image

2012-04-15: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugdcompetitie.

Op zondag 15 april won de delegatie van de jeugd van OSM Badminton veel prijzen op het BVG-toernooi in Geldermalsen.

In de leeftijdscategorie onder 13 speelden Anouk van Verseveld, Floor Hagenaars, Jan Rademaker, Stan van Nieuwenhoven en Sven Maatman. Bij de jeugd onder 17 stonden Emma Rademaker, Jadine Smit, Feye Hoekstra en Tim Koenis op de baan.


Stan kende een ongelukkige start: hij verzwikte zijn enkel en moest voortijdig het toernooi verlaten. Sven viel bij de herendubbel voor hem in en mocht met Jan spelen. Het duo moest even aan elkaar wennen. Ondanks de progressie gedurende de partijen wisten ze niet door te dringen tot de finale. Omgekeerd nam Jan de plek van Stan over bij de mix met Anouk, met precies hetzelfde resultaat als bij de dubbel. Ook in het enkelspel greep Jan net naast de prijzen.


Sven speelde de herenenkel in een poule van drie. Hij won een partij, maar verloor de andere. Dat was ongeveer hetzelfde resultaat als Anouk en Floor bij hun enkelspel én hun damesdubbel. In de mix bereikten Floor en Sven wel de finale. Het werd spannend: in de eerste game bleven ze steeds maar een paar puntjes achter. In de tweede ging het nog beter en hadden ze een voorsprong, maar bij 17-17 was die weg en lukte het even niet meer: verloren, maar wel een mooie tweede plek.


Emma en Jadine speelden de damesenkel in dezelfde poule. Ze versloegen de andere meisjes in straight sets en dus vormde hun onderlinge wedstrijd de finale. Het publiek had moeite een kant te kiezen en de wedstrijd was daar ook naar: Emma won de eerste set, maar Jadine de tweede. Er werd geen derde set gespeeld, maar het puntentotaal van alle poulewedstrijden telde en daarin had Jadine een beter saldo en werd eerste, Emma dus tweede. Met zijn tweeën dubbelden ze tegen ongeveer dezelfde dames en dus was het niet verrassend dat ze daar de finalepoule onbedreigd wonnen.


Ook in de mix (Emma met Tim en Jadine met Feye) werden alle andere tegenstanders overtroefd en stonden ze tegenover elkaar in de finale. Dat werd de mooiste partij van de dag, met badminton op hoog niveau (nl. dat van OSM;-). Nu won Emma, goed bijgestaan door Tim die geen enkele smashkans onbenut liet. Een tweede plek voor Jadine & Feye.


In herenenkel had Tim in zijn poulewedstrijden te weinig tegenstand en ging hij dus gemakkelijk door naar de finale. Daar wachtte Ruben Hoksbergen, die we nog kennen van de Regionale kampioenschappen voor jeugdcompetitieteams. Net zoals toen, wist Ruben vandaag een aantrekkelijk spelniveau neer te zetten, maar Tim versloeg hem op snelheid en pure kracht (zoals de scheidsrechter zei: Tim mepte de shuttles als mokerslagen tegen de grond). Zo pakte Tim zijn tweede eerste prijs.


Samen met Feye draaide Tim een dubbel als een tierelier. Ook hier was de finale gemakkelijk bereikt en opnieuw stond Ruben, nu met zijn broer, tegenover onze jongens. Tegen de enorme slagkracht van OSM hadden de Hoksbergers een goed antwoord in de vorm van lepe slagen en heel veel lopen. Maar echt spannend werd het niet: Feye en Tim wonnen in - opnieuw - straight sets. Hiermee pakte Tim alle titels in de hoogste jeugdcategorie en schreef hij dit toernooi volledig op zijn naam!Alle details op toernooi.nl.


Reacties

Jan Nijkamp reageerde op 16 april 2012 om 10:36 met:

Jammer Stan, je was net zo lekker bezig.
Jan, meedoen is belangrijker dan winnen.
Sven, Anouk en Floor, nog iets meer trainen en dan .... winnen jullie misschien wel de finale.
Emma tegen en met Jadine dat is nu het Koninginnenummer, of bestaat dat niet in het badminton?
Tim en Feye spelen al zoveel seizoenen samen, dat de chemie tussen de twee fijn is om naar te kijken. Dat weten ze nu ook in Geldermalsen.
Zij die wat gewonnen hebben: Van harte gefeliciteerd.
En zij die buiten de prijzen vielen: Blijf meedoen. Je kunt tenslotte niet allemaal winnen.
Stan van harte beterschap en een spoedig herstel.


Janke Scharff reageerde op 15 april 2012 om 21:26 met:

Wat een ontzettend leuke en vrolijke foto. Gefeliciteerd met jullie prijzen. En hopelijk valt de blessure van Stan mee en zien we hem snel weer in de zaal.


Plaats je reactie onder dit bericht