken naar de shuttle en met een aantal spectaculaire reddingen wist Bart de eerste set goed mee te komen, maar Gilles was met 15-11 te sterk. In de tweede set was de energie door al dat werk wat weg, en kon Gilles eenvoudig met 15-6 de toernooiwinst binnen halen.
In de dubbel verliep de poule vlotjes waardoor Gilles en Enrique in de finale mochten spelen, tegen opnieuw Bart die samen met Vincent Braaksma speelde. Twee kleine jongens met veel talent die graag trucjes laten zien. De twee duo’s waren goed aan elkaar gewaagd waardoor zich een heel leuke wedstrijd ontspon met veel mooie rallies en spectaculaire momenten. Gilles en Enrique deden het net iets beter, met 15-13 en 15-14 werd ook hier het toernooi gewonnen.

En zo heeft OSM weer goede resultaten neergezet op een toernooi!


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   Reacties

Jan Nijkamp reageerde op 3 april 2012 om 11:16 met:

Jaron, goser, wat goed van je. Je zus mag wel oppassen.
Alex, je was beter dan de rest en in de dubbel de allerbeste. Joh, dat wist ik toch al.
Amber meisie, en ik maar denken dat je zus goed was.
Kim je bent eigenlijk de beste, maar dat weet je nog niet. Heel goed dat je het in de dubbel wel hebt laten zien.
Gilles, ik zag het al een hele tijd in je zitten. Eindelijk komt het er dan ook uit. Fijn voor je en ga zo door bij Uun en straks bij Fred.
Julie blijf dit plezier in je spel vasthouden, dan weet ik zeker dat je later in de prijzen zult vallen.
Allemaal gefeliciteerd met de behaalde overwinningen en natuurlijk de prijzen.


Ronald Koenis reageerde op 2 april 2012 om 23:01 met:

Weer veel badmintonplezier & veel prijzen, ga zo door!


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.