image

2012-06-02: Nieuws van de Redactiecommissie voor jeugd.

De wedstrijden van zaterdag zijn gespeeld. Zondag staan Elano in de dubbel en Kirsten ook in de dubbel op de baan. Alle andere OSM-spelers zijn al uitgeschakeld.

Gilles de Kock won 2 enkelpartijen, maar moest in Sebastiaan Li zijn meerdere erkennen. Gilles verloor met 21-9 en 21-10. Ook het gemengddubbel met Sarah Mahmoodi ging verloren (met 9 en 15 punten). De dubbel met Sam Boot ging heel goed, maar toch ging de winst in 3 sets naar de tegenstanders (10-21 / 21-19 / 15-21). Helemaal niet zo gek gedaan hoor. Ik vond jullie spel in de dubbel eigenlijk best wel okay.


Deon Ha heeft een zware dag gehad, want hij kon zijn single niet winnen van Brian Kwee. En de setstanden zullen ook bij hem tegen zijn gevallen: 5-21 en 11-21 geeft een vertekend beeld, want Deon kan veel beter, maar kon het niet in deze wedstrijd laten zien. In de dubbel met Stijn wist Deon mij bijna te verrassen door een 3-setter te spelen tegen Niels en Benjamin. Het werd een echte wedstrijd die net niet kon worden gewonnen. De setstanden waren 21-18 / 14-21 / 17-21.


Charmain Klerks moest dan wel tegen Thirza spelen, maar deze Thirza was een andere dan die ik in gedachten had. Tegen deze Thirza Latupeirizza had Charmain vandaag niets in te brengen. Ze verloor ondanks dat ze haar stinkende best deed met twee keer 21-12. In de mix met Kyle was het ook kommer en kwel. Tegen Naomi Rensink en Dominic Remery kreeg ons duo geen grip op de wedstrijd. Hoewel de afgelopen week nog samen hard werd getraind in de Fazantenhal voor een goed resultaat. Helaas zat dat er niet in. Voor de damesdubbel die Charmain samen met Rhony Pots speelde kon de afgelopen week niet samen worden getraind. Toch kreeg ik de indruk dat hier meer in had gezeten, wanneer dat wel had plaats gevonden. In 3 set wisten Charmain en Rhony toch voor een fraaie wedstrijd te zorgen. De setstanden waren 21-12 / 17-21 / 21-11.


Elano Nijkamp deed het in zijn enkelspel geheel zoals door mij werd verwacht. De eerste partij winnen en de tweede partij (kwartfinale) verliezen van de als nummer 1 geplaatste speler Vincent de Vries. In de dubbel verraste hij mij door samen met Jonathan één van de drie wedstrijden te winnen. Hij zal zondag als enige OSM-er nogmaals naar Tilburg (moeten) afreizen om in de herendubbel met Jonathan Siahaan tegen Brandon Bessem en Rik Hermans te strijden om de 3/4 plaats. Dat gaat een moeilijke pot worden.


Nou als enige OSM-er is niet helemaal waar, want ook Kirsten van der Valk was op het NJK aanwezig en speelde de single tegen Linda Chen. Het werd een zwaar bevochten overwinning in een wedstrijd die maarliefst 1 uur en 12 minuten duurde. Kirsten kreeg het zeker niet cadeau van Linda en kon de wedstrijd uiteindelijk wel in 3 sets in haar voordeel beslechten: 16-21 / 21-10 / 12-21. Zij is zondag dus ook nog van de partij. Kirstens nieuwe tegenstandster is de als 2e geplaatste Gayle Mahulette. Kirsten kennende zal dit ook weer een spectakelstuk gaan worden. Ook speelde Kirsten de dubbel, maar was helaas hier minder succesvol. In 3 sets moest zij samen met Elisa Piek het onderspit delven tegen de als nummer 1 geplaatst koppel Gayle Mahulette en Myke Halkema met 21-11 / 21-18.


Morgen meer!
Jan Nijkap


Alle wedstrijddetails op toernooi.nl.

Plaats je reactie onder dit bericht